Skocz do zawartości

Czy napewno wszystkie linki wychodzące oslabiają?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, najpierw: trochę teorii . Wszyscy uwielbiamy i nienawidzimy Google, staramy się dociec, w jaki sposób działa. Nigdy nam się to nie uda: dlaczego? Bo ujawniłoby to braki tak wielkie - że nasze wyobrażenie o tych brakach jest tylko snem przedszkolaka

wstaw jeszcze raz w sygnaturkę film a zobaczysz co stanie się...

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
TrustRank - do kogo linkujemy.

"do kogo linkujemy" jest tylko jedną ze zmiennych TrustRank

Przykładem może być wikipedia, która ma mnóstwo linków wychodzących.

Ten przykład jest nie trafiony....

PS: Z linkami "nofollow" można jedyny zwiększyć "keyword density"

Tylko jeśli "nofollow" działa tak jak ogólnie się myśli. Czy aby jednak jest tak na pewno ?

Nie chce snuć jeszcze teorii ale mam wrażenie, że linki "nofollow", pomijając, że przekazują rPR, są uwzględniane w algorytnie.

Delikatne linkowanie do konkurencji powoduje włączenie serwisu do "tematycznego kółka wzajemnej adoracji".

W praktyce oznacza to tyle, że zgodność tematyczna docelowych serwsów działa na korzyść linkującego (też raczej delikatnie

I to zdanie powinno zakończyć ten wątek bo wyjaśnia wszystko. Wyboldowałem najważniejszą część :D

IMHO jest to pozostałość po ringach tematycznych, które królowały w internecie jak powstawało Google.

Edit:

A tak na zdrowy rozum, dlaczego jakiekolwiek linki wychodzące mają obniżać pozycję strony, na której są umieszczone? Skąd ten pomysł ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

mkane , przecież pisze, z mlekiem matki:) Przeczytałem o tym pomysle w lipcu 2005 roku w działe dla początkujących. Od tej pory uważałem to za ... podstawe.

p.s. smiesznie czytać, jak mnóstwo głosów odrazu: "to żadne odkrycie, my tak od dawna robimy"

a spytaj takiego o konkretny adres strony gdzie on od dawna linkuje konkurecje, raczej znajdzie przykładu.

Taka jest różnica minzy teorią a praktyką, teoretycznie wszyscy wiemy, a praktycznie - na wszelki wypadek - dodajemy nofollow.

p-.p.s. Owszem, czytasz blog na przykład Michała, czy Normanosa, potem idziesz po linkach i widzisz dziesątki błogów SEO PL, to jest jedyny wyjątek, faktycznie, że linkują się chyba bez obawy, że linki oslabią. Ale - tu już kwestia filozofii blogów - tu linkowanie wszystkiego co jest ciekawe - raczej już prawie religia.

Dobrym przykładem strony która od dawna linkuje do serwisów zbieżnych tematycznie oraz do o wysokim TrustRank jest strona Zeus'a obecna od dawien dawna w SERP'ach pod frazą "pozycjonowanie"- zeus.inten.com.pl

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności