Skocz do zawartości

Ratunek po ostatniej aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, zgred napisał(a):

mam więcej takich przykładłow. Samo pisanie contentu to dziś stanowczo za mało.

A czy sie rozni ten content od mojego? https://kanalsportowy.pl/pilka-nozna/kylian-mbappe-psg-real-madryt-paris-saint-germain-pozegnany-ultrasi/

Przeklikalem i maja sporo krotkich niusow

4 minuty temu, pitreq_ napisał(a):

A czy sie rozni ten content od mojego?

Reputacją serwisu.

• Thanks 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

15 godzin temu, zgred napisał(a):

https://www.offside.pl/artykuly/mbappe-zegna-sie-z-psg/2178 - to jest tak mizerny news że Google go wywali z indeksu.

co jest idiotyzmem i wymuszaniem pisania jakiś bzdetów na temat, który można zamknąć w 2 zdaniach. Jak dla mnie powyżej temat jest wyczerpany, dostałem info, krótkie, konkretne. Jakbym chciał się dowiedzieć jak był tego dnia ubrany, czy uronił łezkę, czy dostał pożegnalne kwiatki, czy dzieci w pierwszym rzędzie śpiewały mu piosenkę to bym szukał w jakiś magazynach dla kobiet :D A ponieważ mam to totalnie gdzieś to jeśli już to powyższa treść jak dla mnie wyczerpuje temat.

Ale g. doprowadziło to wszystko do takiego absurdu, że autorytetem hydraulika jest nie to czy uszczelni cieknącą rurę tylko to czy napisze 1000 podstron wartościowego contentu na temat budowy kanalizacji w mieszkaniu w bloku. I ten content będzie tak wartościowy, że nikt go nie będzie czytał, bo jak cieknie ta w/w rura to potrzeba wejść na stronę dobrego hydraulika i dowiedzieć się jak się z nim skontaktować a nie czytać jego teoretyzowania. Jeden wielki absurd

• Like 3
  • Thanks 1

3 minuty temu, qazy napisał(a):

co jest idiotyzmem i wymuszaniem pisania jakiś bzdetów na temat, który można zamknąć w 2 zdaniach.

To podobnie jak z pisaniem tekstów z opisem kategorii czy strony glownej. Jakies sztuczne teksty z pogrubionymi haslami ;/ po co strony maja sciany nikomu niepotrzebnego tekstu

3 minuty temu, pitreq_ napisał(a):

To podobnie jak z pisaniem tekstów z opisem kategorii czy strony glownej. Jakies sztuczne teksty z pogrubionymi haslami ;/ po co strony maja sciany nikomu niepotrzebnego tekstu

a później marudzą, że internet zaśmiecony, zamulony, itd. :D tych wszystkich wypocin pisanych by zbudować "autorytet", tych kombinacji treściowych i tak praktycznie nikt nie czyta i nikomu to do niczego nie jest potrzebne.

powyżej odniosłem się do newsa sportowego, który niby za krótki, bez sensu i wyleci z indeksu. I to jest właśnie to, czasem czytam sobie jakieś informacje piłkarskie, dużo mniej niż kiedyś, ale nadal się tym interesuję. Poza idiotycznymi tytułami pisanymi tylko po to, by "się klikało" strasznie wkurzające są te wstępy, wodolejstwo, cofanie się do przeszłości tylko i wyłącznie w celu nabicia "objętości", już łapię się na tym ze z automatu zaczynam przewijać takiego newsa w dół, bo wiem, że właściwa wiaodmosć będzie gdzieś tam, wszystko powyżej to śmieć.
Ale autorytet budują, treść wyczerpuja, wewnętrznie linkują i są ogólnie super... no nie bardzo

Edytowane przez qazy
  • Like 4
  • Thanks 1

Dokładnie jak posiałeś. Szukasz czegoś prostej - odpowiedzi na pytanie. Wchodzisz na stronę z wyników a tam cała epopeja - czym jest to, kiedy to powstało, jak to nazywano, ........ 10x..... i na końcu mała informacja, jaką szukałeś - lub jej nie ma. Ale autorytet niby jest, bo strona pisze o tej śrubie na wielu tematach i głównie pisze o ślubach, a przy okazji sprzedaje śruby. 

Finalnie obecnie jak czegoś szukasz, to trafiasz na stronę w jednej tematyce na temat tego - co szukasz w googe. Długie treści, gdzie szukać trzeba tego co się szuka - a nie całej historii odlewnictwa przykładowo śruby. Strony wielotmeatyczne nie mają szans pojawić się wynikach, o ile nie są uznawani za śruboekspertów - a za takich nie będą, gdy nie piszą głównie o śrubach - nawet jeśli napiszą najlepszą treść o śrubie - jakiej właśnie Ty szukasz, to ich nie wyszukasz w google 😄

Od marca tego roku to jest jakieś szaleństwo, choć samemu mam na to wywalone, bo 90% stron jakie mam w pakiecie to jedno tematyki. Jednak wiem, że i na niektóre z nich przyjdzie krecha  - bo google w mojej ocenie wykasza strony niekomercyjne. Bez znaczenia jak dobrą piszą treść - jeśli znajdzie się komercyjna, lub dużego agregatu medialnego - to tamta i tak będzie w mojej ocenie wyżej. 

Finalnie albo zaczniecie skakać jak psy podczas tresury, zgodnie ze skakaną google - albo zaczniecie szukać innych alternatyw niż google. Lub zaczniecie skakać jak chce gogle i jeszcze mu za to płacić, aby móc skakać wysoko 😄 w google skakance.  

Edytowane przez tomierc

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

13 minut temu, tomierc napisał(a):

Od marca tego roku to jest jakieś szaleństwo, choć samemu mam na to wywalone, bo 90% stron jakie mam w pakiecie to jedno tematyki. Jednak wiem, że i na niektóre z nich przyjdzie krecha  - bo google w mojej ocenie wykasza strony niekomercyjne. Bez znaczenia jak dobrą piszą treść - jeśli znajdzie się komercyjna, lub dużego agregatu medialnego - to tamta i tak będzie w mojej ocenie wyżej. 

No mój niekomercyjny (tylko Adsense) jedno tematyk - poradnik poleciał w otchłań na wszystkie podstrony. Ceniony przez użytkowników, z mnóstwem komentarzy i słowami "dziękuję za pomoc". 

W wysportowanym ciele zdrowy duch - https://ripper.pl/

6 godzin temu, qazy napisał(a):

co jest idiotyzmem i wymuszaniem pisania jakiś bzdetów na temat, który można zamknąć w 2 zdaniach. Jak dla mnie powyżej temat jest wyczerpany, dostałem info, krótkie, konkretne. Jakbym chciał się dowiedzieć jak był tego dnia ubrany, czy uronił łezkę, czy dostał pożegnalne kwiatki, czy dzieci w pierwszym rzędzie śpiewały mu piosenkę to bym szukał w jakiś magazynach dla kobiet :D A ponieważ mam to totalnie gdzieś to jeśli już to powyższa treść jak dla mnie wyczerpuje temat.

Ale g. doprowadziło to wszystko do takiego absurdu, że autorytetem hydraulika jest nie to czy uszczelni cieknącą rurę tylko to czy napisze 1000 podstron wartościowego contentu na temat budowy kanalizacji w mieszkaniu w bloku. I ten content będzie tak wartościowy, że nikt go nie będzie czytał, bo jak cieknie ta w/w rura to potrzeba wejść na stronę dobrego hydraulika i dowiedzieć się jak się z nim skontaktować a nie czytać jego teoretyzowania. Jeden wielki absurd

6 godzin temu, qazy napisał(a):

powyżej odniosłem się do newsa sportowego, który niby za krótki, bez sensu i wyleci z indeksu. I to jest właśnie to, czasem czytam sobie jakieś informacje piłkarskie, dużo mniej niż kiedyś, ale nadal się tym interesuję. Poza idiotycznymi tytułami pisanymi tylko po to, by "się klikało" strasznie wkurzające są te wstępy, wodolejstwo, cofanie się do przeszłości tylko i wyłącznie w celu nabicia "objętości", już łapię się na tym ze z automatu zaczynam przewijać takiego newsa w dół, bo wiem, że właściwa wiaodmosć będzie gdzieś tam, wszystko powyżej to śmieć.
Ale autorytet budują, treść wyczerpuja, wewnętrznie linkują i są ogólnie super... no nie bardzo

Chciałbym kiedyś usłyszeć taki wykład na jakiejś konferencji SEO. Bym zorganizował owację na stojąco. Niestety, chyba się nie doczekam.

Do tej pory to można usłyszeć same bzdety bez znaczenia

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

SzlafRock SEO to już obecnie w mojej tylko prywatnej ocenie ma mniejsze znaczenie, tak samo linki. SEO to jest chleb dla tysięcy ludzi i oni będą tam robili fikołki pionowe i poziome - jakie to oni mają wiedzę ekspercką i jakie to osiągi mają super itp. Finalnie może kilku z nich coś robi i wie jak robić coś dobrze - ale i tak ich działania często nie mają znaczenia, bo googl sobie sam oceni  i odpali jak chce stronę. Ile to razy wdziałeś strony z dwoma zdaniami na krzyż w top na zapytanie, a poważne rozwijające dany temat na dnie. To nie brak seo im wszystkim doskwierał, ale to co pisałem wyżej. Ale to moje zdanie.

Dzisiaj jako tako dobrze jak strona jest monotematyczna i pisze długą ale i wyczerpującą treść w temacie w sposób poprawny i przyjemny dla czytelnika - na teraz to się broni, ale i tak zostanie odpalone pewnie niebawem. Lub strona moloch co pisze byle co ale ma potężne zasoby linkowania, powiazań itp - choć tam też widzę że są tak jak by lekkie spadki powoli (przynajmniej w tych co obserwuję) - oczywiście dlatego wybierają teraz też często Wspomnienia danych lat i galeria foto 150 zdjęć i każe na osobnej podstopnie, aby nabić te wyświetlenia przekładające się na reklamy i statystyki )ostatnio często). 

Samemu SEO i pozycjonerów widzę zawsze jak cyrkowców (bliżej klaunów), co robią sztuczki dla gawiedzi z połykaniem miecza 😄 Oni jak spece od jakości wplatają słówka, półsłówka, niedopowiedzenia kreując się na kogoś z wiedzą tajemną - a finalnie to jest ich biznes, aby tak pozować - bo mają wtedy naganianie klienta. Jedni się znają, aby robić coś poprawnie i tyle, ale ich treści i strony tak samo są odpalane jak inne - jak przychodzi na to czas w nowym algorytmie google.

Wychodzimy ze stron na rzecz AI jaka zassie treść i wiedzę ze stron ale nie wpuści typka na strony z jakiej ssała. Do tego to zmierza i każdy powinien to widzieć.. bardziej lub mniej. Firmy pomyślały sobie - a jak można by okraść wszystkich iw wyzyskać - najdalej w tym poszło google. One już nawet nie potrzebuje wydawców aby zarabiać na reklamach.  Ale to wszystko moje zdanie.

• Haha 1

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

15 godzin temu, SzlafRock napisał(a):

Chciałbym kiedyś usłyszeć taki wykład na jakiejś konferencji SEO. Bym zorganizował owację na stojąco. Niestety, chyba się nie doczekam.

Do tej pory to można usłyszeć same bzdety bez znaczenia

miło :) , ale tak naprawdę to truizm, tylko że jest jak wspomniałeś powyżej... to teraz mogę oczekiwać w skrzynce zaproszeń :D

jednak raczej nie, bo takie gadki stoją w poprzek całego, szeroko rozumianego "nurtu sprzedażowego".

Wartościowy content to wcale nie jest ten, który jest na siłę długi i rozwałkowany jak ciasto ma makaron. Więc jak czytam "o odpowiedniej objętości" to mnie MDLI 🤮

---

Tak samo jak te najnowsze trendy i walenie pod każdym artykułem sekcji FAQ, która jest w istocie powieleniem  tego co wyżej zostało wygenerowane przez ChatGPT  NP:

https://divloy.pl/blog/pozycjonowanie-apteki-jak-zbudowac-zaufanie-i-zwiekszyc-zasieg/

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii