Skocz do zawartości

[strona] http://www.henwal.pl/

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

No i mam kolejny projekcik :)

Adres: https://www.henwal.pl/

Kierowałem się bardziej w stronę serwisu informacyjnego niż typowej strony komercyjnej.

Póki co najbardziej interesuje mnie reakcja na pierwszy rzut oka.

Ciekawostka - panel sterowania może się wyświetlać z lewej lub prawej strony w zależności od nastroju Internauty ;)

W panelu w pierwszej odsłonie będą widoczne tylko kategorie główne produktów i będą miały przyciski. W nagłówku coś tam się będzie ruszało ale jeszcze nie mam pomysłu - pewnie napis ale niezbyt agresywny.

Docelowo teksty będą zawierały ilustracje i tabele z parametrami więc będą weselsze niż teraz.

Z góry dziękuję za wypowiedzi.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Pierwsze odczucie bardzo pozytywne

Cieszę się :) Ustawiłem panel domyślnie z prawej i mnie jest z tym wygodniej. Nie chcę docelowo statycznego nagłówka ale też nie chcę go przeładowywać więc skrobnąłem coś naprawdę skromnego - jeśli mógłbyś zerknąć.

Przymierzałem też jasny popiel jako tło ale wówczas całokształt wychodzi zbyt poważnie.

Nie chcę docelowo statycznego nagłówka ale też nie chcę go przeładowywać więc skrobnąłem coś naprawdę skromnego - jeśli mógłbyś zerknąć.

To powaznie musi byc szalenie skromne bo na mojej Neo 640 laduje sie i laduje i konca nie widac. Koniecznie musi wazyc mniej.

Poza tym podoba mi sie :)

laduje sie i laduje i konca nie widac

U mnie dopiero po przesiadce na Operę w miarę szybko się to to wyświetliło. Jak mocniej kompresuję grafikę w tle to zaczyna się rozmazywać :) Na szczęście treść właściwa i tak ładuje się przed załadowaniem nagłówka.

laduje sie i laduje i konca nie widac

U mnie dopiero po przesiadce na Operę w miarę szybko się to to wyświetliło. Jak mocniej kompresuję grafikę w tle to zaczyna się rozmazywać :) Na szczęście treść właściwa i tak ładuje się przed załadowaniem nagłówka.

a ile to wazy?

dobrze że napisałeś że nie powinno przekraczać 100 KB, metodą prób i błędów udało mi się to zmniejszyć do 75 KB :) przy okazji zmniejszyłem hasło "aktualności ze świata... folii"

dziękuję ;)

Brakuje mi nazwy firmy w HEADERze strony (górnej belce - z animacją).

Może mają też swoje logo ? Jeśli tak - to uważam iż powinno się ono znaleźć w dobrze widocznym miejscu - co powinno być zgodne z CI firmy.

Ogólnie mi się nawet podoba - tylko np. kolor czcionki w menu wg. mnie troszkę za jasny - ciężko się czyta. (minimalnie bym to ściemnił)

Niebieskie nagłówki - OK :).

aa to "PRZENIEŚ NA "NAZWA" STRONĘ" to bym się zastanowił gdzie umieścić -> bo my wiemy że można zmienić miejsce MENU, bo nam napisałeś, a umieszczenie tego w INFO (pod instrukcjami) nie bardzo mówi o co chodzi... Może dać do na dole z dopiskiem : PRZENIEŚ MENU ...

Brakuje mi nazwy firmy...

Pod kątem identyfikacji firmy jest tyle elementów ile było zaplanowane :)

menu - już pisałem "W panelu w pierwszej odsłonie będą widoczne tylko kategorie główne produktów i będą miały przyciski."

aa to "PRZENIEŚ NA...

tak, tak, docelowo będzie to w osobnym bloczku w menu, razem z "dodaj do ulubionych" i "ustaw jako strona startowa" itp.

skad czerpiesz foty

pomimo że strona ma mieć charakter serwisu informacyjnego to jednak jest to strona firmowa a wszystkie (oprócz tych trzech testowych, które znikną - ognisko, balony, samochód) materiały źródłowe są własnością Klienta więc nie ma żadnego problemu ;)

Ustawiłem właściwe menu główne i wstawiłem dość szeroką stopkę nawiązującą do nagłówka. Myślę że to by było na tyle jeśli chodzi o ogólny zarys projektu :P

Jak to się ma w całości?

Ustawiłem właściwe menu główne i wstawiłem dość szeroką stopkę nawiązującą do nagłówka. Myślę że to by było na tyle jeśli chodzi o ogólny zarys projektu :P

Jak to się ma w całości?

Flash laduje sie migiem - o to chodzilo. Stopka zamyka projket i powoduje ze strona ma sensowne zakonczenie.

• 4 tygodnie później...

Strona siedzi już pod właściwym adresem https://www.henwal.pl/ wszystkie produkty otrzymały grafikę oraz tabele co wyraźnie ożywiło podstrony. Doszło też delikatne logo w nagłówku. Jeszcze tylko uzupełnić mapy na podstronie "sieć dystrybucji" i projekt, ku uciesze wszystkich uważam za skończony :lol:

Bardzo Wam dziękuję za uwagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności