Skocz do zawartości

Usunięty PUBLIC_HTML

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę powiedzieć: "JASNY GWINT" - tak delikatnie.

O co chodzi?

W swoim cPanelu użyłem (sam nie wiem po co) file menagera...

Chciałem usunąć parę folderów. Wskazałem na folder nie istniejącej subdomeny i REMOVE.

No i się stało...

Usunięty został cały folder 'public_html'

Początkowo nie mogłem dojść co się dzieje, no ale dość szybko się zorientowałem...

Wszystkie pliki i foldery znalazły się w Trashu.

Zacząłem kopiować je przez FTP, ale zprientowałem się, że mogę skorzystać z funkcji przywrócenia folderu z Trasha.

No więc ciach i przywrócone....

Patrzę w File Menager: jest public_html i wszystkie fodery domen + pliki.

No to fajnie myślę. Idę po FTP - tyż jest wszysko jak było.

TYLKO (CHOLERKA)

Żadna domena nie jest już więcej powiązana z folderami. Wszystkie walą błąd 403....

Już pisałem do SUPPORTU, ale zdany jestem na ich łachę, kiedy znajdą czas...

Czy ktoś ma jakieś ciekawe rady??? Będę wdzięczny.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Jezeli są to strony na subdomenach to w cPanelu usunął bym te subdomeny i założył od nowa. Jeżeli nie ma potem dużo zabawy z konfiguracją, z ustawianiem chmodów itp.

Raz tak robiłem jak nie mogłem sie doczekać reakcji ze stronu suportu, gdy strony na subdomenach przestały działać.

Ale na wszelki wypadek skopiowałbym sobie wczesniej te katalogi :dirol:

.

Jezeli są to strony na subdomenach to w cPanelu usunął bym te subdomeny i założył od nowa. Jeżeli nie ma potem dużo zabawy z konfiguracją, z ustawianiem chmodów itp.

Raz tak robiłem jak nie mogłem sie doczekać reakcji ze stronu suportu, gdy strony na subdomenach przestały działać.

Ale na wszelki wypadek skopiowałbym sobie wczesniej te katalogi :)

Sprawa o tyle skomplikowana, że to było 5 domen głównych + 3 subdomeny. Małe szanse, żeby samemu podziałać...

Ale informacje o (sub)domenach nie sa przy cPanelu przechowywane w public_html. Czy przy przywroceniu mozesz zmienic nazwe / usunac folder / zmienic chmod (dla domeny z katalogu public_html)? Jeśli nie, to usun sam folder (przez cpanel file manager) i zaloz przez TC. Powinno pomoc.

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Babie dac samochód tobie CP :)

suport jedynie moze ci pomóc

Mam już swoje wszystkie domeny ale tyś kolego się nie popisał...

Każdemu może się zdarzyć walnąć nie w ten link.

Nawet durna myszka może być powodem.

I nie jedynie support może pomóc, bo sam sobie pomogłem.

Jedynie trochę pracy mnie kosztowało, a napisałem tu, bo zawsze może się ktoś znaleźć kto szybką i skuteczną radę może dać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności