Skocz do zawartości

parsowanie adresu

bart

Rekomendowane odpowiedzi

mam następujący dylemat:

chcę zbudować serwis oparty na bazie danych i technologii PHP.

Serwis będzie posiadał ponad 2 tys. podstron i oczywiście bedę sie starał żeby zaindeksować wszystkie w google.

Moje pytanie dotyczy tego czy lepiej na potrzeby indeksowania i wyszukiwania w google zrobić całkowite parsowanie wszystkich podstron tego serwisu czyli np. zamiast adresu:

www. domena .pl /index.php?main=1256

zrobić adres:

www. domena .pl/grupaprodukty1/produkt1

no i oczywiście do każdej podstrony odpowiedni parsowany adres.

Czy google zindeksuje i bardziej polubi takie strony niż te z koncówką /index.php+ jakiś rekord z bazy ?

lepsze będą html..  

jak ? mod_rewrite+php(ob_start(), ob_end_flush()).. To wszystko powinno Ci pomóc. Jeden z ostatnich postów w dziale optymalizacja.  

Dzięki za odpowiedź ale w tym problem że z takich czy innych wzgledów nie chce podstawiać htmli poprzez mod_rewrite, po prostu chce mieć same nazwy w adresie czyli jak podałem

www. domena .pl/grupaprodukty1/produkt1

grupaprodukty1/produkt1 - jako nazwa w adresie bez htmla.

w pierwszym poście wyraziłem się chyba zbyt ogólnikowo bo chodziło mi tylko o ten jeden szczególny rodzaj parsowania.

Zobacz, poczytaj.
Co zrobić - poczytać forum.

szukam i czytam ale chyba słaby ze mnie poszukiwacz bo na razie na to konkretne moje zagadnienie nie znalazłem odpowiedzi....

Ale przekopie jeszcze troche forum może znajde w koncu....

szukam i czytam ale chyba słaby ze mnie poszukiwacz

Szukaj z "mod_rewrite" lub "przyjazne adresy" lub "przyjazne URLe" jest tego trochę tu na forum

Czy google zindeksuje i bardziej polubi takie strony niż te z koncówką /index.php+ jakiś rekord z bazy ?

z tego co widzę to dla google nie ma to znaczenia czy zastosujesz RewriteRules czy zapodasz linki z parametrami.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Szukaj z "mod_rewrite" lub "przyjazne adresy" lub "przyjazne URLe" jest tego trochę tu na forum

jeszcze raz dzięki za rade ;)

z tego co widzę to dla google nie ma to znaczenia czy zastosujesz RewriteRules czy zapodasz linki z parametrami

i o taka informacje mi własnie chodziło bo mam taki jeden dziwny pomysł do którego niezbedne mi sa takie proste adresy i ważniejsze raczej było dla mnie to czy nie zaszkodze parsowaniem przy indeksacji strony niz to że google potraktuje te parsowane adresy lepiej.

jeszcze raz serdeczne dzięki Piotrek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności