Skocz do zawartości

Długość adresu strony

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Orientuje sie ktos moze czy dlugosc adresu strony ma jakis wplyw na waznosc slow zawartych w tym adresie podczas pozycjonowania??

Np.

mam adres www.dom-dzialki.pl

i adres

www.dzialki-dom-hurt-ogrod-rolnictwo.pl

jak wiadomo uzycie slow kluczowych w adresie strony ma wplyw na jej pozycje w wyszukiwarce. A wiec jesli dam ten dluzszy adres i ktos wpisze w google slowo "dom" to czy wyjdzie na jedno jesli dalbym ten krotszy?? czy wraz ze zwiekszajaca sie liczba slow kluczowych w nazwie ich ranga maleje czy nie ma to znaczenia?? Jesli nie zalezy mi na latwej nazwie tylko na pozycji to lepiej dac adres krotszy czy dluzszy??

A wiec jesli dam ten dluzszy adres i ktos wpisze w google slowo "dom" to czy wyjdzie na jedno jesli dalbym ten krotszy??

Myślę, że lepiej mieć w tym wypadku krótszą domenę. Google raczej takie woli.

I wogóle krótsza domena jest przyjemniejsza dla użytkownika :D

Pozdro

Myślę, że lepiej mieć w tym wypadku krótszą domenę. Google raczej takie woli.

Nie wiem, dlaczego google mialby wolec krotsze domeny :?

Dlugos domeny nie ma znaczenia (o-ile-nie-jest-to-bardzo-dluga-i-bezsensowna-nazwa-domeny-tak-jak-w-tym-przykladzie.pl), tak jak i nazwa domeny nie ma znaczenia, o ile nie jest linkowany sam adres bez anchoru.

I wogóle krótsza domena jest przyjemniejsza dla użytkownika

zgadza sie.

Dlugos domeny nie ma znaczenia (o-ile-nie-jest-to-bardzo-dluga-i-bezsensowna-nazwa-domeny-tak-jak-w-tym-przykladzie.pl)

Michał, właśnie mi o takie chodziło, a domena "www.dzialki-dom-hurt-ogrod-rolnictwo.pl" wydaje mi się taka być :D

Krótsza, (najładniej by było gdyby zawierała anchortext) jest lepsza, bo:

- Kod linka odnoszącego do krótszej domeny jest krótszy. Jeżeli wstawia się w linkach wewnątrz serwisu pełne adresy (a odnoszę wrażenie że jest tak lepiej) a linków jest sporo dla równomiernego rozłożenia PR na podstronach, to kod stron zajmuje mniej niż w wypadku dłuższej domeny.

- Należy na nią patrzeć jak na anchortext. Czym dłuższy (i czym więcej ma "-"), tym mniejszy jest przekazywany power dzięki linkom selektywnym słowom. Oczywiście, ten punkt dotyczy tylko linków w których anchortext jest adresem, a to jest mniejszość.

Jak widać, "plusy" podałem bardzo na siłę. Długość domeny nie jest aż tak ważna, już ważniejsze jest żeby można ją było łatwo wymówić podając przez telefon i żeby łatwo się ją zapamiętywało - ale oczywiście są to, delikatnie mówiąc, mniej pozycjonerskie aspekty.

Pozdrawiam, J.

Gość Anonymous

OK dzieki za analize. Niektore rzeczy rozumiem niektore troche mniej :)

Ale tak jednym slowem odpowiedzcie mi ktory adres jest lepszy (TYLKO POD WZGLEDEM WYPOZYCJONOWANIA)

krotszy - www.dom-dzialka.pl czy

dluzszy www.dom-dzialka-rolnictwo-gospodarka.pl

??

Czy jesli uzytkownik wpisze "dom" to jest jakas roznica pomiedzy tymi dwoma adresami??

A np. jesli wpisze gospodarka to czy drugi adres bedzie znajdowalo na rowni jakby to byla domena www.gospodarka.pl ?? Podkreslam ze chodzi tylko o pozycjonowanie

Powiedzcie jednym slowem

proszę bardzo :) moim zdaniem adres URL bierze udział w rankingu google ale na określenie pozycji sam URL ma znikomy wpływ zatem nie ma najmniejszego znaczenia czy domena będzie krótka czy długa

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Gość Anonymous

Hehe dzieki Piotrek ;P To moze lepiej kilkoma slowami ale tak zebym zrozumial bo od niedawna sie tym zajmuje i te fachowe analizy troche mnie przerazaja :)

taka glowna rzecz mnie interesuje

czy www.dom-gospodarka-dzialki-nieruchomosci.pl

bedzie rownoznaczny dla Google co adres

www.nieruchomosci.pl :?:

chcesz koniecznie założyć hipotezę w której żadne inne czynniki nie biorą udziału tylko sam URL :) a w takiej hipotetycznej sytuacji google może sobie układać ranking choćby wg objętości serwisu. Badając kiedyś same URLe nie zauważyłem nic sensownego oprócz tego co napisałem - że URL bierze udział w rankingu (choć i to nie zawsze) ale nie jest znaczącym czynnikiem (a jest ich pewnie ze setka) wpływającym na pozycję

P.S. w zasadzie objętość serwisu też jest czynnikiem w jakiś sposób wpływającym na pozycję #-o więc lepszym przykładem byłby uklad starsza / młodsza domena

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jeśli to jest QUIZ - to JA stawiam na to, że będzie dokładnie równoznaczny.

Stawiam na to 50$.

Jeśli zrobisz jakiś test, i wyjdzie tak jak ja mówię, proszę wypłać mi

100$. Podaję nr swojego konta:

3200 5789 6754 0000 0035 8895 (mBank)

Proszę o informację, kiedy problem zostanie jednoznacznie rozstrzygnięty

i tym samym, kiedy kasa wpłynie na moje konto. Dzięki.

odśnieżanie, koszenie, usługi transportowe

igły, maszyny dziewiarskie, szwalnicze

moda damska, odzież damska

czy www.dom-gospodarka-dzialki-nieruchomosci.pl bedzie rownoznaczny dla Google co adres www.nieruchomosci.pl?

Nie będzie. Ale dodasz pięć linków na krzyż to już będzie.

ktory adres jest lepszy (TYLKO POD WZGLEDEM WYPOZYCJONOWANIA)

krotszy - www.dom-dzialka.pl czy  

dluzszy www.dom-dzialka-rolnictwo-gospodarka.pl

Ale się uparłeś. Rozumiem że strona miałaby być wypozycjonowana pod wszystkie z tych słów. A ja dalej forsuję swoje pozycjonowanie podstronami. Tak więc:

https://dom.gospodarka.pl/dom.php

https://dzialka.gospodarka.pl/dzialka.php

https://rolnictwo.gospodarka.pl/rolnictwo.php

https://www.gospodarka.pl

I nie przyjemniej?

Podkreślam - w Google o wiele więcej dają linki.

Pozdrawiam, J.

Hmmm, trudno nie zgodzić się z Jeżem.

Uważam, że ma rację.

Natomiast, jeśli chodzi tylko o rozstrzygnięcie zagadnienia RÓWNOZNACZNOŚCI urli - to czekam na moje 100$.

Mam nadzieję, że szybko wpłynie bo w poniedziałek muszę zapłacić

spory rachunek. Powiedzmy, że to 100$ - to może być i nagroda

za quiz i prezent na Walentynki. Czekam.

:):P:P

odśnieżanie, koszenie, usługi transportowe

igły, maszyny dziewiarskie, szwalnicze

moda damska, odzież damska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności