Skocz do zawartości

Wpływ spamu/cienkiego contentu na całość strony

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Beerbant napisał(a):

Podstawą są treści trafiające w intencje użyszkodników.

To jest śmieszne jeśli to pisze seowiec ale Ty nie robisz seo wiec ci wybaczę.

Jeśli chodzi o treść to najważniejszy jest algorytm google i pod niego tworzy się treść. Jednak w pierwszej kolejności należy zoptymalizować serwis pod wyszukiwarkę. Tu ważniejsze dla seowca od użyszkodnika jest jedyna słuszna wyszukiwarka i jej algorytmy. Nie ma za co.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Co do użyteczności treści, chodzi przede wszystkim o dopasowanie treści do zapytania użytkownika. Przecież o to właśnie chodzi Google – aby mieć co pokazać użytkownikowi w odpowiedzi na jego zapytanie, a dodatkowo wyświetlić płatne reklamy i zareklamować towary lub usługi. Pozycjonerzy od lat próbowali wszystko komplikować i mierzyć wszystkich użytkowników internetu swoją miarą wiedzy oraz własnych przekonań. Owszem, algorytm się zmienia, zmieniają się też drugorzędne czynniki rankujące. Jednak nadal kluczowe są optymalizacja pod wyszukiwarkę, linki i treść, która odpowiada zapytaniu. 

• Like 2

W dniu 18.10.2024 o 19:48, SzlafRock napisał(a):

Jeśli chodzi o treść to najważniejszy jest algorytm google i pod niego tworzy się treść

większej bzdury nie czytałem od dawna 😆

W dniu 18.10.2024 o 19:48, SzlafRock napisał(a):

Ty nie robisz seo wiec

Wychodzi na to że nie robię seło, dostarczam treści jakich szukają użyszkodnicy. Techniczna optymalizacja schodzi na plan dalszy, spróbuj a sam się przekonasz. Nie dziękuj ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1 godzinę temu, Beerbant napisał(a):

dostarczam treści jakich szukają użyszkodnicy. Techniczna optymalizacja schodzi na plan dalszy,

Tak, robisz dobre treści a ludzie linkują sami 😀

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Godzinę temu, SzlafRock napisał(a):

ludzie linkują sami

oczywiście, w niektórych tematach jest to kapitalny sposób pozyskiwania linków, przykładowo: wzory dokumentów do pobrania, rzetelne recki, relacje z wydarzeń, tutoriale itp. Możliwości jest od groma , tylko wystarczy pomyśleć ;) nie są to ilości porównywalne z linkami od linkhausów czy innych takich artów gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda ale dzięki przejściom po odnośnikach kopią jak cholera. "nie ma za co" ;)

• Haha 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me ....