Skocz do zawartości

Jak zrobic takie przekierowanie

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Ostatnio zrobilem przekierowanie 301 na nowa domene, jednak np: gdy ktos chce wejsc bezposrednio na jakas podstrone, ktora znalazl w google na jakies haslo kluczowe , wowczas zamiast przejscia wlasnie do tego okreslonego tematu, przekierowanie kieruje na strone glowna nowej domeny a nie na wywolana podstrone, dodam ze google jescze nie odwiedzilo mojej strony i nie zaindeksowalo mojej nowej domeny i nadal w wyszukiwarce mozna znalezc stone pod starym adresem.

Pytanie: jak zrobic aby po znalezneniu na dane slowo kluczowe podstrony danego tematu wystepujacego jescze w google pod stara domena następowalo przekierowanie wlasnie do tego tematu ale juz na nowej domenie ?

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam mam nadzieje ze napisalem w miare zrozumiale :)

Przyjmując, że stara domena jeszcze działa w pliku wywoływanym php dla starej domeny z zmiennej GET odczytujesz o jaką stronę chodzi i funkcją php

header ('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header ('Location: '.$location);

wysyłasz pod nową lokalizację zdefiniowaną w zmiennej $location , lub zrobić podobny klimat w .htaccess :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Na jednym z forum wyczytalem ze jesli umiescilem w pliku index.php standardowy w tym przypadku kod przekierowania 301 a mianowicie:

<?php

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https://www.nowa-domena.pl/");

header("Connection: close");

?>

google powinno przy najblizszej wizycie zaindeksowac mi strone glowna razem ze wszytskimi podstronami czy to prawda czy moze musze dokonac jednak innych zabiegow?

Wtedy masz przekierowane z wywołania domeny, ale nie masz przekierowania z podstron na starej domenie.

Owszem, google zaindexuje ci nową domenę i po jakimś czasie jej podstrony, ale bez przekazanie PR z podstron starej domeny na nowe.

Przekierowanie domeny za pomoca .htaccess przez przypadek przed chwilą wygoglane

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wtedy masz przekierowane z wywołania domeny, ale nie masz przekierowania z podstron na starej domenie.

Owszem, google zaindexuje ci nową domenę i po jakimś czasie jej podstrony, ale bez przekazanie PR z podstron starej domeny na nowe.

tu nie chodzi o PR tylko o wyniki w SERP - jesli podstrona była na pewnym mscu ze starym adresem, to przekierowanie umieści tam nowy, przeważnie bez straty pozycji, a w większości nawet z chwilowym skokiem up :D

I o przeniesienie PR też...

Podepnę się bo mam pytanie początkującego w tym temacie.

Chcę przeorganizowa stronę czyli zmienic nazwę podkatalogu ze stronami, które są już zaindeksowane.

mają zosta w całości przeniesione do nowego folderu.

Jak zrobic by jeśli ktoś znajdzie w wyszukiwarce podstronę to nie dostanie komunikatu, że strona nie istnieje tylko powinien byc przeniesiony na nowe miejsce szukanej podstrony.

Jedyne co potrafię to zostawic starą strukturę plików w których będą przekierowania na przeniesione podstrony, ale to trochę pracochłonne bo podstron jest około 300...

Chętnie pokombinuję z htaccess tylko nie lubię wyważac drzwi przez kogoś już otwartych :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności