Skocz do zawartości

Cena pozycjonowania

wikweb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i to ile dana osoba moze zapłacić

jak byś iał zlecenie na "opisy gg" to co innego niż jak masz np. "meble"

konkurencyjnośc to nie wszystko, liczy sie majętność zlecającego

czynniki wpływające na cenę:

- konkurencja - jakie to strony - pełne szpiegostwo

- rodzaj klienta - pod to same zapytanie cena może różnić się o 1000%

- gdzie chce wyjechać na urlop - polskie morze czy Tunezja

- czy żona znowu rozbiła samochód

- jaki mam humor

Witam, na jakiej podstawie obliczacie to ile chcecie za pozycjonowanie? Macie może jakiś sposób liczenia, co bierzecie pod uwagę?

obliczam swoje koszty dodaję marże, zakładam wzrost konkurencyjnosci i juz.

Aha i oceniem klienta - po prostu nie każdemu się to opłaca, ale ni ekażdy o tym wie.

Nie zastanawiam się ile koles może dać bo to jest nieuczciwe i w konsekwencji raczej głupuie.

Nie interesuje mnie np: jezeli koleś który ma zakład wulkanizacyjny we wsi Kozie Rózki i mówi "dam za fraze opony 300 zł i ani gronia więcej", bo wiem, że sklepy i hurtownie zawsze go przebiją czyli wczesniej czy później nawet jak dojdzie to spadnie.

A ile zarządalibyście za frazy takie jaki: "ubezpieczenia", "ubezpieczenia", "towarzystwo ubezpieczeniowe", "towarzystwa ubezpieczeniowe"? Chodzi mi o cenę za jedną fraze płatną za miesiąć w pozycji 1-20 google. Jak widać większość zajętych pozycji to oficjalne strony bardzo znanych firm, które pewnie zainwestowały ogromne pieniądze w pozycjonowanie. Może lepiej zaproponować klientowi jakieś inne frazy? Cena jaką jest w stanie wydać to pewnie coś koło 50zł/m-c za frazę.

Zaproponuj mu może coś odpowiedniego do zasięgu jego działalności - ubezpieczenia Wrocław, towarzystwo ubezpieczeniowe bździochy czy coś w tym rodzaju. Frazy niszowe :P

Zadaj sobie pytanie "za ile kasy mam ochotę się tym zająć" i taką cenę podaj. Nie większą i nie mniejszą.

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

Pomyśl tak:

Ile czasu będę musiał poświęcić żeby zarobic to 50zł? Czy przypadkiem robiąc w tym czasie co innego nie zarobię kilka razy więcej...

Nie warto przytulać każdy grosz i każdego klienta.

eeeeee tam jest sporo fraz które wystarczy wrzucić do katalogowania - nawet nie posiadając własnej dodawarki jest kupa ofert za 20zł - wtedy miesieczna cena utrzymania frazy (np. lokalnej może być spokojnie niższa niż 50zł

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności