Skocz do zawartości

automatycznie generowana meta i img na div...

mscreative

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciał bym się dowiedzieć jak google traktuje meta tagi a dokładniej title, keywords i description automatycznie generowane dla podstron pliku index.php a serwis jest na mod rewrite i ma generowane z tego indexu pliki każdy o innej nazwie z rozszeżeniem html przykład: w php jest index.php?page=cos&kat=234 a przez mod rewrite plik ma nazwe cos-cos2-cos3-234.html i zastanawiam się jak google potraktuje strone jeśli dam skrypt który dla każdego parametru kat będzie wyświetlał inny tytuł opis i słowa kluczowe czy można przez to spaść na niższe pozycje?

Następne pytanie dotyczy nałożenia na div przeźroczystego tła (chce zrobić zabezpieczenie przed kopiowaniem tekstów) gdzie na 1 stronie jest np 30 takich div-ów z przeźroczystym nałożonym tłem. Czy google nie potraktuje tego jako spam?

I sprawa ostatnia jak zrobić pod 3 różnymi domenami 1 serwis tak aby google nie uznało stron jako duplikaty?

Z góry dzięki za pomoc. Pozdro

2 NIE - pomysl raczej kiepski bo wszystko sie da obejsc

aktualnie mam zrobione zabezpieczenie kopiowania tekstu przez generowanie plików graficznych w gd i nie ma możliwości skopiowania tekstu i zastanawiam się czy jak bym dał alt lub title w img z treścią która jest na grafice to czy też google nie potraktuje tego jako spam?

aktualnie mam zrobione zabezpieczenie kopiowania tekstu przez generowanie plików graficznych w gd i nie ma możliwości skopiowania tekstu
Zabezpieczenie przed kopiowaniem tekstów z jakimś tłem ? :)

Co to za koncepcja -> w żaden sposób nie zabezpieczysz się przed skopiowaniem tekstu stanowiącego integralną częścią dokumentu (X)HTML wysyłanego do klienta... :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

aktualnie mam zrobione zabezpieczenie kopiowania tekstu przez generowanie plików graficznych w gd i nie ma możliwości skopiowania tekstu
Zabezpieczenie przed kopiowaniem tekstów z jakimś tłem ? :)

Co to za koncepcja -> w żaden sposób nie zabezpieczysz się przed skopiowaniem tekstu stanowiącego integralną częścią dokumentu (X)HTML wysyłanego do klienta... :)

skrypt przez przekazanie parametru id pobiera treść z mysqla i wyświetla to jako obrazek w źródle strony nie ma treści która jest na generowanym obrazku więc nie zaznaczysz sobie tekstu i nie skopiujesz go chyba że ręcznie przepiszesz...

Ale wtedy masz grafikę a nie tekst, wiec geniuszu pod kontem wyszukiwarek jest to bezsensowne rozwiązanie...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności