Skocz do zawartości

UWAGA NA SYSTEMY WYMIANY!

LINKORN I BEZPIECZEŃSTWO  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wiedząc że używając systemu LINKORN osoby z zewnatrz jak i administracja może przejąc kontrole nad Twoja witryną jesteś gotowy nadal używać tego systemu ???

• TAK
      7
    • NIE
      45

Rekomendowane odpowiedzi

tak a link kontakt i inne hostowane GIELO to z palca wyssane ? i ten cache google.

https://209.85.135.104/search?sourceid=navc...l%2Fkontakt.php

Zostału w tym watku przedstawione tyle faktow ze tylko glupi lyknie jeszcze glodne kawalki ze tak sie wszyscy uwzieli na direlite vel cos tam i vel cos tam.

Za 30 min zjawi sie pewno jakis wlasciciel domeny i powie ze ja kupil 3 msc temu :P

• Odpowiedzi 276
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jakby ktoś znał namiary na tego kto wziął w posiadanie tą domenę to byłbym wdzięczny za kontakt
Osoba sprzedająca domenę ma namiary, podać adres czy poszukasz już sam kolegi ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Tomick nie wiem jak Ciebie ale mnie już te argumenty bawią.

Mowie wam ze zaraz zostanie spisana szybko cesja pomiedzy vel cos a vel cos i 3 msc wstecz i dostaniecie dane :P.

Ale co post to juz chyba nie rozmawia sie o luce :) bo ta stala sie jawna ale teraz to juz chyba rozmawia sie o tym

ile witryn i userow zostalo jeszcze w LINKORN BackDoor.

Nie znam sie na marketingu choc w reklamie pracuje od 15 lat ale jedno moge ocenic LINKORN kazdym postem jaki pisal a co nowy to lepszy nie budowal sobie marketingu.

Heh zero :) sie odezwal witaj witaj,

obserwowal przez 2 dni a tu bach pyta o obiad :) to je przeciez naruszenie prywatnosci :) i hack na moja gospodynie.

nie powiem... mi liczba czytelników też się zebrała dziś cała masa... a dopiero 17:25 :P Nie mniej jednak trzeba ostrzegać użytkowników przed produkcjami Work-Elite Ltd. Nie ważne, czy nas ta sytuacja śmieszy, czy nie. Niektórzy mogą nie przeczytać tych 15 stron.

Skasowałem linkorn na wszystkim moich stronach. Dzięki, Szook.

Pragnę tylko zwrócić uwagę, że podpinając się do jakiegokolwiek systemu typu LINKORN czy LINKME wchodzicie w układ zbiorowy nie tylko z adminami, ale też z userami. Nawoływanie teraz do nagłego zabrania swoich stron z systemu to działanie na szkodę użytkowników. Lepiej skupić się teraz na tym, jak tą sytuację rozsądnie rozwiązać, a nie działać na zasadzie "zabieram zabawki i mam to w d...

Nie bronię żadnego systemu, tylko nie chcę, aby nagle zapodziało mi się kilka kilo linków.

Widze ze szook bardzo ladnie sciagasz rozmowe na tory ktore tobie pasuja i odwracasz kota ogonem. Hosting zostal spzredany i niema od tego odwolania czy ci sie podoba to czy nie. kesz co kokazujesz moze bys sprawdzil jego date bo sie osmieszasz

Oto kopia strony https://ddl2.pl/kontakt.php zapisana przez G o o g l e w 24 Mar 2007 22:01:22 GMT.

Faktycznie nadal figuruja moje dane tam :P - co juz zostalo zgloszone w odpowiednie miejsce o zmiane danych i pewnie zmienia. Sugerujesz ze sprzedaz byla fikcyjna ? Wez sie zastanow czlowieku co mowisz bo zachowujesz sie i piszec jak gowniaz ktory nie przyjmuje faktow do wiadomosci.

Powtazam jeszcze raz:

DDL2 zostalo spzredane i nie znaiduje sie na zadnym z moiich serwerow

turystykagorska.info znaiduje sie na innym serwerze moze tu mi wytumaczysz jak sie dostalem ? Co ta firma hostingowa jest tez moja ?

Prawda jest taka nieznasz sie natym za grosz a udajesz cwaniaka a jestes poprostu nikim i szukasz aprobaty dla swoich dzialac i faktycznie na tym forum masz duze towazystwo wzajemnej adoracji.

Tak czy tak stajesz w obronie LinkMe jak diabli nie majac zadnych konkretow dyskusja i zalozenia tego watku byly podobno inne.

Nie interesuje mnie to sie wlamal i czy sie wlamal mam to w nosie nie moj biznes ja pilnuje swojego systemu a nie LinkMe i jakiego kolwiek innego. Ja twierdze ze na stan wiedzy jaka mam takie wlamanie jest mozliwe przy znajomosci PHP i odrobinie szczescia! Czy te strony naleza do linkme nie wiem i guzik mnie to interesuje. Jesli linkme zwruci sie domnie z prosba jaki to bug pewnie im powiem bo co innego przepychanka pomiedzy adminami a co innego zagrozenie stron userow w systemie jakim kolwiek. Moge nie cierpiec LinkMe ale to nie daje mi zadnego prawa atakowac strony i niszcyc czyjas wlasnosc do ktorej nie mam PRAWA ! I to ze taka sytulacja ma miejsce bardzo mnie martwi gdyz wplywa to negatywnie na kazdy system i wszystko inne a nie na konkretny! W d... mam to co mowisz i jakie masz zdanie interesuje mnie tylko bezpieczenstwo stron swoich userow i kazdego innego usera ktory potencialnie moze stac sie moim userem lub wspolnym. Ja juz wojny z linkme nie zamierzam toczyc jesli on ma inne zdanie na ten temat jego sprawa ale ja w tym momencie jako pierwszy wyciagam reke na zgode aby zapewnic spokuj obu systema i jesli wyrazi chec podpowiem w czym jest problem u niego w skryptach i h tobie do tego w jaki sposb to jest zrobione.

Nie zaleznie od tego co sobie kazdy z was mysli na moj temat ja moge stanac codzienie przed lustrem i spojzec sobie w twaz. I wiem jedno niemam nic z tym wspolnego ! Jesli linkme zwruci sie z prosba o pomoc oczywiscie jej udziele ze wzgledu na dobro i bezpieczenstwo stron userow

mmarek doskonale Ciebie rozumiem.

Z drugiej zas strony wiedzac ze jest takie ryzyko - a nie wiesz tak naprawde jaki bedzie skutek tego calego watku najbezpieczniej jest przeniesc strone bowiem nie masz pewnosci na ile moc systemu spadnie.

Ale analizujac to co wklejal DIR ELITE wyniki ankiety to 75 % users tam bylo zadowolonych z obecnego stanu skryptu wiec nie przeniesie witryn. Choc ta ankieta z PIO wskazuje cos innego.

Mmarek najlepiej poprostu miec rozlozona moc na kilka systemow nie warto polegac na 1 rozwiazaniu nie tylko w systemach wymiany

w hostingu, w domenach tak samo jak i grafikach, phpowcach. Zawsze dobrze to rozkladac zeby mniej bolal ew. pad.

DIRL ELITE Ale ty robvisz z ludzi IDIOTOW

ja cache w kleilem na zabezpieczenie :P!

Kazdy ci powiue co widzial normalnie strone KONTAKT dzisiaj nie z cachu ze byly te same DANE

Jak ktos moze sie odezwac i potwierdzic bo ten czlowiek juz znowu robi z ludzi debili :).

Czlowieku co ma cache - cache tylko pokazuje na wypadek jakbys skasowal, ale ludzie widzieli co bylo w kontakt.php

fakt usuwanie linków idzie w zlym kierunku,

kazdy system z tego co tu przeczytalem jest do obejscia i dokonania pewnych posuniec - ze szkoda dla userów - mam teraz prosbe moglby ktos sprawdzic czy linkorn nadal jest podatny na taki atak czy zostalo to juz załatane (oczywiscie po wykonaniu czynności ktore zostały podane w meilu przeslanym przez adminów systemu)

ma ktos jakis namiar na admina linkme aby sprawdzil czy to ich strony czy tylko podpucha

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Skasowałem linkorn na wszystkim moich stronach. Dzięki, Szook.

Pragnę tylko zwrócić uwagę, że podpinając się do jakiegokolwiek systemu typu LINKORN czy LINKME wchodzicie w układ zbiorowy nie tylko z adminami, ale też z userami. Nawoływanie teraz do nagłego zabrania swoich stron z systemu to działanie na szkodę użytkowników. Lepiej skupić się teraz na tym, jak tą sytuację rozsądnie rozwiązać, a nie działać na zasadzie "zabieram zabawki i mam to w d...

Nie bronię żadnego systemu, tylko nie chcę, aby nagle zapodziało mi się kilka kilo linków.

W LinkORNie jest funkcja "STOP". Zalecane jest jej użycie i jak najszybsze odcięcie dostępu TEMU skryptowi możliwości uruchomienia. LinkMe wykorzystuje XML i na nim opiera się jego "protokół". W LinkORNie nadal będą funkcje wykorzystujące eval(), a to jest złe i to jest błąd krytyczny.

Dir-elite napisz może kto kupił od Ciebie ten serwer - jeżeli to nie jest ktoś od Ciebie, to robi Ci koło xxxx, jeżeli ktoś od Ciebie, to jego rękami dałeś xxxx - nasze wspólne doświadczenia wskazują jednak, że xxxx dałeś własnoręcznie - przekonaj mnie proszę że jest inaczej - lubię wiedzieć że ludzie się jednak czasami zmieniają na lepsze.

Nie zaleznie od tego co sobie kazdy z was mysli na moj temat ja moge stanac codzienie przed lustrem i spojzec sobie w twaz. I wiem jedno niemam nic z tym wspolnego !

Choćby ze względu na nasze stare zatargi zastanów się jednak drugi raz przed spojrzeniem w lustro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności