Skocz do zawartości

Czy napewno wszystkie linki wychodzące oslabiają?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

a no własnie, czyli moja strona o podatkach może wbić sie wyżej, jesli podlinkuje strone ministerstwa finansów, tak?

To jest żadna konkurencja:) (ja dla nich)

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak dla mnie żadne odkrycie ani nowość - raczej oczywiste

wszystko zelży do czego ma Ci służyć storna z której linkujesz - jeśli to jest docelowa strona którą pozycjonujesz to dobrze jest poprowadzić linki do wartościowych stron z tego samego tematu (keyworda)

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

czyli moja strona o podatkach może wbić sie wyżej, jesli podlinkuje strone ministerstwa finansów, tak?

Pomysł urodził się we wrześniu 2004 i nie pochodzi od Nawigatora.

Delikatne linkowanie do konkurencji powoduje włączenie serwisu do "tematycznego kółka wzajemnej adoracji".

W praktyce oznacza to tyle, że zgodność tematyczna docelowych serwsów działa na korzyść linkującego (też raczej delikatnie), a wszelkie gówna np. w stopkach - niekoniecznie. To samo dotyczy np. precli serwujących na jednym ekranie linki do wszystkiego co się rusza, opakowane w teksty na różne tematy.

Ale czy PR jest tak na prawdę taki ważny??

Zalezy w czym. W podnoszeniu ego "pozycjonerów" PR ma znaczenie gigantyczne :angry:.

Duży wpływ ma też na siłę linków wychodzących. Na pozycję strony w serpach PR wpływ ma albo żaden, albo minimalny.

Pawka - to, iż linki wychodzące osłabiają stronę linkującą, to jeden z wielu mitów w światku "pozycjonerów". Wystarczy, zamiast opierać się na słowach jakiegoś "miszcza seo", przeanalizować kilka stron z czołówki trudnych fraz. Sprawdzić ilość linków wychodzących na popularnym blogu, forum internetowym, portalu ogłoszeniowym itp. itd. Spotkałem się ze stronami na których była dobrze ponad setka (kolejna mityczna liczba - od 100 jest ponoc farma linków), linków wychodzących. A strona miała się dobrze, wysoki pr, wyskakuje na ciekawe frazy.

Arturro, nie jeden z wielu mitów w światku "pozycjonerów",

tylko podstawy pozycjonowania, które ja na pio wchłonełem z mlekiem matki:)

Tylko nie każ mi szukać cytat, gdzie to było napisane. czytałem te podstawy w maju, czerwcu 2005, tuż przed zarejestrowaniu sie na pio. I od tej pory to sie wydaje mnie oczewiste, jak to podstawy, aksioma.

A tu się okazuje że białe jest czarne, a czarne jest białe. :angry:

z tego co ja wiem to msn bierze pod uwagę np. anchor linków wychodzących, więc jakośc stron do których linkujemy pewnie też

i google być może "zgapiło" ten pomysł

powiem tak, ja na moich stronach często dodaje linki do "konkurencji" np. na strone z wynikami lotto mam linka do lotto.pl

Tak że, Panowie i Panie, moje linki w podpisie, wszystko według przepisu, top3, prosze zaczynać linkować mnie BEZYNTERESOWNIE O wynikach tego - pogadamy za rok, kto na tym lepej wyjdzie.

(Owszem to żart, u mnie w głowie się jednak nie miesci, że ktoś kogoś moze linkować ... tak poprostu:)

Pawka - podstawy, jak sama nazwa wskazuje, to uproszczone wyjaśnienie jak działa pozycjonowanie stron. Uproszczone! Nie jest to też podstawy pozycjonowania w google, tylko ogólnie w wyszukiwarkach, a algorytmy wyszukiwarek się między sobą różnią. Po trzecie - te podstawy pozycjonowania mają już pare lat, a algorytmy się ciągle trochę zmieniają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności