Skocz do zawartości

linki w treści

Rekomendowane odpowiedzi

Jak google widzi linki w treści męczą mnie te dwie sprawy:

- czy ten link musi być w treści , czy może być po prostu pod treścią a google sprawdza procentowo treść/linki

- jakie ma znaczenie położenie linku na stronie , z tego co wiem to google marginalizuje linki w stopkach a przynajmniej stara się to robić , i czy wtedy sprawdza to z oryginału strony czy z kopi tekstowej .:D:)

wie kto ?

AD1 W tresci jak nazwa wskazuje jest w tresci a nie pod :-)

AD2 Podobno czym wyzej tym lepiej stopka najmniej skuteczna nawet na chlopski rozum ale testow nie robilem i nie widzialem ;p

AD3 To co i jak widzi google zapisuje do kopi tekstowej zadnej innej oryginalnej strony nie ma albo nie wiem o co ci chodzi i staraj sie pisac bardziej zrozumiale :D

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

AD1 - ale na pewno czy wnioskujesz po "w treści" , bo może chodzi o to że ze strony która ma dużo treści nie koniecznie w środku tekstu np. mamy 200 słów to jak jest w środku link czyli setne słowo to ma moc .. a jak jest umieszczony jako trzeci lub dwusetny to już nie ? - można by tak wnioskować

AD2 i AD3 to jest jedno pytanie :) , czasem zdarza się tak że rozkład treści zmienia się po wejściu na kopie tekstową ... w googlu masz dwie opcje .. kopia strony ( moja wina skrót myślowy ) i kopia tekstowa , i czasem rozkład linków zmienia się . w KS masz linki wysoko .. a w KT masz na samym dole , dlatego pytam z której kopi ocenia google wartość linków .. z KS czy KT , i czy to ma jakiś wpływ czy po prostu musze już iść spać :D .

Nawet na logikę, "w treści" oznacza "w treści", a nie "ponad" nią. Umiejscowienie linków liczy się ze względu na to, że jeśli link znajduje się wysoko, np. na początku strony, a nie w stopce, nie sugeruje to typowej wymiany linkami, w której link ląduje gdziekolwiek, aby tylko był. Jeśli link jest wysoko, użytkownicy go widzą. Jeśli jest w stopce, mało kto tam zagląda, a co dopiero klika. Gdyby umiejscowienie słów kluczowych i linków nie miało znaczenia, moglibyśmy przecież pisać na stronie o czymkolwiek, a pod koniec zapchać ją słowami kluczowymi. Poczytaj sobie parę artykułów na temat czynników wpływających na pozycję. Poza tym, od dawna trąbi się o tym, że największą wartość mają linki otoczone treścią o tej samej tematyce. "Otoczone" odczytaj dosłownie, a nie "pod/nad".

Przyznam, że przez ostatnie dwa dni zastanawiałem sie nad tym samym jakieś dwa dni temu. Odkąd wpisałem słowa kluczowe do stopki strona poszła w dół. Tak samo jak dużo ludzi mowiła o słabej wartości linków w stopce.

Zastanawiam się czy to przez stopke jako stopke bo jest nisko położona czy przez brak otaczającej treści słów kluczowych.

Ze stron które spadły usunąłem stopkę i napisze co się stanie po kolejnej indeksacji strony

Trochę to za mało. jeśli nawet strona pójdzie lekko do góry, to o niczym to nie świadczy. był ostatnio update w google i lekkie zamieszanie z tym związane więc może być to zwyczajny zbieg okoliczności. Powtórz ten test ponownie czy to na pewno stopka jest przyczyną.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

noname , czyli z tego wychodzi że można wygenerować gó**o warty tekst , ważne żeby był powiązany ( czyli żeby były po prostu te same słowa lub podobne ) ( no chyba że google jest w sanie połączyć np. rybki z wędkarstwem :unsure: ) ustawić dobrze title + przejechać "stronę" z adderka na ten sam anchor ? i już mamy mocne zaplecze tematyczne powiązane ?

neeon, przecież Google nie rozumie tego co czyta i nie wie, czy na stronie są logiczne zdania czy zlepek fraz. Google patrzy na to, czy wokół linka znajdują się słowa powiązane z nim.

lucas, nie byłabym taka pewna co do kodu, ale dbam o jego poprawność z innych względów.

ps. Google patrzy na anchory, których nie masz w linkach ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności