Skocz do zawartości

Czym ludzi przyciągnąc na forum?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Okazyjnie nabyłem forum przez allegro, prawie zero ruchu, tematyka - webmastering.

adres - twojeforum.org Nie mam z forami doświadczenia, prosze o rade, jak ludzi "zwabic"? Z tego co wiem, powienienem na początek napisać sam z 200 ciekawych postów? Czego szuka początkujący webmaster? Darmowy i tani hosting? Skrypty php? Rady? Dać dział pozycjonowanie?

Kupiłem tanio i raczej pod zaplecze, ładnie zaindeksowane, troche ma tych postronek, tak że ten, brałem co było, jak to na allegro.

Pierwsza rzecz jaką powinieneś zrobić to jakiś autorski theme pod phpBB + ładny top bo obecnie sięto wszystko kupy nie trzyma. A tematy jakie na pewno przydają się początkującym webmasterom to spisy linków do darmowych hostingów, darmowych aliasów i domen, skryptów, kursy, porady. Tylko, że tego na necie jest już masa, ciężko będzie Ci się wybić. Możesz zrobić też opisy instalacji najpopularniejszych skryptów krok po kroku, coś o systemach wymiany linków itp. Pomysłów jest dużo ale trzeba mieć trochę czasu i chęci :)

Dać dział pozycjonowanie?

Warto dać np. "Reklama w internecie", który będzie zawierał zarówno zagadnienia związane z pozycjonowaniem jak i inne metody promocji.

staraj sie o duza ilosc kodu na forum (php, javascript, html), duzo osob przychodzi szukajac jakiejs czesci kodu, a nikt pod to przeciez nie pozycjonuje wiec przy odrobinie szczescia wystarczy ze pojawi sie na stronie.

mi brakuje na takim forum prostych dzialow po co bym tam przyszedl css, php, javascript, cgi..

musisz troche postow napisac ale to chyba nie jest ciezkie w takim temacie :))

Dzieki chlopaki, Nawet zapomniałem że istneje javascript i cgi, że ktoś to moze szukać czegoś takiego?

Zrób forum o forach, skrypty, dodatki itp. Będzie tego trochę.

Jakis ładny them też sie przyda i wynajmij kilku pisaczy postów, oczywiście z sensem albo płac poprostu za posty, zrób jakiś program w którym będziesz płacił, np od jakiejś ilości albo w jakimś dziale :)

Ależ zostawie szate graficzna na potem, teraz chce przywalić linkami, dodawarką i najważnejsze - treść. Tylko jaka? Szata zaczeka. Zresztą i silnik nie najlepszy. Ale teraz chce sie skupić na tresci. Mnie sie wydaje, że ludzi chcą info, skryptów, rozrywke, możliwość sie podzielić doświadczeniem, tak?

Tylko że jak to konkretnie zrealizować. No i nie chce robić taki wh, takiego monstra i nie chce, a i nie stać mnie na tyle pracy. p.s. lolki, dzięki - to jest dobry pomysł.

Mnie sie wydaje, że ludzi chcą info, skryptów, rozrywke, możliwość sie podzielić doświadczeniem, tak?

Tak i co jeszcze, dodaj piosenki i tańce :)

Skoro nie masz czasu to skup się może na jakimś konkretnym temacie, nie rób forum o wszystkim bo to i tak nie przejdzie. Ja bym postawił na tematy związane z forum, skrypty, dodatki, łaty itp.

A dzięki Karol za ... teorie, nie sprawdzałem jeszcze, ale mnie to nie przeszkadza. Ja mam przecież inne konto w ads. niż poprzedni wlasciciel. (a swoją drogą - to jest chyba jedynym tlumaczeniem nizkej ceny)

p.s. piosenki i tańce, to dobre, hehe:)

Dzięki K, własnie to jest własnie cenna i dobra uwaga. nie pomyslałem o tym. Ale nie dla adsa to kupione:)

Najlepiej będzie podpatrzeć inne fora z tej tematyki, np. www.forumweb.e-vip.pl albo www.forum.webhelp.pl Na pewno przydadzą się tutoriale do photoshopa, flasha itp. Zwróć uwagę na to, o co najczęściej pytają nowi użytkownicy, np. budowa stron na divach, która nadal sprawia wiele problemów i niektórzy szukają gotowców. Nie wiem, czy może już nie ma tam takiego tematu, ale może najlepiej byłoby wprost spytać, czego najczęściej szuka się na forach webmasterskich. Najbardziej na początek przyciągnąłby konkurs ;-) Ale do jego przeprowadzenia nie wystarczą chęci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności