Skocz do zawartości

Komercyjne konto e-mail

Mev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że jestem bardzo zadowolony z mojego obecnego serwera, ale jestem średnio zadowolony z obsługi kont e-mail w ramach tej domeny (przychodzi spam, niektóre maile nie dochodzą, dostaję zwrotki, że serwer zablokowany z powodu rozsyłania spamu, itp.) stwierdziłem, że najlepszym wyjściem będzie kupienie normalnego komercyjnego konta e-mail w jakiejś "innej" firmie.

Moje wymagania:

- Możliwość podpięcia własnych domen (aby mógł mieć adresy e-mail w swoich domenach)

- Możliwość utworzenia kilku adresów e-mail

- Ochrona przed wirusami, spamem

- WebMail (ale to nie jest żaden wyznacznik, nieraz się po prostu przydaje).

Co byście mogli polecić, aby spełniało moje (chyba niezbyt wygórowane) wymagania?

Pozdrawiam,

Hubert

Jeżeli nie wierzysz w teorie spisku to mogę polecić Google Apps. Wyłapuje 99,9% spamu. Od 13 maja na 3979 wiadomości filtr spamu nie wyłapał 8. Mam tam jedną domenę nie wiem jak jest z większą ilością, ale jest funkcja dodania kolejnych. Do 25/2GB kont e-mail za darmo. Jak chcesz konto 10GB to 50$/sztuka.

Z hostingów mail co ludzie używają znam jeszcze home.pl i onet domena

Jako antywirus polecam poza serwerowym darmowy Avast

moje wrazenia z ok 5 lat uzytkowania personal email w home.pl:

zalety:

- szybkie serwery, fajne parametry konta (sa opcje, o ktore Ci chodzi)

- wygodny i przejrzysty panel

- b. dobry support

wady:

- dziurawy filtr antyspamowy (choc ostatnio jest troche lepiej)

- w ostatnim tygodniu mialem niewielkie problemy techniczne (uzywam ff 1.5 i w panelu pozamienialy sie ikonki symbolizujace zadania, a dokladniej: przed zaznaczeniem wybranych wiadomosci uklad ikonek wygladal inaczej niz po zaznaczeniu, w dodatku reprezentacje graficzne nie odpowiadaly faktycznym funkcjom) ale support szybko sobie z nimi poradzil...

- stosunkowo wysoka cena jak na email

pzdr,

jakob

maglev nie bądź bezczelny :(

jeśli już reklamujesz swoją 12 serwerową firmę na tym forum to do adresu strony dopisz jakieś info... przeklej kawałek oferty czy cuś, np.

500 mb za 60 zł brutto - konto e-mail full wypas (spełniające wszystkie wymagania mev)

500 mb za 60 zł brutto - konto e-mail full wypas (spełniające wszystkie wymagania mev)
Troche OT:

Czy taki konto zalatwi 10000+ spamowe maile, jaki miałem "przejemność" otrzymać w ciągu 24 h?

Jak dobre jest filtr antyspamowe?

Mój serwer lokalny spędzi najwięciej czas CPU jako serwer mailowe anti-spam/wirus - bo home.pl ma z tym problemy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności