Skocz do zawartości

Top-sites - LINKI

w@c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, mam parę pytań dotyczących linków, między innymi związanych z ostatnią "wojną" wypowiedzianą "SEO spamerom" z Polszy :)

Pyt 1. czy linki z top-site, oczywiście tematycznego będzie lepszy od ogólnego QL-owego. Może inaczej jak dobry jest taki link?? Zaznaczam, że top site-y, których adresy zgromadziłem, mają pr=>3.

Pyt. 2. Jak zorganizować dział "linki" tak by był korzystny dla SEO. Pytam o to bo top-sity zawsze wymagają linku zwrotnego i zazwyczaj na głównej. Z tego co czytałem to "nofollow" nie działa, albo nie do końca działa, no i jest to metoda tak oczywista, że łatwo dostrzegalna.

Obiło mi się o uszy, parę słów, jak podlinkować takie strony używając javy, ale niestety nie wiem jak to zrealizować. Przewinął mi się przez głowę również pomysł wykorzystania flasha, czyli wstawianie flashowych buttonów. Ma to w ogóle sens??

Pyt. 3. Jak zorganizować linki. Znaczy, w którym miejscu umieścić blok na głównej tak by "szkodził" jak najmniej. No i jak zorganizować podstronę z linkami. Może na subdomenie np. linki.url.pl ... . Wtedy, proszę o ew. sprostowanie, google powinien ją wciągnąć jako inna domena tak? Czyli nie osłabiło by to "mocy" domeny głównej.

Proszę o podpowiedzi bo chciałbym pozyskać parę cięższych linków no i najlepiej tematycznie związanych.

dzięki serdeczne, wiem, że o linkach napisano na tym forum słów wiele, ale niełatwo to zebrać do kupy by uzyskać odpowiedzi na te konkretnie pytania a odpowiedzi wydają się być dość istotne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności