Skocz do zawartości

Praca w SearchEngine, czyli Jeż po drugiej stronie. ;)

jez

Czy starając się o pracę "po drugiej stronie" wspominać o pracy w branży SEO?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy starając się o pracę "po drugiej stronie" wspominać o pracy w branży SEO?

• Tak
      7
    • Nie
      0
    • Autor to straszny świntuch ;)
      11

Rekomendowane odpowiedzi

O. Witajcie. :)

Ostatnimi czasy wpadł mi do głowy odrobinę nietypowy pomysł. Postanowiłem że zatrudnię się w którejś polskiej firmie i będę pracował oczyszczając wyniki wyszukiwania z niektórych Waszych :) stron. Oczywiście, motywatorem nie jest pieniądz, lecz chęć poznania tajników pracy "drugiej strony". Z resztą, to najprawdopodobniej strasznie parszywa i monotonna praca, mój ex moderował forum Onetu i nie wyglądał wtedy najlepiej. :)

Pytanie jest takie: Czy na moim miejscu chwalilibyście się w LM/RK zainteresowaniami i osiągnięciami SEO i faktem częstego mailowania w sprawie spamu? Czytam paręnaście LM miesięcznie, piszę od dawna reklamówki, ale jakoś nie przychodzi mi do głowy, jak można byłoby zgrabnie przekonać kogoś z O/W/N, że to właśnie Ja i Tylko Ja jestem lekarstwem na wszystkie ich problemy, włącznie z psującym się samochodem, niechcianą ciążą córki i paradontozą dziadka, a zarazem nie zamykać sobie drogi do tych instytucji przez nieuważne sformuowanie.

Pozdrawiam, J.

Postanowiłem że zatrudnię się w którejś polskiej firmie i będę pracował oczyszczając wyniki wyszukiwania z niektórych Waszych :) stron.

Należysz chyba do 0,001% ludzi, których praca szuka a nie Oni pracy.

Skąd optymizm, że Cię zechcą?

pozdrawiam

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Ojej, no nie łap mnie za słowa, jestem zakochany po uszy i stąd ten infantylny ton wypowiedzi. :)

A nieco poważniej, należę chyba do 0,001% ludzi, którym jeszcze nigdy nie odmówiono pracy*.

Pozdrawiam, J.

*- jak wiadomo, zawsze musi być ten pierwszy raz. ;)

jez: Ty jesteś notorycznie zakochany :)

A nieco poważniej, należę chyba do 0,001% ludzi, którym jeszcze nigdy nie odmówiono pracy*.

a ja jestem idiotą - na 14 razy odmówiono mi tylko raz i pech chciał, że w mediamarkt.

a ja jestem idiotą - na 14 razy odmówiono mi tylko raz i pech chciał, że w mediamarkt.

duzo nie straciles :P

Czy na moim miejscu chwalilibyście się w LM/RK zainteresowaniami i osiągnięciami SEO i faktem częstego mailowania w sprawie spamu?

w zadnym razie - ani jednym ani drugim - tym drugim napewno podpadles juz onetowi :)

"a to ten kolega JEZ co nam po 40 tych samych maili o usuniecie spamu przysyla" :P

idea sama w sobie jest bardzo dobra ale metoda niestety nie do konca legalna - to cos jak manifestacja albo obsypywanie jajkami pana Olka K. zeby wreszcie odszedl :P

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

wg mnie, warto wspomnieć, że znasz się na SEO. Przecież dla nich to ważne.. skoro Ty znasz seo, to znasz konkurencję. Skoro znasz konkurencję, to oni będą wiedzieć, jak walczyć z konkurencją/kopiować dobre pomysły od nich.. aczkolwiek możesz sobie zaszkodzić, bo będą się bać, że tajne algorytmy wyniesiesz na zewnątrz.. i możesz być tylko od brudnej roboty :|||||

Przepraszam jez - nie moge sie powstrzymac...

...jestes gejem?

Regulamin i zasady ogólne forum:

...

Obowiązkiem Forumowiczów jest:

...

Zanim zadasz pytanie poczytaj forum (użyj funkcji "Szukaj"), być może problem został już rozwiązany

:)

pozdrawiam

wg mnie, warto wspomnieć, że znasz się na SEO. Przecież dla nich to ważne..

i tutaj tez racja - ale z drugiej strony moga obawiac sie podstepu - ze beda mieli szpiega na pokladzie :)

ja np. chetnie bym zostal wolontariuszem w google :mrgreen:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Czy na moim miejscu chwalilibyście się w LM/RK zainteresowaniami i osiągnięciami SEO i faktem częstego mailowania w sprawie spamu?

Rozumiem, że chciałeś nam się pochwalić przyszłą pracą w którymś z wielkich portali? :) Masz ich pod nosem 'trochę', więc tylko przyklasnąć i gratulować z góry :).

... bo sensu w pytaniu... sorrówa, Jeżu - nie widzę :)))

Bo - może chciałeś napisać w siwi że na pamięć znasz ceny i rynek prezerwatyw w Polsce? Czy może sądzisz, że coś o modelowaniu fryzur zainteresuje ich 'menedżera'? ;)

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności