Skocz do zawartości

Podwójne serwowanie??

juice99

Rekomendowane odpowiedzi

ze strony googla:

Podwójne serwowanie - wydawca może umieścić tylko jeden zestaw reklam (jedną kopię kodu reklamy AdSense) na każdej ze stron. Serwując więcej niż jeden zestaw reklam, reklamujący narusza naszą politykę AdSense – tzw. podwójne serwowanie.

hę ? to znaczy, że jak wrzuciłem dwie różne reklamy adsense na jedną stronę to łamię ich regulamin?

A czytam na forum, że wszyscy tak robią, to jak to jest? Bo pewnie czegoś nie rozumiem.

P.S. forum przeszukałem i znalazłem tylko wypowiedź tojana że można aż do 3 reklam wrzucić, ale dlaczego jest coś innego napisane w regulaminie?

czy słowo "różne" mam sobie brać do serca? bo pisze

"Note: Obecnie, wydawcy AdSense mogą zamieszczać aż trzy różne zestawy reklam na jednej stronie."

jak rozumiem, trzy takie same (te same wielkości kolory itp.) nie są już ok?

Sorry za szczegółowe pytania, ale skoro wyleciałem w pół dnia z allegro i adhearusa, mimo iż naprawdę nic nie robiłem niezgodne z ich regulaminem to NAPRAWDĘ chcę żeby google nie miało się do czego przyczepić

jak rozumiem, trzy takie same (te same wielkości kolory itp.) nie są już ok?

Ja to rozumiem tak i tego się trzymam: dowolne trzy jednostki AdSense na jednym dokumencie HTML.

A więc mogą to być trzy jednostki jednego wydawcy o tym samym kształcie i w tym samym kanale (i ja tak mam), mogą być trzy jednostki jednego wydawcy o różnych kształtach i w różnych kanalach.

A nawet, sądzę, że Google nie obrazi się, jeśli na jednym dokumencie byłyby trzy jednostki... różnych wydawców.

Szy.

• 1 rok później...

Ja to rozumiem tak i tego się trzymam: dowolne trzy jednostki AdSense na jednym dokumencie HTML.

Co masz na myśli? Cały serwis czy podstronę? Jeśli załóżmy mam serwis ze stroną główną (2 reklamy - rodzaj a i B) i jedną podstroną (2 reklamy - rodzaj a i c) to wyjdzie 4 jednostki czy 2? Po prostu czy ilość jednostek (również takiego samego rodzaju) sumuje się?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności