Skocz do zawartości

Ile podstron jest w stanie zaindexować google

var1at

Rekomendowane odpowiedzi

mam niemałą krówkę - strona z 4 mln podstron

zoptymalizowana bardzo starannie, max 3 kliknięcia zagłębienia tematu...

wszystko slicznie się układa, idealnie porobione kategorie, tam gdzie linkować nie powinno jest link w postaci js...

strona główna pr 6, kategorie pr 5, podkategorie pr 2-4, szczegóły wpisów pr 0 lub 1 (nie jest to katalog stron :) )

na dzień dzisiejszy w google zapytanie site: zwraca 185 000 wyników

pytanie:

Ile max podstron 1 serwisu (bez subdomen) jest w stanie max zaindexować google?

wysywam teze ze nieskonczenie wiele :P

kwestia jest tylko czas,zasoby google i linki do podstron

jak dlugo serwis juz jest online ? , i jak sie ta ilosc zaindeksowanuych stron zmieniala względem czasu ?

pozdrw.

Joseph Straszny [pozycjoner.net]

--

blog o pozycjonowaniu w nowym wydaniu

webgielda.pl - ogłoszenia SEO i nie tylko

raczej chyba to nie długie url'e (to zawsze mozna sprawdzic )

swojego czasu była taka akcja

"jak zaindexować kilka miliardów podstron"

mozliwe ze po tym google dało jakies dodatkowe ograniczenia co do indeksacji

pozdrw.

Joseph Straszny [pozycjoner.net]

--

blog o pozycjonowaniu w nowym wydaniu

webgielda.pl - ogłoszenia SEO i nie tylko

Teraz juz nie tak latwo zaindexowac wieksza ilosc podstron jak kiedys gdy w ciagu 2mc mialem 2mln na subdomenie :-)

4mln przy 3 kliknieciach to wychodzi po ok 160 linkow na kazdym z 3 poziomow (160*160*160=4096000) a przy 160 linkach na glownej PR6 to kategoria chyba nie dostanie PR5 tylko mniej.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

filter=0 pomaga w zapytaniu o site:, ale nie dokońca.

Właśnie chciałem podać przykłady na site:forum.optymalizacja.com ale dostałem bana od google na wyszukiwanie (góra 25 zapytań dzisiaj o site: z mojego IP - dziwne :-|).

ale popróbujcie

site:forum.optymalizacja.com

site:forum.optymalizacja.com invision

Google

Error

We're sorry...

... but your query looks similar to automated requests from a computer virus or spyware application. To protect our users, we can't process your request right now.

We'll restore your access as quickly as possible, so try again soon. In the meantime, if you suspect that your computer or network has been infected, you might want to run a virus checker or spyware remover to make sure that your systems are free of viruses and other spurious software.

We apologize for the inconvenience, and hope we'll see you again on Google.

takie cudo miałeś?

forum optymalizacja bez filter=0 255 tyś

zobaczcie na site:yellowpages.pl

Jakieś 6 miesięcy temu google pokazywały ponad 1 000 000 podstron w stronie, której treść była wygenerowana na losowo na podstawie słownika :-). możliwych podstron było w sumie 16^32 (bo tyle może być sum MD5 z których generowałem całe treśći). jednak po 2 tygodniach spadło i trzyma się do teraz na pozimie 14 000.

cieakwe jest to, ze inne strony tego typu na ktorych eksperymentuje, rosna systematycznie i teraz maja w granicach 130 000 zaindeksowanych podstron. mam wrazenie ze powyzej 100 000 jest coraz ciezej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności