Skocz do zawartości

Jak uzyskać domenę?

Trademark

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedną domenkę pod katalog, która była zarejestrowana w RegisterFly.com - jak wiadomo, firma ludzi wycyckała, kase wzięła i nic... Akurat przypadł taki okres, że ważność domeny wygasła, ja nie przetransferowałem w tym czasie jej do innego rejestratora i domena przeszła w zakładce RegisterFly do domen wygasłych, jednak wciąż widnieje jako zajęta, zarejestrowana przeze mnie i działa. Problem w tym, że nie mogę zmienić DNS'ów, uzyskać AUTHINFO do transferu - jednym słowem wydaje się, że mam zawiązane ręce w tej kwestii. Jest jakiś sposób, żeby przetransferować tą domenę? W zasadzie nie wiem, ile czekać na jej 'realne' wygaśnięcie (minęło już ponad miesiąc od daty wygaśnięcia). Może można jakoś uzyskać authinfo wygasłych domen w RegisterFly?

;]

Kempez musisz poczekać, aż ją wyrejestrują, mam podobną sytuację. Do 'supportu' pisać nie musisz bo go wogóle nie ma. Jeżeli domenka ma jakąś odwiedzalność lub PR > 3, to możesz spodziewać się, że przejmie ją jakieś sedo-podobny szit.

Pozdrawiam

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

mozesz probowac w pool.com :) Jesli im sie uda przejac placisz 80$ i jest Twoja.

Ps. wogle jak wyciagnac normalna domene ktorej zostalo jeszcze pare miesiecy do wyexpirowania? Jest tam jakas opcja pozyskania authinfo ? :) Bo tak sobie pomyslalem ze pare domen jest dosyc wartosciowych i szkoda je stracic :)

:)

pozycjonuj.png

Nie wiem jak sprawa wygląda teraz, ale do niedawna authinfo można było pobrać przy modyfikacji danych kontaktowych dla domeny (Domain Contact Information). Kod znajdował się pod danymi.

Żeby kod się pojawił domena musiała posiadać status "unlocked" i mieć nieaktywny "protectfly".

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Faktycznie wyświetlany jest błąd "Unable to connect to remote API server".

Miesiąc temu dało się jeszcze to wyłączyć, chociaż ze sporymi problemami. Widzę, że jedyną rzeczą która działa jest opcja "zapłać" :D

Można spróbować następującej "sztuczki" jeśli chcesz wyłączyć protectfly.

1) Tworzysz nowe konto w RegisterFly

2) Przekazujesz prawa do domeny temu nowemu użytkownikowi (opcja push)

3) Przekazana domena powinna mieć odblokowane protectfly i możliwe, że uzyskasz authcode.

4) Jeśli powyższe czynności przyniosły zamierzony efekt - transferujesz domenę w jakieś bezpieczniejsze miejsce

Nie testowałem tego, bo nie mam na czym :)

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności