Skocz do zawartości

Duży spadek w google

Sadam666

Rekomendowane odpowiedzi

dargre` , u mnie stronka z 4 miesca na przepisy kulinarne poleciała na 56 ( filtr 52?:),

długo tam walczyła o 54 pozycje, wreszcie zdobyła ją , następonie wyładowała na 67 miescu, teraz -74.

Owszem, żona troche popłakała, że jej przepisy teraz tylko z onetu można poczytać;)

Nic w linkach nie zmieniałem, jednak przyznaje - swego czasu przywałiłem na chama,

i do tego - słabo zrużnicowane archory,

teraz mnie się beka, no ale - tylko już sie śmiac teraz zostaje.

Filtry ostatnio stosowane z taką bujną fantazją i finezją, że poprostu brak tchu.

Mnie to google zaczyna się nawet podobać. Lubie zboczone algorytmy.

Na pewno już - nie trzeba próbować wytłumaczyć za co domenka została ukarana.

Nic w linkach nie zmieniałem, jednak przyznaje - swego czasu przywałiłem na chama,

i do tego - słabo zrużnicowane archory

Ja bym jednak wskazywał na złe URLe, powtarzający sie title i description, no i przede wszystkim 'duplicated content'.

Przywalenie linków ma tu dużo mniej do gadania.

Znam ludzi, co przywalają takie ilości, co nam się nie śni.

Do tego dla domeny pr0 idą linki z pr 8 i mnóstwo z pr7.

I co? Domenka ma się dobrze. Żadnego filtra a pr frunie z pr0 na pr7.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

ha! jedna strona wróciła (ciut niżej, 2 oczka), poszła następna :angry: duplicate content raczej niemożliwy, bo to mój blog.

Przywalenia linków też nie było, w ogóle grzeczny byłem... :) Wszystkie podstrony są, tylko głównej nie ma.

muzyka jest dla mnie bardzo ważna. Zwłaszcza, jeśli jest to dobra muzyka :)

Jedni lubią, inni nie... Ja mimo wszystko lubię czytać ebooki. Audiobooki też.

Zainwestuj w swobodę. Karty kredytowe dopasowane do każdego portfela.

Eh ja dostałem filtr na domene i subdomene , natomiast podstrona subdomeny jest na pozycji :) Jednak wogóle nie różnicowałem anhorów i teraz lipa ... szkoda szkoda ... :(

Różnicowanie anchora - też nie widzę w tym głównej przyczyny.

Jak wiele jest np. serwisów, które coś tam oferują (np.templaty) w zamian za stopkę: np. "Powered by ...."

Takich anchorów pojawia się wtedy na tysiące. I co? Od razu filtr?

Róźnicowanie anchora jest ważne, ale głównie po to by wynieść do góry dane keywordy.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Również moja strona ma pewien problem (forum ze stopki). Z top10 na najważniejsze frazy wypadła poza 400 pozycję.

Ciekawe, że wypadła tylko na pozycjonowane frazy. Domena ma ponad 2 lata, od początku linkowana w rozsądnej ilości. Trwa to dopiero 3 dzień, ale nie wiem jaka może być tego przyczyna. Myślę, że może być związana:

- z update PR. Wtedy wypada robić dalej swoje i cierpliwie czekać.

- zmianą adresów URL na przyjazne. Na forum phpbb by przemo wstawiłem moda, zmieniającego urle na przyjazne (Spider Friendly). Miało to miejsce w poniedziałek, od środy strona wypadła z wyników. Czy powrócić do starego formatu url'i? Wyłączyć moda? Czy j.w. cierpliwie czekać?

- po konwersji forum z phpbb2 na wersję by przemo, osoba, która dokonała konwersji nie zadbała właściwie o blokadę robotów spamujących. Konwersja miała miejsce w czwartek, do niedzieli wrzuciło mi około setki postów linkujących do stron xxx. W poniedziałek wszystko zostało wykasowane. Czy to również mogło być przyczyną wypadnięcia? Co w takiej sytuacji zrobić? Forum jest już czyste i zablokowane przed robotami.

Googleboty wciąż odwiedzają moją stronę.

Również moja strona ma pewien problem (forum ze stopki). Z top10 na najważniejsze frazy wypadła poza 400 pozycję.

Ciekawe, że wypadła tylko na pozycjonowane frazy. Domena ma ponad 2 lata, od początku linkowana w rozsądnej ilości. Trwa to dopiero 3 dzień, ale nie wiem jaka może być tego przyczyna. Myślę, że może być związana:

- z update PR. Wtedy wypada robić dalej swoje i cierpliwie czekać.

- zmianą adresów URL na przyjazne. Na forum phpbb by przemo wstawiłem moda, zmieniającego urle na przyjazne (Spider Friendly). Miało to miejsce w poniedziałek, od środy strona wypadła z wyników. Czy powrócić do starego formatu url'i? Wyłączyć moda? Czy j.w. cierpliwie czekać?

- po konwersji forum z phpbb2 na wersję by przemo, osoba, która dokonała konwersji nie zadbała właściwie o blokadę robotów spamujących. Konwersja miała miejsce w czwartek, do niedzieli wrzuciło mi około setki postów linkujących do stron xxx. W poniedziałek wszystko zostało wykasowane. Czy to również mogło być przyczyną wypadnięcia? Co w takiej sytuacji zrobić? Forum jest już czyste i zablokowane przed robotami.

Googleboty wciąż odwiedzają moją stronę.

te wszystkie domysly sa bezsensu

konkurencja dowali ci linki do twojej strony na calym swoim zapleczu jakies kilkaset(kilkatysiecy) stron na dwa tygodnie potem zdejmie jednego dnia i masz filtra :P tak przedstawiaja sytuacje na jednym z watkow tegoz forum - wiec skad mamy pewnosc ze tak rzeczywiscie nie robia?

• 2 miesiące temu...

No ja ostatnio widzę straszne zawirowanie w Google,jak widze nie tylko ja najgorsze jest to że zniknął mój katalog stron reklama.izba.info.pl-nie wiem czy to dlatego że na stronie głównej nic nie ma ale mhh grrrr:/

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności