Skocz do zawartości

był update PR

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to ostatnia zmiana pageranku czy jakaś nowa (raczej to pierwsze), ale zmiany na moich domenach zobaczyłem dopiero dzisiaj... Do tej pory ostatni update był dla mnie tylko abstrakcją :)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Osobiscie 'zawiodlem sie' troche podczas tego update. Moja domena (ma 20 miesiecy) nie podskoczyla jesli chodzi o ten wskaznik. Zostal jej PR4. Troche to dziwne. Jeszcze w grudniu mialem PR5 i 15 subdomen z PR5 + 50xPR4, wstawilem (sprzedalem) troche linkow i spadlo do PR4 w styczniu. Teraz liczba linkow wychodzacych spadla do 8. Poza tym do strony prowadza linki z 5 stron z PR6, 12 stron z PR5, 20 z PR4. Ogolnie w yahoo BL 102000.

Mam nadzieje, ze na dniach sie cos zmieni.

PS: subdomena utworzona 2tygodnie temu, linkowana tylko na stronie glownej otrzymala PR4...

Mi ktoś zarzucił oszustwo bo kupił link i patrzy, że PR0... a był PR5 tylko, że kilka godzin wcześniej... czekam na kilka 5 by móc zarobić ciut ciut na linkach :D... i w livelinku ostawić o wiele tysięcy pkt :D...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że sprawa nie jest jeszcze przesądzona. U mnie sytuacja na jednej ze stron jest bardzo podobna do tego RWO (wg. iwebtool). Tj. toolbarqueries.google.com pokazuje PR4, ale na większości DC jest cały czas 5. Obserwuję tw wskazania od rana i ilość DC z 5 się nie zmniejsza, ani nie powiększa. Nic się nie dzieje.

Więc może istnieje jeszcze cień szansy na powrót starej (3 letniej) piąteczki na toolbarqueries.google.com.

Pozdrawiam,

Hubert

strona klienta powstała 1,5miesiąca temu, linkowana cały czas z katalogów, zaplecza - linki w stopkach, w treści (wg Y 400linkow).

główna strona PR0, podstrony (żadna z podstron nie linkowana z zewnątrz) PR 1

do tego dodam, że pozycje na pozycjonowane hasła cały czas rosną.

dziwi mnie tylko ten PR0 na stronie głównej.

do tego niektórym stronom PR spadł, pomimo dołożenia sporej ilości linków. pozycja na wybrane hasła też wzrosła.

Zmieniłem adres strony na nowy - zrobiłem przekierowanie 301 ze starego adresu. Kiedy mogę się spodziewać że przeniesiony zostanie pagerank? Sprawdzałem przed chwilą na IWebTool i teraz zarówno stary jak i nowy adres mają 0/10.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Kiedy mogę się spodziewać że przeniesiony zostanie pagerank?

to nie jest takie oczywsite że sie przeniesie i raczej nie przy tym updacie. Kiedys robilem 301 i nie wypaliło

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

a to rwo nie ma jakiegos fake pr ? :> Nie widze zadnych wartosciowych linkow poza gnu - a to tylko jeden pr7... ten pr byl dziwny, a nowy wlasciciel dlugo sie nim nie pocieszy:)

Co do ogolnej sytuacji z PR to pmusiualem zeskanowac ponad 100 stron i powiem tak:

- strony katalogowane - spadek lub utrzymanie pr - dlaczego? a no bo katalogi są nie linkowane, spadło im pr i linki sa mniej warte.

- strony sprzedajace linki - spadek pr - dlaczgeo? bo ludzie sa lapczywi i sprzedaje linki po 10zł na stronach z pr5 i maja spamerskie stopki po 30-40 linków.

Jesli sie dba io strony i mysli przyszlosciowo to się zachowa albo nawet zwiększy pr :)

Kyo po czesci sie z Toba zgadzam - strony zadbane utrzymaly PR

Ale prawdziwy powod spadku PR jest oczywisty: NOFOLLOW - w blogach, wiki, katalogach itd

Zrodlo linkow wielu stron stanowily linki na wyzej wymienionych stronach w momencie gdy linki te stracily swoja moc, moc PR byla slabiej przekazywana do innych stron itd.

Ja zyskalem na tej aktualizacji sporo wysokich PR (3 strony PR6) poniewaz zrodlo linkow jest lepiej oceniane przez google niz w przypadku innych stron (co ma oczywiscie odzwierciedlenie w pozycjach).

Dlatego mysle ze ta aktualizacja pozostawila wysoki PR tylko dla aktualnie wartosciowych stron.

Zeby zaraz ktos nie wyskoczyl ze PR ma jakis zwiazek z pozycja w wyszukiwarce - jedyny zwiazek jest taki ze: kupujac link na stronie PR5 lub 6 poprawia Ci sie pozycja juz po kilku dniach dlatego duze portale nie potrzebuja pozycjonerow im wystarczy kupienie np. 10 linkow PR6.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności