Skocz do zawartości

Nieładne wyniki w naszej ulubionej wyszukiwarce

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Wpiszcie kilka fraz do gogla. Nie macie wrażenia że od paru dni są idiotyczne wyniki?

Po wpisaniu paru fraz często okazuje się że na trudną fraze moja strona jest na 3, a dupny blog stworzony do jej pozycjonowania jest na 5 (bo zawiera słowa kluczowe) A fraza jest oblegana.

Tak sobie czasem myśle czemu ludzie korzystają z google. Ja czesto wchodzę do yahoo żeby znależć coś na serio dobrego.

Wiem że podczas update'u wyniki się mieszają, ale to juz tak kilka dni się kopie. No i chyba filtry zaczeli sobie nakładać ( przypomniało im się)

Macie podobne spostrzeżenia ?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Pracownicy googla chyba sami zmieniają ten algorytm bez żadnych konsultacji z innymi

Dokładnie a to przecież google. I ciekawe co ludziska se myślą jak im takie bzdety wyskakują.

Rozumiem to ze te pozycjonowane nawet bez wartościowej treści sa w top 10, ale są tam tez te

nie pozycjonowane i bez wartosciowej treśći. Ba... bez niczego same puste blogi z linkami hehhehe

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

skoro blog jest wyżej niż strona pozycjonowania :D to o czym to świadczy ?

Bo jak dla mnie strona która jest pozycjonowania i jest niżej niż ta bez pozycjonowania świadczy tylko o tym że jest zle pozycjonowana.

Nie ważne czy google durnieje czy nie. Narazie masa ludzi używa google a lepszej alternatywy raczej doprosić się nie można od yahoo czy live o PL nie wspomne.

Bo jak dla mnie strona która jest pozycjonowania i jest niżej niż ta bez pozycjonowania świadczy tylko o tym że jest zle pozycjonowana.

Nie są ( bo to nie jedna strona) i to nie frazy jakieś tam...

Strona robiona 2 lata - na 3 a blog roczny na 5 :D.

Plusy tego ploga?. To że ma juz roczek i to że naładowany jest kluczowymi. I to wszystko bo może do niego idą dwa linki.

Poważnym minuse jes to że ten blog to takei cos na jakimś starym skrypcie - nie można tam dawać grafiki i wogóle brzydki jest ;-) Tylko tekst i linki tam można walić.

Jedno jest chyba pewne

- gogole wróciło do keywords

- strona niepozycjonowana to dla google wartosciowa strona

jesli tak to pozycjonowanie nigdy nie było tak proste hehehe

mmarek wiem wiem, unikanie qlwebów dla nowych domen :D przez pierwsze 2 msc daje super efekt. Czyli unikanie pozycjonowania standardowymi technikami zdobywania linków często daje lepsze rezultaty.

A liczenie już 10-100 qlwebów dziennie - dobrze czy źle to chyba już historia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności