Skocz do zawartości

Czy to dużo? Moje zarobki w Adsense

kwa

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś ma ok. 100 klików i 2,5$ to moze warto by przetestować polskie systemy reklam kontekstowych?

Nie wiem jak jest teraz ale kiedys bylo tak, że z takich 'slabych' tematycznie serwisów google dawalo po 1-3c.

A polskie z polskich systemow dawali po ok. 10gr.

Czyli by sie wychodzilo przy 100 klikach na 10zł a w AS jest cos 7zl z groszami.

Warto potestowac.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Według mnie obecne stawki za klikniecie sa skandaliczne... I tak wina należy do Googla stawki 0 lub 1 c powinny być niedostępne - kampania reklamowa powinna być od jakiegoś wyższego pułapu.

Na moich serwisach dochodzi do prawdziwej "paranoi". Dlaczego? Strona na popularne hasło w top3 parę tysięcy unik dziennie, średni wychodzi ponad 2 $ za 100 kliknięc - a zaplecze do tej strony zaczęło generować dużo większe zarobki... Przykładowo jedna ze stron zaplecza na której ruch ok 80 unik dziennie - cena za klikniecie ok 0,5 $.

Czy dzieje się tak dlatego że moja główna strona jest silnie linkowana pod Polskie frazy dlatego są polskie beznadziejne reklamy a na zapleczu z paroma linkami pojawiają się reklamy zagraniczne?

Ostatni juz miałem pomysł by przekierować moja główna strone na jedna ze stron zaplecza!:soczek:

Czy wy macie podobnie?

Według mnie obecne stawki za klikniecie sa skandaliczne... I tak wina należy do Googla stawki 0 lub 1 c powinny być niedostępne - kampania reklamowa powinna być od jakiegoś wyższego pułapu.

Im więcej ograniczeń dla reklamodawcy, tym gorzej. Im wyższa minimalna stawka, tym mniej firm na to stać. Im mniej firm w systemie AdWords, tym niższe stawki, bo niżej licytują reklamodawcy. Zatem efekt przeciwny od zamierzonego.

Dlaczego? Strona na popularne hasło w top3 parę tysięcy unik dziennie, średni wychodzi ponad 2 $ za 100 kliknięc - a zaplecze do tej strony zaczęło generować dużo większe zarobki... Przykładowo jedna ze stron zaplecza na której ruch ok 80 unik dziennie - cena za klikniecie ok 0,5 $.

Twórz więcej stron z zaplecza, szukaj innych metod na zarabianie na głównej. Na przykład skorzystaj z programów partnerskich itp.

Czy dzieje się tak dlatego że moja główna strona jest silnie linkowana pod Polskie frazy dlatego są polskie beznadziejne reklamy a na zapleczu z paroma linkami pojawiają się reklamy zagraniczne?

Reklamy zagraniczne mają zazwyczaj wyższe stawki, bo tam jest wyższa konkurencja i inna wartość pieniądza. Na zapleczu rozumiem masz mniej treści, więc gorzej są reklamy dopasowywane.

Czy wy macie podobnie?

Nie wiem, nie mam zaplecza.

Stawki caly czas spadają, wiem ze jakieś 1,5 roku temu wynosily u mnie na stronach w granicach 0,09-0,11$ za klik. Teraz wahają się 0,04-0,06$ i caly czas idą w dół.

Gdzieś tam z rok temu był taki temat ze w 2009(?) [nie pamietam daty ale cos kolo tego chyba bylo], zarabianie z reklam typu AS nie beda juz wcale atrakcyjne, ze klikalnosc znacznie spadnie i stawki tak samo.

Wtedy podchodzilem do tego troche sceptycznie - teraz widze ze zmierza do tego i to wielkimi krokami.

I za rok moze byc juz tak ze zarobki mogą być takie by sobie po prostu oplacic domeny za to i tyle, a ze takich zarobków by cos z tego miec nie bedzie, ew. tylko takie naprawde ogromne serwisy beda wychodzily po odliczeniu na serwer na jakis +.

I nadejdzie taki czas ze strony pod AS przestaną istniec bo po prostu sie to nie bedzie oplacac.

Oby taki scenariusz sie nie sprawdzil, choc coraz bardziej niestety w niego wierze :/

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

To zawsze znajdzie sie jakis inny sposob na zarabianie ;) Zreszta google odpusci wtedy troche swojej prowizji bo przeciez jak nie bedzie wytryn to polowa reklamodawcow im ucieknie, wiec cos beda musieli zrobic. Bo chyba nie licza na to, ze jak ktos nie bedzie wydawal na witryny to wyda 2x wiecej na reklamy w szukajce.

Faktem jest, że stawki spadają. Obecnie od kilku dni mam 0.02$ za klika. Od czasu do czasu zdarza się coś wartościowszego za około 0,25$.

Jedno jest pewne, rynek reklam zawsze będzie istniał. Jeżeli nie zarobimy przez AS, to zarobimy na czymś innym. Podstawą, jest dość ładna strona z wartościową treścią. Jeśli strona będzie interesująca, znajdą się osoby które ją odwiedzą i chętnie kupią powierzchnię reklamową.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Ja również odczułem spadek stawek za kliknięcia ;/

Najlepsze że i CTR mi zmalał o 25% xD Czyżby ludzie coraz bardziej nie lubili klikać w reklamy adsense xD?

edit:

A co do polskich reklam kontekstowych testowałem ostatnio adkontekst. Po 3 dniach zrezygnowałem gdyż ceny za kliknięcia kształtowały się na poziomie 4-5 gr.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Ja również odczułem spadek stawek za kliknięcia ;/

Najlepsze że i CTR mi zmalał o 25% xD Czyżby ludzie coraz bardziej nie lubili klikać w reklamy adsense xD?

Może po prostu zniknął z AdWords dobry reklamodawca?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności