Skocz do zawartości

Dziwny problem z weryfikacją search console.

GoogleNo1

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko! Dziwna sprawa z werykacją search console, może coś wiecie na ten temat?

Normalnie uruchomiłem stronę, search console itp. postanowiłem przenieść domene na inny serwer (dodatkowo cloudflare dns), nowa baza banych itp. wszystko zrobiłem od nowa. Na koniec chciałem zweryfikować jeszcze search console na nowym serwie, patrzę... ale już jest zweryfikowane, no ale przecież nie weryfikowałem, jest nowa baza danych itp. w pliku żrodłowym na stronie głównej nie ma śladu po kodzie weryfikacji ( bo umieszczałem go w kodzie strony ). Nigdzie nie jest zweryfikowana, a mimo to widnieje jako zweryfikowana? O co może chodzić, jak to sprawdzić?

Mało tego normalnie indeksuje nowe posty z tego..

Godzinę temu, GoogleNo1 napisał(a):

Normalnie uruchomiłem stronę, search console itp

Nooo ALE nie da się dodać domeny do GSC bez jej weryfikacji, więc nie wiem o czym w sumie Piszesz  🙄

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

15 minut temu, Mion napisał(a):

Nooo ALE nie da się dodać domeny do GSC bez jej weryfikacji, więc nie wiem o czym w sumie Piszesz  🙄

Pierwotnie było zweryfikowane GSC na stronie tagiem HTML w indexie. Potem zmieniłem serwer, bazę danych od nowa, a GSC dalej widnieje jako zweryfikowane, a nigdzie nie ma wklejonego kodu. Jezeli jest to nie wiem gdzie. Miałem stron dziesiątki w GSC ale to pierwszy taki przypadek :o

jesli domena była zweryfikowana jako www.domena.pl a zmieniałeś jedynie serwer, baze, tmaplektki itd to GSC nadal ma dane ...  Weryfikacja bedzie wisała nadal dopoki po kilku dniach ( a czasem tygodniach ) googlebit nie zorientuje się ze weryfikacji nie ma :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

44 minuty temu, GoogleNo1 napisał(a):

Pierwotnie było zweryfikowane GSC na stronie tagiem HTML w indexie

No i to wystarczy domena jest zweryfikowana i nadal przypisana do konkretnego panelu GSC. Domena zweryfikowana NIE musi mieć dalej tagu weryfikacji. Hosting & baza danych, a nawet sam kod strony nie jest elementem domeny.

Jeśli domena miała by przejść do innego "obcego"  panelu konta GSC to będzie wymagana ponowna procedura weryfikacji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

26 minut temu, Mion napisał(a):

No i to wystarczy domena jest zweryfikowana i nadal przypisana do konkretnego panelu GSC. Domena zweryfikowana NIE musi mieć dalej tagu weryfikacji. Hosting & baza danych, a nawet sam kod strony nie jest elementem domeny.

Jeśli domena miała by przejść do innego "obcego"  panelu konta GSC to będzie wymagana ponowna procedura weryfikacji.

Cuda na kiju. W zyciu bym się nie spodziewał. Wrzucić dla formalności gdzieś kod weryfikacyjny, czy zostawić jak jest?

@GoogleNo1 Regulamin serwisu się kłania.

Możesz wrzucić metodą PLIK choć nie wiem po co skoro jest zweryfikowana ....

Jak już Chcesz coś wrzucać to nie zapomnij o robots.txt  i odpowiednich wpisach w nich...