Skocz do zawartości

był update PR

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a tam, ja sądzę że trzeba się już powoli odzwyczajać od tego paseczka, jeden z moich serwisów ma pr4 od roku a i tak siedzi w top3 na trudne frazy :) milej majówki

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Wracając do tematu to u mnie też jest update...

A ja myślałem, że tylko w Google... :)

A wracając do tematu, coś mi to dziwnie wygląda.... strona nie linkowana ze stopek, a z blogów (naturalny przyrost) i katalogów, stara 2 lata albo i więcej i spadek PR. Nowa strona, parę miesięcy linki z katalogów i co? No a jak PR3. Coś mi tu śmierdzi... no ale tak to już z tym G. jest.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Mój precelek dostał PR3, to dobra wiadomość. Strona z recenzjami filmów przez prawie rok miała PR2 i dzisiaj łaskawie dostała PR3. I na deser Astronomia znów dostała PR4, który dwa kwartały temu jej zabrało.

A co najciekawsze - trzy katalogi przeniesione ze skryptu klasycznego Qlweba na by Jachu dostały PR0 (z PR3 w każdym przypadku) i dostały filtr - nie wiem jak go nazwać. Gdy próbuję szukać tych katalogów pod ich własną nazwą, typu : Mokry Katalog, to znajduję inne katalogi z wpisem, ale mojego nie ma w pierwszej setce wyników. To bardzo smutne. Wszystkie trzy katalogi mają mnóstwo "suplementali". Być może dlatego, że obok stron które faktycznie istnieją, G. pokazuje strony jeszcze z poprzedniej wersji katalogu (zupełnie inna konstrukcja linku).

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Brad Napisano Dzisiaj, 14:36

Wydaje mi się, że google będzie coraz większą wagę przywiązywać do linków w treści ze stron powiązanych tematycznie a coraz mniejszą do linków w stopkach.

W pełni się z tym zgadzam i patrząc na to ze strony Google zrobili naprawdę dobry ruch. Teraz turniej będzie tylko zdobyć dobre linki, ale dla chcącego nic trudnego:)
logremonte Napisano Dzisiaj, 14:36

a tam, ja sądzę że trzeba się już powoli odzwyczajać od tego paseczka, jeden z moich serwisów ma pr4 od roku a i tak siedzi w top3 na trudne frazy wink.gif milej majówki

Jak na moje oko PR ma znikomy wpływ na pozycję na określone frazy. Najważniejszy jest anchor linków prowadzących do Twojej strony

coraz mniejszą do linków w stopkach.
Ogólne zgadam się, tylko co ma to wspólne z Pagerank-iem?

PR jest liczenie linków (bez wagi) - dlatego PR nie jest ważne dla SERPS.

Co najmniiej ja jeszcze nie spotkałem się z teorią, że dla PR są linki ktore liczą sie 100%, 80%, 60%, 2% itd

PR jest tylko jeden element algo G, i imho nie ten ktore patrzę na to, że linki są w stopce, w treści, z grafika itd, bo to ma nic wspolnegop z PR - są inne elementy algo ktore posprzątają.

PS: Jeśli byłby inaczej, np. wordpress.org powinno tracić PR z wszystkich tych nietematycznych linków z stopkach...

Strona www.wlatcy.net do której prowadzi 7 dobrych linków z PR=4 /niższych nie podaję/ otrzymała PR=2 /śmiech/

Wszystkie linki były w stopkach... Hmm, morał wyciągnijcie sami z tego...

dla jasności www.wlatcy.net jest już po 3 update PR

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

...spadki tam gdzie podpięty system linkme

Mam podpięty Linkme na trzech katalogach (w jednym jest linkme i linkorn). Dwa z nich, w tym ten z dwoma systemami stracił PR3 i dostał PR0, ale jednen, z linkme od dawna ma się doskonale i jak miał PR3, tak ma go nadal.

Choć, jak to mówią - nie chwal dnia przed zachodem słońca...

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności