Skocz do zawartości

Czy to dużo? Moje zarobki w Adsense

kwa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niby nie pozwala, a ludzie to robią :P. Ale generalnie, to raczej tak czy siak taka osoba jest dość trudna do zidentyfikowania. Niemniej patrząc na analogiczne tematy na forach zagranicznych, należy się zastanowić, czy nie zmienić rynku np. na amerykański . . . Z obserwacji wynika, że kliknięcia tam są co najmniej parę razy droższe.

Hm... no to ja się może pożalę:

420 klików -> 10 $ zarobku :|

Ostatnio spada i to coraz bardziej... z reguły było coś koło 16 co i tak mało jest z tego co mówicie :| Były rekordy do 30$ nawet ale to dawne czasy...

Może macie jakieś sugestie co zmienić i poprawić? (Nie chciałem nowego tematu zakładać żeby nie śmiecić...) https://pl.unidwl.com

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

@lechup jako ze pierwsza jednostka reklam ma najlepiej platne reklamy to wybadaj czy u ciebie pierwsza jednostka jest najczesciej klikana jezeli nie to usun ta ktora jest przed nia lub za pomoca css pozameinaij tak zeby w kodzie ta co jest najczesciej klikana byla piewsza a wyswietlac sie juz moze jako ostatnia ;)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Jak na nasze warunki to zarobek w normie. A filtry wywal najlepiej wszystkie i zobacz jak będą się kształtować zarobki. Później zawsze możesz dodać do filtra te gorzej płatne, ale nie ma co przesadzać.

Przeginacie z tym usuwaniem wszystkiego z filtra.

Dam przykład: jest sobie strona związana z muzyką, mp3.

Jedna z reklam to typowy kit 0.5-1c, albo w ogóle.

W dodatku url prowadzi donikąd.

Natomiast sama reklama ma oczywiście chwytliwy opis i url.

W związku z tym jest zdecydowanie najczęściej klikaną na stronie.

Co z tego mamy? Nic. Więc dalej reklamować pustaka tygodniami za darmochę?

W dodatku takich pustaków i beznadziejnych MFA jest kilkanaście.

Do filtra z dziadostwem - na pewno nic nie stracę, a zyskać można.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

@lechup jako ze pierwsza jednostka reklam ma najlepiej platne reklamy to wybadaj czy u ciebie pierwsza jednostka jest najczesciej klikana jezeli nie to usun ta ktora jest przed nia lub za pomoca css pozameinaij tak zeby w kodzie ta co jest najczesciej klikana byla piewsza a wyswietlac sie juz moze jako ostatnia ;)

hm... u mnie tak nie jest... pierwsza jest z linkami później ta najlepiej klikana, dałbyś jakiegoś linka do tego jak to zrobić? Bo nie do końca rozumiem jak mogę zdefiniować wcześniej i wyświetlać później reklamę Google - jakiś trick html/css ?

W ogóle nie wiedziałem że tak jest :P Spróbuję póki co wywalić tą pierwszą na niektórych podstronach... i zobaczę czy coś pomoże :P

A ja myślałem, że mi tylko tak płacą... ;)

Ja zmieniłem reklamę z Google AdSense na Ceneo i lepiej na tym wychodzę :P

Google leci w kulki niestety... Ceneo i Pracuj wyświetlam jak Google nie serwuje (dwl prompty) ale nie ma nic lepszego.. Ostatnio się zastanawiałem nad AdKontekstem ale to jest chyba totalna pomyłka nie? Nie wiem czy jest sens próbować? Mam nawet tam konto ale nie pamietam ile mi % zaproponowali...

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Ale przepraszam, o czym Wy mówicie / piszecie? Google leci w kulki? To Google ma Ci dopłacać za emitowanie reklam na Twojej stronie? Bez żartów... Widocznie kliknięcie z Twojej strony jest dla reklamodawcy warte 0,01$ (pomijając prowizję dla Google), skoro więcej nie płaci...

Tylko, że nie było tyle warte... Wcześniej płacili więcej ;) A to że Google w kulki leci mówiłem z lekkim przymrużeniem oka... Chodziło mi o to, że coś przynajmniej u mnie zmieniło się z reklamami na gorsze jeżeli chodzi o przychody. Być może moja wina bo zmieniałem trochę ustawienie reklam i ich ilość - CTR się zwiększył a zarobki spadają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności