Skocz do zawartości

Optymalizacja sklepu na salesforce

Pysio

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Czy ktoś z Was pracował na wordpressie? Chodzi mi o optymalizacje frontu. Mam klienta, którego sklep jest totalnie niezoptymalizowany dodatkowo jest mocne ograniczenie co do dev teamu. Każa sobie plącić jak za rope. Czy mozna coś zrobić w tym CMS bez duzych modyfikacji developerskich?

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

W dniu 12.06.2024 o 15:01, Pysio napisał(a):

Czy mozna coś zrobić w tym CMS bez duzych modyfikacji developerskich?

Co to znaczy "coś zrobić" - pytanie absurdalne 🤣

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czemu nie mogę edytować tematu?

W dniu 12.06.2024 o 15:01, Pysio napisał(a):

Czy ktoś z Was pracował na wordpressie?

Chodziło oczywiście o salesforce nie wordpress.

8 godzin temu, Mion napisał(a):

Co to znaczy "coś zrobić" - pytanie absurdalne

Pytanie mogło być nieprecyzyjne, banalne, zbyt ogólnikowe ale nie absurdalne.

Chodzi mi czy w tym systemie (Salesforce) można coś zrobić(zoptymalizować) bez wielkich zmian developerskich. Na przykład instalacja pluginu, zmiany w pliku theme, wyłączenie opcji XXY albo sugestii, że deweloperzy powinni działać w jakiś wyjątkowy, dla tego systemu, sposób.

Pozdrawiam

Pysio

Jak najbardziej absurdalnym jest pytanie, "czy mogę coś zrobić". TAK możesz coś zrobić.
Tak samo jego druga cześć "bez duzych modyfikacji developerskich".

EOT

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Mion Pytanie brzmiało:
"Czy mogę coś zrobić bez dużych modyfikacji developerskich" na nie czy mogę coś zrobić. Wiem, że coś mogę zrobić i robię. Można się oczywiście przyczepić, że mogło być bardziej precyzyjne co wspomniałem wcześniej lub co znaczy "duże modyfikacje developerskie"?

Nie wiem czemu rozładowujesz swoje frustracje na forum, czy to kwestia wieku czy znalezienia sobie kozła ofiarnego. Nawet sarkastyczna odpowiedź, że mogę się rozebrać i pilnować ubrania byłaby bardziej na miejscu wskazując braki merytoryczne w pytaniu.

System jest mało popularny w Polsce i dlatego zapytałem czy ktoś ma jakieś rady na optymalizacje bez dużych nakładów developerskich. Niestety założyłem, że użytkownicy forum są na tyle inteligentni, że zrozumieją sens pytania.

Pozdrawiam

Pysio

• Haha 1