Skocz do zawartości

UWAGA NA SYSTEMY WYMIANY!

LINKORN I BEZPIECZEŃSTWO  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wiedząc że używając systemu LINKORN osoby z zewnatrz jak i administracja może przejąc kontrole nad Twoja witryną jesteś gotowy nadal używać tego systemu ???

• TAK
      7
    • NIE
      45

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 276
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to pliki już się aktualizują... Wykonywanie kodu php pozatym moze byc uzywane do wielu celów dla systemu potrzebnych. - sprawdzanie czy system jest zainstalowany i wiele innych podobnych. Prosze podajcie mi przyklad systemu który od tak ma możliwość zaktualizowania wszystkich plikow po stronie usera.. który system daje tyle opcji w panelu usera.. a o tym jak latwo mozna oszukac inne systemy się nie mówi... np. o linkor.pl nie wspominajac - dodac strone z PR5 zgarnac pkty i usunac ze strony kod tego systemu... Niestety nie ma na Ziemi ideałuw a Panu szookowi jak widac zależy na pogrążeniu systemów wymiany linków i namawianie do odchodzenai z systemu jest nie na mniejscu. Po to ludzie wykrywają błędy aby stworzyć w miare niezawodne oprogramowanie. Wydaje mi się że linkorn chcial sie wyróżnić ogromem opcji i innych tego typu zagadnien lecz jak wyraźnie widać nie wszystkim to pasuje..

To ja moze zaczne namawiac do odchodzenia od systemow operacyjnych to tak jakby obwiniac Microsoft o stworzenie inwazyjnego oprogramowania przeciwko niemu.. Jak dla mnie troszke koloryt wypowiedzi Pana szooka i jego dziennikarski wręcz zapał siania sensacji nie jest bynajmniej pokorny. Kiedys prababcia powiedziała mi że: ,, pokora mury rozbija'' i wydaje mi sie ze w wielu aspektach system linkorn taki jest. Ze spokojem przyjmuja wszelkie informacje o bugach i starają się je naprawiać jak tylko mogą, a że znajdują się niedociągnięcia... cóż wywalić funkcje eval i po klopocie a tutaj wielka sensacja...

Pozdrawiam i opuszczam to forum z racji na panującą na nim atmosfere... nigdy nie lubilem tego miejsca..

>> Profesjonalny Hosting SEO - atrakcyjne pakiety! <<

>> Mój blog o pozycjonowaniu - przydatne tipsy i narzędzia! <<

to prawda, każdy system powinien być napisany tak, żeby nawet admin tegoż systemu nie mógł zrobić nic więcej tylko wysłać linki userowi.

hmm zawsze jest js... i co wtedy ?! zabronic uzywania htmla?! paranoja

Wykonywanie kodu php pozatym moze byc uzywane do wielu celów dla systemu potrzebnych. - sprawdzanie czy system jest zainstalowany i wiele innych podobnych.
to wtedy generujesz plik.php z losową nazwą dla każdego usera (żeby nikt poza systemem nie mógł z niego skorzystać) który ma potrzebne Ci opcje i go wywołujesz, np. plik.php?do=sprawdz_instalacje, plik.php?do=inna_potrzebna_opcja itp itd

Bronienie bug'u w linkornie (chociaż dotyczy on również innych systemów) to sprawa przegrana.

W linkornie dziura jest największa, bo pozwala na robienie ze stronami użytkowników WSZYSTKIEGO, a z tego co wiem dziury w innych systemach pozwalają na dużo mniej, np. "tylko" na podesłanie własych, a nie systemowych linków - co też wymaga naprawy.

<edit>

hmm zawsze jest js... i co wtedy ?! zabronic uzywania htmla?! paranoja

a cóż takiego złego można zrobić za pomocą javascript? Bo php pozwala na WSZYSTKO, a js....?

Jako doskonały przykład pokory można przytoczyć wypowiedź jednego Pana: "masz chyba coś pod czachą nie tak".

Wg. mnie powinniśmy, a właściwie Wy- przedstawiciele Linkorna powinniście skupić się na ulepszeniu systemu i zlikwidowaniu możliwych błędów, jakie znalazł szook.

Czy szuka on sensacji? Możliwe, ale ja np. nie wiedziałem o tym, że możecie mi wrzucić każdy plik na stronę i jestem wdzięczny szczególnie za to.

Cieszę się, że naprawiacie błędy, bo jako użytkownik chcę czuć się bezpiecznie. Także czekam na jak najszybsze poprawki i nowe rozwiązania.

Mam nadzieję, że inne systemy również wprowadzą te zabezpieczenia.

Pozdrawiam!

Case study jak pozyskać więcej leadów

To ja moze zaczne namawiac do odchodzenia od systemow operacyjnych to tak jakby obwiniac Microsoft o stworzenie inwazyjnego oprogramowania przeciwko niemu..

Dla kogos zainteresowanego latwo znalezc informacje o dziurach w windowsie.

Niektorzy z powodu tych dziur szukaja innych OS'ow, czyli jezeli ufasz MS to korzystasz z windowsa a w innym przypadku z czegos innego. Tak samo jezeli ufasz dir-elite to korzystasz z tego systemu a jak nie to nie.

Wsyzstko zalezy od Twojego wyboru, a to ze bug jest opublikowany to bardzo dobrze.

ympans zastanów się co napisałeś.

Co ma instalowanie plików systemu do wysłania linków jako kod PHP ?

I naprawde nie pisz proszę w sposób atakujący moją osobę bowiem ja dałem argumenty i ciesz sie tylko ze napisalem o tym BUGU a nie uzylem tego co wiedzialem bo zbieralibyscie strony po calej sieci i erotyce.

Dla mnie jest znaczna różnica zostawić możliwośc upgradow systemu a zostawic możliwośc aby na kazdej podstronie usera wkleić wysłany KOD PHP.

Szkoda że tej róznicy nie zauwazasz bo ja tak.

I mam naddzieje że userzy systemu LINKORN także.

Nie dociągnięcia ? człowieku te błedy mogłby być powodem wywalenia masy serwisów.

Niech się system linkorn cieszy że ja o tym napisałem a nie posłałem ta, informacje którzy by ten system zmietli wraz z witrynami które w nim uczestniczą.

Naprawde dostrzegajcie ludzie z LINKORNA róznie - napisac a uzyc - i jakie konsekwencje mielbyscie dzisiaj jakby ktoś tej wiedzy która dzisiaj napisałem uzył.

Dla mnie to ten system nadal jest backdoorem i zaden rozsadny user go nie zainstaluje a ten ktory go posiada go usunie.

A takie tlumaczenie co wy musicie slac itp to jakas bujda :).

nie komitywie tylko

ja wczoraj delikatnie człowiekowi dałem do zrozumienia że ma dziury to poczytaj u mnie na forum

Napisał ze go**o wiem, ze jego system miał audyt a to co pisze to brednie.

Wiec jak widzisz chciałem mu doradzic juz wczoraj, nie reagowal na sugestie błedów to ostrzegłem na PIO ludzi.

W dobrej komitywie bo staram sie byc miły pomocny ? tak jak starałem sie byc gdby nie przekoanie DIR ELITE ze jego audyt jest OK i robily to tegie glowy i co ja głupi moge wiedziec.

O tym ze testuje napisałem mu na forum, napisałem ze bede obiektywny w ocenie bowiem nigdy zadnego systemu nie uzywalem i nie bede uzywal o czym wie kazdy kto mnie duzej zna.

Inaczej nie analiizowalbym tych systemow pod katem jak pisalem wczesniej

bezpieczenstwo, przyjazny faq itp bez analizy skutecznosci.

Niech się system linkorn cieszy że ja o tym napisałem a nie posłałem ta, informacje którzy by ten system zmietli wraz z witrynami które w nim uczestniczą.
i tym bardziej warto jest pokreslic ze
Dla mnie to ten system nadal jest backdoorem i zaden rozsadny user go nie zainstaluje a ten ktory go posiada go usunie.

Michal jak moge miec prosbe a znajac tendencje DIR elite watek bedzie szedl w strone przepychanek i nie przyjmowania informacji.

Na temat błedów powiedziałem w sumie all chca to naprawią a ja jak mógłbym prosic dla spokoju userów tego forum o zamknięcie wątku bo w sumie wszystko na temat bugów zostało powiedziane.

Nawet warto narazie ten temat zamknięty podwiesić jako przestrogę.

Jako że znam się na php i jestem dosc blisko z systemem linkorn zaprezentuje państwu łatkę która z powodzeniem wypluje kod php na stronie i uniemozliwi wstrzykniecie kodu php...

a oto i poprawka:

https://phpfi.com/231799

Prosze pana szooka o ocenę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności