Skocz do zawartości

Zastepczy soft dla winrar, totalcommander..

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem kupic totalcommandera i winrar ale troszke mnie odrzuca cena, jest 3x za wysoka na moj gust.

Moze ktoś zna soft o podobnym zastosowaniu, rownie syzbki jak total commander (wysyłam pliki na ftp), ale darmowy ? I jakis odpowiednik winrara?

https://www.staff-ftp.com

"Zaawansowany, w pełni konfigralny (zmodyfikować można niemal wszystko, poprzez menu bądź plik commands.ini) klient protokołu FTP. Obsługuje połączenia FXP (File eXchange Protocol - czyli transfer typu server-to-server), szyfrowanie TLS i SSL, wspiera języki skryptowe i specjalne komendy niektórych serwerów, posiada też szereg innych ciekawych funkcji. Freeware."

https://filezilla.sourceforge.net/

"Klient FTP opensource - dobry, szybki, prosty w obsłudze. Posługiwanie się FileZillą jest dość intuicyjne. Program kolejkuje pliki, wznawia przerwane transfery, podtrzymuje połączenie z ftp, wspiera SSL."

Też rozglądałem się ostatnio za odpowiednikiem TC. Nie znalazłem nic godnego uwagi, choć przetestowałem chyba ze sześć różnych programików. Niestety, te 100 netto trzeba zapłacić. Napotkałem co prawda w necie uwagę, że Ghisle, twórca TC ma zamiar zmienić warunki licencji, bo wcale mu nie przeszkadza, gdy ktoś po 30 dniach nadal korzysta z jego programu - byle go nie krakować.

A co do winrara. Tego tez szukałem, bo TC nie radzi sobie defaultowo z archiwami zabezpieczonymi hasłem. I na forum TC znalazłem takie rozwiązanie: ściągnij paczkę z Winrarem. Wejdź do środka (gdy ktoś nie zna tej sztuczki: w archiwum w formie .exe wchodzimy tak: zaznaczamy go i naciskajmy Ctrl+P Down) i przekopiuj plik "WinRAR.exe". potem konfigurujesz paker rar i tyle.

Działa doskonale, choć nie mam pojęcia jak bardzo śliskie licencyjnie jest to, co opisałem. Teoretycznie nie mamy i nie mieliśmy zainstalowanego WinRara, ale jest ewidentnie na dysku...

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Chętnie przyznam rację tym, którzy twierdzą, że są lepsze klienty FTP od TC. Z pewnością tak jest.

Tyle, że dla mnie TC jest podstawowym narzędziem pracy w "srodowisku windows". Wszystko co robię na PC robię w zasadzie przez TC. TC to pierwszy program jaki instaluję i ładuję do autostartu - nie mam pojęcia, jak można się posługiwać komputerem bez TC ;-)

Jestem Totalnie uzależniony od tego małego programiku...

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Obawiam sie ze rozpakowywanie rarem podpietym do TC to i tak lamanie licencji :D

Soft skanujacy legalnosc wykryje exe -> stwierdzi istnienie i panowie zapytaja o licencje.

Mecze teraz thunderbirda... ale jego antyspam + antyspam z avg czyli kilka rbl + spamassasin plus trzening na 2000k spam-maili nie pomagaja i dalej przepuszcza troche spamu ble :)

Szukam natomiast softu ktory zastapi mi notatki z outlooka 2007 :P Czyli szybko dostępne, plain text. Ani google desktop nie ma odpowiedniej wtyczki, albo nie znalazlem, ani thunderbird (mam 2.0.0.0).

Na TC nie ma odpowiednika równie dobrze i sprawnie działającego, zarówno na Windows czy Linux.
Pod windowsem pamiętam tylko TC, ale MC pod linuxem bije go na głowę.
Krusader
Gnome Commander

Próbowałem oby dwóch i nie wiem dlaczego ale strasznie mnie męczyły. Nie ma jak surowość MC, albo zwykłej konsoli.

P.S. Veal: 5 dzień instalacji Gentoo i już prawie koniec. Po 3 dniach już miałem X'y :P, na jutro jeszcze KDevelop i już chyba koniec. super dystrybucja!

super dystrybucja!

Ba! Debianowy apt-get wymięka przy emerge. :rolleyes: Nie wiem jak mogłem kiedyś tego używać. Co prawda FF etc. kompiluje się troszkę czasu ale to jest sprawa jednorazowa i myślę, że warto. :rolleyes: Gentoo RLZ!

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności