Skocz do zawartości

UWAGA NA SYSTEMY WYMIANY!

LINKORN I BEZPIECZEŃSTWO  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wiedząc że używając systemu LINKORN osoby z zewnatrz jak i administracja może przejąc kontrole nad Twoja witryną jesteś gotowy nadal używać tego systemu ???

• TAK
      7
    • NIE
      45

Rekomendowane odpowiedzi

ta gielo i ogólnie wiesz dirt elite nie jest winny ja sie pewno wlamałem do serwerów LINKORN przepisałem cały kod na taki który umozliwiał php injection i inne bajery. A LINKORN nie mial nic z tym wspolnego.

Gielo rozumiem twoje stwierdzenia bo jestes chyba mocno powiazany z LINKORN - rozumiem że zabrakło już argumentów na fakty.

Tak się ktoś włamał do stron które było mozna powiazac z LINKORN i specjalnie tak zrobił.

Zwróciłem też uwagę ze kolega storm równie poinformował o fakcie włamania niby na LINKME jak okazało się ze posiada LINKI LINKORNA które zauwazyli wszyscy po znanym juz echo LINKI.

Tutaj nikt sie na nikim nie uwziol - watek zaczol sie od ogolnego bledu kilku systemow plus krytycznego w LINKORN to jak czytelniczy forum moga zauwazyc DIR i jego wyslannicy robili maniane z tego watku podejmujac starania majace na celu atak to na linkme to na kogos innego.

Normalnie godzine człowiek wyskoczy a już jakies tajne ugrupowania wymyslą.

• Odpowiedzi 276
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

myśle ze w 100% nie.

Choć można zniewelować sporo ryzyka.

Z szukaniem dziur jest raczej tak że każdy znajdzie coś innego bo kazdy jest człowiekiem indywidualnym i spoglada na cos inaczej.

Np teoretycznie te błedy wydaja sie bledami banalnymi choc w skutkach takimi moglyby sie nie okazac.

Witam wszystkich - PROSZE O UWAZNE PRZECZYTANIE !

po 2 dniowej nieobecnosci to co tutaj zobaczylem to szok..

Po pierwsze - nie znam Pana 'Szook', nie opłacam go, nie namawiam do niczego. Nigdy z nim nie pisałem, pierwszy raz

zobaczylem jego wypowiedz wlasnie w tym temacie na PiO.

Co do oplacania ludzi - doskonale wiemy kto kogo oplaca.. jesli chodzi o allegro to pan sttorm mial pewnie jedynie podbic

cene ale sie nei udalo.. nikt wiecej nie podbil i sostem zostal u wlasciciela.

Sttorm - dziekuje Ci juz bardzo za udzial w naszym systemie, dzis zostana zbanowane Twoje linki i domeny. Powiązane

nicki. Zostaniesz zbanowany na forum i zostana skasowane wszystkie Twoje posty.

Jestes wtyczka linkorna (juz Ci mowilem ..) i tylko nasz system cierpi na wspolpracy z Twoją osobą !

To juz nie pierwszy raz nasz oczerniasz ale nie przypuszczalem ze ktos moze posunac sie do takiego stopnia.

Czekam na mailowe wyjasnienia, nikogo bezpodstawnie nie beda banowal. Przekonaj mnie ze nie mam racji ! tylko na maila,

nei ciagnijmy dluzej tego tutaj !

GIELO - widze ze bluzgasz na linkme a u nas na forum wypowiadasz sie normalnie .. po co to wszystko ? chcesz zrobic

wrazenie wzorowego usera na forum linkme a potem nas znow obrzucic blotem ? Gielo, wystarczy ze 2 osoby z tamtego systemu robia z siebie idiote ! jestes gotow poswiecic reputacje dla tej osoby ? Jedno potkniecie w linkme i dostajesz bana jak "s tond to londynu".. smierdzisz mi prowokacją.. nie daj mi szansy do zbanowania Ciebie :rolleyes: nie kręć !

wiesz dobrze co jest grane, wiec nie robcie z ludzi idiotów. Całe PIO sie teraz z Was smeije ;) i produkcji waszej niedoszlej dziury w linkme.

NIE MA MOZLIWOSCI WRZUCENIA TAKIEGO TEKSTU JAKI ZAPREZENTOWAL ADMIN LINKORN NA JEGO STRONACH ! nIE MA FIZYCZNEJ

MOZLIWOSCI. GDYBY PRZEMYSLAL SPRAWE, GDYBY ZNAL SIE NA PROGRAMOWANIU czy gdyby ktos z jego ekipy znal sie dobrze na

programowaniu i przeanalizowal nasze pliki instalacyjne to by wiedzial ze takiego tekstu nei mozna wrzucic !

Gdybyscie byli sprytniejsi to przygotowalibyscie format nieco inaczej

To swiadczy tylko o tym ze tekst zostal wklejony RECZNIE !

trzeba tez poweidziec ze wy nie rozumeicie naszego kodu , przeciez to ci admin linkorn chcial zrobic moge porownac do

wypalenia plyty DV majac stacje dyskietek, albo majac odtwarzacz CD ale bez rekordera !! Jesli czegos do konca nie

rozumiesz wielki adminie to podstawiaj posty pod innego nicka bo tak to stajesz sie posmiewiskiem Świata SEO !!

Uzywanie eval jest nieporozumieniem, kazdy to rozumie poza adminem linkorn.. coz.. moze to 99% nie ma racji .. bywa i

tak..

Ciekawe czy Polska wstydzi sie za takiego SEO-MASTERA na obczyźnie?

Teraz SZCZERZE dziekuje osobom ktore sprawdzily do kogo nalezaly (na jakim serwerze są) hacked domains..

Ja dopiero dzis bym odpowiedzial wiec gdybyscie tego sami nie sprawdzili to pewnie moja czisza zostala by odebrana przez

linkorna i jego ludzi jako przyznanie sie do winy.

Panie linkorn - nie masz pan klasy ! Nie wiem kto z Panem rozmawial z PWN ze zgodzil sie wydac ksiazke.. Przeciez rozmowa

z Toba na jakikolwiek nielezący ci temat jest bezsensowną stratą czasu !

Co ktok starasz sie mnie oczernic.. na poczatku byl anty-linkme do ktorego rowniez sie nei rpzyznajesz ze to twoje, teraz

to.. dobrze ze dales na tych IP.. ale pewie i ta kw przyszlosci znow cos wymyslisz i juz dasz nowe IP..

ale ludzie beda pamietac Twoje brudne gry

Panie linkorn: zarzucasz Michałowi z PiO stronniczosc ? zarzucasz ze oplacam szooka ?

To chyba troche przeginasz w tym momencie..

Nie masz klasy, miales odejsc z forum, a tak znow sie pojawiles i zaczynasz swoje pokręcone gry. DAJ SOBIE SIANA. Jestes

oszustem i kombinatorem !

Znaleziono powazny problem w TWOIM SYSTEMIE , rozumiesz to ? TWOIM , NIE LinkMe !!

Dlaczego zatem zamiast wyjasniac cala sprawe, przyznac sie do bledy zaczynasz oczerniac nasz system ?

Kto byl w LinkMe wie ze w naszym systemie nie maja miejsca takie gry. Mamy ponad 5600 domen (ty masz realnie OK 2.500 a

nie 4000.. z czego 90% to katalogu i opisy gg wiec 90% lipny content) i dobrze wiesz, kto jest górą.

Tylko zastanawia mnie skad ta zawisc ? Czy ja ci cos zlego zrobilem ? moze cos nieprzyjemnego spotkalo cie w dziecinstwie

?

Sam jestem wlascicielem systemu wymiany linkow jednak zdaje sobie sprawe ze system taki jak moj TWORZYCIE WY -

UZYTKOWNICY .. ale admin linkorn chyba nie rozumie.. on sadzi ze to TYLKO ON GO TWORZY. A jesli ktos sie wlamie czy

znajdzie blad to jest oskarzany dla odwrocenia uwagi.

To twoj nie pierwszy raz - wiele osob czytalo juz - https://www.linkme.pl/forum/viewtopic.php?id=456

Nie oszukujemy swoich uzytkownikow. Dysponujemy 5% ogolnej liczby punktow. Jednak gdy powiedzialem na PiO ze zabierasz

50% to nagle zaczales krzyczec ! przeciez doskonale wiesz ze na stronach glownych na 4 linki az 2 byly do atibit.com.. i

tak na kilkudziesieciu domenach..

przeciez sam zatwierdzam codziennie strony i widze Twoje linki w tych serwisach.. i zapewne wiele osob je widzialo !

Poinformuj sam ludzi ile bierzesz dla siebie a nei zarzucaj klamstw czy bledow w LinkMe..

Twoi programisci nie znaja sie dobrze na programowaniu. Jakies tam podstawy maja ale nie są dobrzy.

Swiadczy o tym uzycie takich rozwiazan jakie uzyliscie i interpretacja kodu instalacyjnego linkme o czym pisalem tutaj

https://www.linkme.pl/forum/viewtopic.php?id=456 .

Z tobą nie mozna wygrac na slowa, ciagle sa przepychanki na forum bo na sile chcesz pokazac ze to TY MASZ RACJE !

I to ze taka sytulacja ma miejsce bardzo mnie martwi gdyz wplywa to negatywnie na kazdy system i wszystko inne a nie na

konkretny!

Powinna martwic bo zaraz stracisz 50% domen, dziure ma Twoj system a nie LinkMe ! Dobre systemy nie stracą!

Wrecz przeciwnie - zostają 'Twoje' domeny !

Jesli linkme zwruci sie z prosba o pomoc oczywiscie jej udziele ze wzgledu na dobro i bezpieczenstwo stron userow

Nie zwroci sie bo: nie ma zabezpieczenia przed TOBĄ !! nie ma skutecznego zabezpieczenia !! [czy mozna zabezpieczyc pliki

zebys ani ty ani twoi ludzie nie wkleili recznie tekstu "HACKED" ???

Ja juz wojny z linkme nie zamierzam toczyc jesli on ma inne zdanie na ten temat jego sprawa ale ja w tym momencie

jako pierwszy wyciagam reke na zgode aby zapewnic spokuj obu systema...

Nie przesadzasz ? robisz z siebie XXX, sam sobie podkladasz zgnite jajko.. obrzucasz blotem a teraz wyciagasz pierwszy

reke ? .. NO COMMENT !

Zanim Cie poznalem bylem bardziej ufny, otwarty.. teraz gdy z kims rozmawiam to zanim zaczne rozmowe zadaje sobie pytanie

czy to nie jest osoba podeslana przez KOBISIA z linkorn...

Na forum tez wypowiadalem sie normalnie ale gdy cie poznalem i zobaczylem anty-linkme to zaczely mi puszczac nerwy za co

juz przepraszalem administracje PiO..

Bardzo chcialbym aby ktos zbanowal cie na forum i kolejne nicki ktore bedziesz zakaldal. Najlepiej to aby nikt nie

wypowiadal sie o Twoim systemie. O zadnym systemie. Ja mam juz tego serdecznie dosyc.

mam nadzieje ze to koniec Twoich GIER mam nadzieje ze ludzie dlugo beda pamietac to zagranie a kolejne tego typu nie beda

juz wiarygodne!

popraw blad i DAJ SOBIE NA LUZ i SPADAJ Z PiO !

NIE JESTES WIARYGODNĄOSOBĄ przez co stracil wiarygodnosc Twoj system.

Gdyby system prowadzil jeden z twoich wspolpracownikow napewno rozwijalby sie o wiele lepiej !

JESTES KRETACZEM I OSZUSTEM !

Pozdrawiam i dziekuje niektorym osobom za obrone (mam nadzieje ze linkorn nie oskarzy nikogo wiecej o to ze zostal przeze

mnie przekupiony)

Pozdrawiam

p.s.1

szook chcialbym napisac cos wiecej ale boje sie ze ktos posadzi mnie czy Ciebie o jakies

p.s.2

mam nadzieje ze admini PiO nie adadza mi jakiejs blokady na 12h za linkorna-krętacza ale jesli mod/admin to tez czlowiek

to zrozumie mnie ! Zresztąchyba wystarczająco duzo razy admin linkorn oczernil LinkMe przez ostatnie 48h.

p.s.3 UCIEKAJCIE Z LINKORN - jesli takie tam sie dzieja jaja, jezli nie mozesz byc pewny jutra !

Gdybym mial strone w linkorn to uciekalbym z nia gdzie pieprz rosnie ! Nie zachecam do linkme.. jest pelno innych

systemow gdzie są normalnie admini: powerlink, linkor, livelink, webmachine (na temat sys nie moge sie wypowiedzie bo

nie mialem przyjemnosci wszystkich przetestowac ale admini wydaja sie OK ) !

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

aby nie bylo w LINKME mam tylko jedno konto o tym samym nicku

kolejna rzecz mam dostep to jeszcze jednego konta (mojego klienta wiec nie zbanujesz mnie tylko mojego klienta)

jeszcze nei czytalem twojej calej wypowiedzi ale takie cos swiadczy ze nie znosisz krytyki i jestes podobny do dir elite - jak ktos krytykuje to sie denerwujesz

reszta jak poczytam to jeszcze raz - to jest pilniejsze

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

heh ;) mnie to LINKME masz racje nie pisz bo zaraz dowiem sie :) ze jestesm współtwórcą.

A na poważnie to tyle osob mnie zna i wie ze mnie latają systemy wymiany. Znalazlem ja jak to ja :) zawsze jak cos znajde to przyciagne na forum jak wiekszosc userow rozpoczynajacych watek.

Ja mysle ze szkoda juz ogolnie tracic nerwow sa bugi jakies to nalezy je naprawic bowiem przepychanki w branzy seo nie sluza nikomu :rolleyes:.

A juz przepychanki zagrozonego systemu tym bardziej bowiem na tym wszystkim cierpia uzytkownicy.

1. ci co mogli zostac zaatakowani

2. to tacy jak napisal MMAREK obawiajacy sie nagłego odlotu linków bowiem jak to kazdy rozsadny czlek lokuje w wielu miejscach.

Mysle ze wiekszosc userów liczy na to że jakośc i jasnosc polityki systemów wymiany będzie duzo jasniejsza.

Czasem burza :) oczyszcza atmosfere. A taką burzą jest właśnie znaleziony problem.

K masz racje zgadzam się z Tobą

i prawde mowiac - w temacie powiedziane zostalo ALL na temat błedow - wiec teraz raczej beda juz wymysly i jakies przepychanki.

Czy nie lepiej ten temat zamknac i podwiesic ?

Po co juz psuc atmosfere.

Przeciez nic juz ciekawego poza aferami i wymyslami nie zostalo dodane.

teraz moge na spokojnie napisac:

wycofałem sie po wygraniu aukcji po przeanalizowaniu oferty i wszystkich możliwości

po pierwszej fascynacji iz mozna cos zrobic samemu doszly pewne przemyslenia i dlatego nie doszlo do jej finalizacji, dlatego pisałem, że nie wiem czy ktos kupił ddl2, ja po informacji iz jest na sprzedaz przestalem zajmowac sie tam znajdujacymi stronami pod zaplecze i nawet nie wiem czy chodzą (teraz sprawdzilem ciagle dzialaja)

kolejna rzecz:

atak linkme na mnie nie jest pierwszy i pewnie nie ostatni, ja tylko stwierdzilem pewien fakt, ktos przeslal mi kolejna domene - i cały rwetes i jak myslalem bedzie na mnie :rolleyes: ale nigdy nie ukrywam informacji które posiadam

odchodzimy jednak od tematu czy to co sie stalo jest z winy skryptu linkme czy z innego:

z twojej wypowiedzi wynika iz jest to wklejone recznie i nie pochodzi z Waszego skryptu i ze strony nie sa w linkme - jesli tak jest ta odpowiedz mnie satysfakconuje i jestem juz spokojny o to.

nie chce mi sie wierzyc aby dir elite byl na tyle głupi aby wkleic na swoje strony skrypt i podac ze to linkme, chyba ze sie myle

wazne jest jednak bezpieczenstwo systemów - czy ktos juz patrzyl czy w linkorn ciagle mozna robic to co bylo mozna wczesniej wg. mnie to jest teraz najwazniejsze

BANERY REKLAMOWE

jeszcze nei czytalem twojej calej wypowiedzi ale takie cos swiadczy ze nie znosisz krytyki i jestes podobny do dir elite - jak ktos krytykuje to sie denerwujesz

Po prostu zwykłe nerwy, po treści postu admina linkme wynika, że ma on serdecznie dość wszystkiego z "orn" w nazwie. Jeśli nie działeś na niekorzyść jego systemu to myślę, że jutro kiedy każdy ochłonie będziecie mogli prywatnie sprostować całą sprawę.

Ja jeszcze dodam od siebie, że nie należy zamykać się tylko na 1 system, ja korzystam z 3 w tym linkme i piszę o tym otwarcie bo to dobry system [i żeby nie było, że jestem stronniczy to [b]słyszałem[/b] również dobre słowa o linkornie przed wyjawieniem informacji o tych błędach]. Na pewno na polskim rynku jest kilka wartościowych systemów i należy korzystać ze wszystkich, żeby nie wpaść w pułapkę uzależnienia od jednego.

przez to wszystko teraz pewnie bede mial konto zbanowane w linkme a trzeba bylo siedziec cicho i nikt by sie nic nie dowiedzial i pewnie kto inny by to stwierdzil i by bylo by na kogos innego a tak niestety dalem sie wrobic :rolleyes:

zawsze gdy widze błąd czy ze cos nie tak informuje o tym wszytskich

ja korzystam z 4 systemów linkorn, linkor, linkujpro, linkme

w kazdym mam odpowiedni procent linków, tak wiec przerzucenie sie na inny nie jest problemem, kazdy system jest dobry, ale wazne sa bugi - jesli ten w linkorn jest poprawiony wydaje mi sie ze juz jest ok choc eval mnie troche martwi

ps.

kolejna rzecz po puszczeniu bota na strone ten kod znika "echo"

prosba do admina linkme - wyczysc skrzynke nie moge ci wyslac wiadomosci, a tu mam nie pisac, a sadze iz temat sledzisz

BANERY REKLAMOWE

dlatego Storm pisałem ci uwazaj bo dajesz sie wciagac w gre miedzy systemami.

Ale mysle ze tak jak napisal BRAD - kazdy ochlonie i jak sadze jeszcze bedziecie miło z adminem LINKME wspominac ten watek.

Generalnie mnie tez starał sie wciagnac piszac że mam powiazania z LINKME.

Prawda jest taka ze ja nawet nie wiem kto prowadzi LINKME jaki user - czy wywodzil sie z PIO itp bo znam go z postow.

Wlasciciela Systemu Webmachine znam z PIO i IRC

Wlasciciela LINKORA - mialem okazje czytac ale to bylo z 2 lata temu nawet nie wiem czy linkor jest w tym samym wladaniu.

Linkorna znam tak samo jak kazdego innego wlasciciela systemu.

I nikt mi linków nie daje ze niby mialbym faworyzowac i nigdy niczego takiego nikomu nie zaproponowalem.

Nigdy nawet na chwile nie uzylem zadnego z istniejacych systemów wymiany, nigdy nie posiadałem i niemam tez zadnej spolki z zadnym systemem.

Ani też nie planuje postawic zadnego systemu bowiem gdybym cos takiego planowal to zrobilbym to 2 lata temu.

Wiec jak ktos staralby sie poszukac powiazan moich z jakims systemem to poprostu zle trafił.

A własciciel LINKME nie musi potwierdzac ale sam dla siebie wie ze byłem piszac tutaj osoba postronna w zaden sposob nie zwiazana ani nie majaca na celu faworyzwac jakiegos systemu.

Ogolnie licze ze bledy zostaly/zostana naprawione tam gdzie byly a atmosfera na forum PIO wróci do normy.

mam nadzieje ze wroci bo szkoda kazdego systemy gdyz wg mnie kazdy jest dobry jeden lepszy drugi gorszy ale jak podalem korzystam z 4 i uwazam je za dobre

fakt dalem sie wrobic ale niestety nie moglem siedziec cicho bo wtedy byłbym dopiero obludnikiem zachowujac takie informacje dla siebie :rolleyes:

jesli linkme twierdzi ze to nie przez ich skrypt to jestem spokojny juz o to wiec to mamy z głowy ale tematu bym nie zamykal tylko zostawil go aby pisac o tym jakie bledy maja systemy nie tylko te 2 ale tez pozostale, gdyz chodzi o bezpieczenstwo naszych stron i naszych pieniedzy.

BANERY REKLAMOWE

Brad -jest kilka wartościowych systemów i należy korzystać ze wszystkich,...

Własnie sie okazało że nie należy korzystać ze wszystkich.

Ale za 35 lat, kiedy wygasnie ban linkorna, ja koniecznie skorzystam ponowie

i koniecznie napisze co śię poprawiło, jesli dożyje.

Mówiąc poważnie, korzystam prawie ze wszystkich systemów, ale wole dmuchac na zimne w tym wypadku.

Kiedy uświadamiam sobie, że jest taki niemoralny kretacz admin i takie ma możliwości oszustwa,

to wole naprawde stracić linki, niż to ryzyko, że jestem okradany, oszukiwany. Aż niedobrze mi sie robi.

Przecież być adminem systemu wymiany, to wielki zaszczyt, zaufanie, możliwości. I też niezrozumiałe dla mnie jest, że człowiek ma możliwości ogromne, może zbudować spolecznopśc jak na co-op forum, jak tu na PIO, może zostać autorytetem, opinia na wage złota, a woli - takie driobne przekręty. Przykro.

Witam wszystkich - PROSZE O UWAZNE PRZECZYTANIE !

tego?

popraw blad i DAJ SOBIE NA LUZ i SPADAJ Z PiO !

NIE JESTES WIARYGODNĄOSOBĄ

JESTES KRETACZEM I OSZUSTEM !

Chcecie robić konkurs kto jest większym kretyniem?

Ja osobiście mam taki rodzaj języka kompletnie dość - nieważne czy od linkme, dir-elite albo kogoś innego.

Oglądajcie do regulaminu PiO i jeśli to Wam nie odpowiada, to proszę nie piszcie tu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności