Skocz do zawartości

Wpływ spamu/cienkiego contentu na całość strony

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, yeahgone napisał(a):

1 - Zacząłem to robić, bo coś mi mówi, że siła dobrego contentu może poprawić sytuację całego serwisu.

2 - Kanibalizacja raczej nie - każdy wpis jest o czymś innym, zachowując spójną tematykę

3 - Wszystko jest na zielono, nie mniej jednak z racji, że jest to WP, ma sporo wtyczek i dosyć ciężki layout, to wynik nie powala

Kokurent linkowanie wewnętrzne ma dobre, zewnętrznego brak, ogólnie serwis jest dobry i przydatny. Socjale ma dobre, bo to youtuber. Treści rzadko dodawane. 

Nie przesadzajmy, tu nie chodzi o frustrację, lecz chęć poprawy sytuacji, wiedząc, że jeszcze nie tak dawno było całkiem dobrze :) Jestem samoukiem i co mogę, chciałbym zrobić sam z pomocą Waszych wskazówek.

To, że ty nie widzisz linkowania zewnętrznego nie oznacza, iż go nie ma ;) 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• 1 miesiąc temu...

Czy ktoś wie może czy jest sens kupywania tesktów pod seo na strone z takich stron jak seosklep24.pl. Tam jest dział gdzie można kupić sobie sobie tekst 3 tys znaków podejrzanie tanio za 85 złotych brutto. Sie zastanawiam nad kupnem tylko chodzi mi po głowie myśl, że jak to bedą teksty głównie generowane przez AI słabej jakości to czy to ma sens.

Cześć @trim

Nie wiem jak "piszą" na stronie którą poleciłeś ;) ale jak sam stwierdzasz, że jest podejrzanie tanio, to odpal google wpisz "1000 zzs cena" i zobaczysz trochę wyników. Z drugiej strony jeśli chcesz mieć pewność, że tekst jest dobrze napisany, to za ekspercki artykuł trzeba płacić więcej. Jeśli nie lubisz płacić ludziom za pracę i mieć w miarę pewność, że artykuł jest dobrze napisany, to napisz przy pomocy AI z wykorzystaniem techniki RAG :D Chociaż w napływie artów z AI może być troszkę ciężko nie mając pewnych źródeł.

Pozdrawiam

Edytowane przez Harry

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

6 minut temu, trim napisał(a):

Czy ktoś wie może czy jest sens kupywania tesktów

PO co kupować rybę jak można kupić wędkę ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

9 godzin temu, Herkules napisał(a):

A potem cyk na Goodcontent

Nie wiem jaki CYKL Masz na myśli, ale prawidłowo wygenerowany tekst przez AI uważam za lepszy niż napisany przez białkowego copywritera których ofert były masy w tym i Twoich  🤨

Edytowane przez Mion
  • Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

12 godzin temu, trim napisał(a):

że jak to bedą teksty głównie generowane przez AI słabej jakości

Teksty AI nie są słabej jakości

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

5 godzin temu, Mion napisał(a):

Nie wiem jaki CYKL Masz na myśli, ale prawidłowo wygenerowany tekst przez AI uważam za lepszy niż napisany przez białkowego copywritera których ofert były masy w tym i Twoich  🤨

Teraz nie ma "copy" i nie mówię o tekstach spod AI, tylko są pośrednicy, pośredników co pośredniczą w sprzedaży tekstów..znam ten rynek B.Dobrze..

Pod moimi tekstami podpisywali się specjalisci, dentyści, lekarze, ginekolodzy, fachowcy wielu branż..a nawet feministki :D 

Do copy z tych 85 zł przez platformę Goodcontent trafia 27 zł..

Do dzisiaj czekam jak mi @TextBookers.com Odpisze, kiedy mi fakturę z useme opłacą (bo miałem 90 zł a nie 100 ;) mija 14 miesiąc 

Temu się przebranżowiłem choć mam 2 klientów dla których od 4 lat coś skrobnę :)

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

10 godzin temu, Herkules napisał(a):

Do copy z tych 85 zł przez platformę Goodcontent trafia 27 zł.

Tak działa pośrednik, który wystawiając platformę ponosi koszty jej obsługi i też przeważnie nie działa non profit  🤑
W dzisiejszych czasach - cytując ChataGPT - mamy rożne platformy AI, więc podrzędny copywriter nie już jest potrzebny... Tylko jak z każdego narzędzi tak i z AI trzeba umieć korzystać = prompt engineering.

• Like 1

W dniu 22.08.2024 o 00:17, SzlafRock napisał(a):

W pozycjonowaniu podstawą jest optymalizacja serwisu.

Podstawą są treści trafiające w intencje użyszkodników. Możesz mieć super zoptymalizowany serwis z gównianymi treściami i gównianie zoptymalizowany z użyteczną treścią i zgadnij który będzie zgarniał więcej ruchu z serpów? Oczywiście ideałem jest zoptymalizowany serwis z wartościową zawartością ale takowe serwisy to jak Yeti 😆

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przeceniacie zbyt mocno znaczenie DOBREGO/GORSZEGO kontentu. Mam strony, na których 100% artykułów pochodzi z AI (oczywiście nieco przebudowane, ale nie ma tam nawet 1% treści pisanej ręcznie) i te serwisy są indeksowane oraz generują wyłącznie ruch naturalny. Oczywiście, to nie jest przypadkowa sieczka, a osoby niezwiązane z AI prawdopodobnie nawet nie zauważą, że tekst został stworzony przez algorytm. Jak widać, algorytmowi G. to również jest obojętne. Odpowiadając na Twoje pytanie, bardzo wątpię, że strona "poleciała" przez cztery artykuły "gorszej" jakości.

• Like 2

Uważam, że tekst wygenerowany przez najnowsze modela AI GhatGPT / Antropic  (oczywiście nie za pomocą jednego prompta typu NAPISZ MI ... 😁  )  jest NIE do odróżnienia od tego napisanego przez człowieka 🤠

30 minut temu, Mion napisał(a):

jest NIE do odróżnienia od tego napisanego przez człowieka

Ależ oczywiście, tylko nie chodzi o "odróżnienie" a raczej o wartość merytoryczną treści. Mam sporo artykułów napisanych przy użyciu GPT ale tak jak wspomniałeś każdy artykuł jest wynikiem z kilku promptów.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me ....