Skocz do zawartości

Google rezygnuje z cache !

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Ostatni robiłem dla klienta  branżowy serwis i indeksowanie od soboty idzie całkiem dobrze 🤠
Ale jak toś pakuje arty na żywca na zawlecze WP z ChataGPT 3 , to nie ma się co dziwić, że mu nie robi 😁

Spokojnie, teksty z GPT też ładnie wchodzą w indeks i nieźle rankują. Jak sobie ustawię skrypt, aby dodawał mi artykuły w rozsądnej ilości, składające się z kilku akapitów (1 akapit = 1 zapytanie do API GPT), do tego ze 2-3 unikanie wygenerowane grafiki przez Dezgo.ai, całość zakończę odpowiednim FAQ to wszystko ładnie się kręci i wychodzi to bardzo korzystnie cenowo. Jak na razie.

Słyszałem o domenach, które ostatni update wyciął i nałożył ręczną karę. Ich przewinieniem było z jednej strony AI, a z drugiej to, że na nowej domenie pchali po kilkaset nowych artykułów na dobę. To kilkaset podchodziło pod 1000.

10 godzin temu, OSM napisał(a):

by dodawał mi artykuły w rozsądnej ilości, składające się z kilku akapitów

oczywiscie ze zadziała, działa spoko ... ale jak zawsze do czasu ;) zaryzykujesz to u dużego klienta tak zrobić?

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ale przecież i tak muszą mieć chyba jego "cache" tylko nie do wglądu publicznego? Bo inaczej jak mają mieć sczytaną stronę i jej treść w bazie danych a te cache to chyba jest wyświetlanie tej informacji z bazy zeskanowania strony? Chyba że to typowa pamięć podręczna nie związana z tym co jest w ich bazie - ale to by było też dziwne - bo po co mieć dwie wersje. 

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Oczywiście, to tak jak z PR, niby nie ma, a jednak jest. Im mniej użytkownik będzie widział, tym lepiej dla google.