Skocz do zawartości

Jak szybko G. indeksuje nowe strony

Bielack

Rekomendowane odpowiedzi

Być może to tylko przypadek, a być może nie.

Prowadzę sobie zapleczowego bloga o pozycjonowaniu, piszę tam sobie od czasu do czasu, tworząc "wartościowy" kontent i zdobywając site: dla zaplecza ;-)

Od pewnego czasu zauważam, że G. bardzo szybko indeksuje moje kolejne wpisy - dzień, góra dwa i zwykle już mam nowy wpis w cashu G. To mnie cieszy. A przed chwilką spotkała mnie duża niespodzianka - być może trafiłem akurat na wizytę boota, ale jedna rzecz jest o tyle ciekawa, że o niej napisałem. Mój blog pozycjonera i ciekawy przypadek:

Gogle zaindeksowało mój wpis na blogu z przed dwóch godzin! Co prawda nie ma jeszcze nowego obrazu strony głównej bloga, nie mówiąc o tym, by nowy wpis był w cashu naszej wiodącej przeglądarki. Nie ma zanotowanych odwiedzin robota na liczniku robotów. Jednak treść wpisu pojawia się w serpach na odpowiednie zapytanie.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

A ja stronę założyłem 1 maja, zaś 2 maja była już w google na 21 miejscu, a dzisiaj jest już na 8 miejscu :)

He he... kupiłem 2 razy link na słabym PR=3 :(

Fraza jest łatwa, ale konkurencja jest spora jak na tą frazę :unsure:

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

ja również zauważyłem ten przypadek :) uruchomiłem seriws z humorem jeszcze nie bawiłem się grafiką, podlinkowałem go słabo może 10 linków (pr=0) i gogle zindeksowało 41 stron (nie ma duble content) w jeden dzień, następnego już ilość stron zmalała do 5 (jak by uciekły) a dziś nagle 101 :-D

sygnaturka.png

Bielac: indeskuje Ci tak szybko, bo blogi (niektóre) pingują serwery innych blogów i jeszcze innych stron g(które zbierają w swoich bazach wpisy z innych blogów). Dlatego też Google wpisy blogów traktuje inaczej niż zwykłe strony.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Bielack, nie widzę godziny napisania przez Ciebie tego zaindeksowanego wpisu, ale podejrzewam, że wstawiłeś go ok. 00.00-01.00, a kopia się pokazała po ów dwóch godzinach, po czym szybko na forum o tym napisałeś, tj. 'Wczoraj, 03:49', czy tak?

ja u siebie zauważyłem (od kilku miesięcy), że jak zamieszczę treść właśnie przed pierwszą w nocy, to po paru godzinach już jest w google... jak zamieszczę 10 godzin wcześniej to i tak do tej 3 w nocy czekać trzeba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności