Skocz do zawartości

formularz na podstronie przeszkadza w pozycjonowaniu?

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

W moim nowym serwisie z mojej stopki mam np takie podstrony: https://www.foto-turystyka.info/burzenie-hotelu-rzeszow lub https://www.foto-turystyka.info/rzeka-kolorado Pytanie brzmi: Czy przerzucenie skryptu od mapki do iframe pomoze w pozycjonowaniu króciutkiego contentu z podstron? i drugie pytanie czy użycie formularzy na podstronach nie osłabia tytułu podstrony? Użyłem słowa "Komentarz" objętego znacznikiem h3 - może powinienem wrzucić to zwykły div. Ten nieszczęsny komentarz pojawia sie na każdej podstronie.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Nie popadaj w paranoje Kolego! Elementy formularza stanowią naturalny element-dodatek strony, serwisu wiec nie będą miały wpływu na pozycję strony. Na pozycje serwisu mają wpływ całkiem inne czynniki... A jakie dowiesz się z tego forum.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie popadaj w paranoje Kolego! Elementy formularza stanowią naturalny element-dodatek strony, serwisu wiec nie będą miały wpływu na pozycję strony. Na pozycje serwisu mają wpływ całkiem inne czynniki... A jakie dowiesz się z tego forum.

Ok :dirol:,

ale pewnie algorytm Google bierze pod uwagę wielkość strony(np ilość znaków) i im mniejsza(a posiadająca ten sam kontent) tym lepiej. Chodziło mi raczej o to, czy warto optymalizować kod, tak aby strona zawierała mało kodu (czyli niepotrzebny śmietnik przenieść do zewnętrznych plików .css i .js itd) Wiem, że najważniejsze są linki i unikalny content, no ale jak opisana przeze mnie optymalizacja ma zbyt wiele sensu to nie ma co się tym zajmować :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

i nie cytuj postów bez potrzeby;

ale pewnie algorytm Google bierze pod uwagę wielkość strony(np ilość znaków) i im mniejsza(a posiadająca ten sam kontent) tym lepiej.
Jak masz ten sam content to masz takie same strony. I tak jak napisałem więcej czytania i wyciągania wniosków...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chodziło mi raczej o to, czy warto optymalizować kod, tak aby strona zawierała mało kodu (czyli niepotrzebny śmietnik przenieść do zewnętrznych plików .css i .js itd)

Tak, warto. Stosunek treści do całości kodu jest brany pod uwagę. Czasem nawet na dość obłożonej frazie, dobrze zoptymalizowana witryna wbije się do top 20-30 - stąd już łatwiej do top 10 niż z top 100.

O wpływie poprawności kodu na pozycję było kilka tematów.

dzięki Wam za opinie, choć są różne.

Mion czy ja Ci coś zrobiłem oprócz skradzionego transferu na forum cytując Twoją wypowiedz ~100znaków? Wiem, że trzeba czytać forum, ale czasem, gdy mam problem z opisaniem zapytania do "Szukajki", lub wyszukane odpowiedzi na forum mnie nie zadowalają, to wole zapytać. Nie jestem łowcą postów posts_count++ , a i latek mam sporo za dużo, żebyś nazywał mnie kolegą(w moim regionie to raczej obraźliwe sformułowanie) :dirol:

Nie rozumiem intencji twojej mowy końcowej :dirol:

PS ucz się USERZE!=Kolego nie tylko pozycjonować pod wyszukiwarki, ale tak że z nich korzystać w sposób zawansowany przeszukując międzu innymi to forum!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności