Skocz do zawartości

Nowy Moderowany Katalog Stron MebS

MebS

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do odwiedzenia nowego katalogu stron opartego na własnym skrypcie

Myślą przewodnią naszego serwisu jest stworzenie silnego katalogu stron internetowych, przyjaznego wyszukiwarką, w taki sposób, aby nasz katalog stał się warygodnym źródłem informacji, co poprawi skuteczność dodanego wpisu, a zarazem zachęci potencjalnych klientów, do korzystania z naszego serwisu w celu znalezienia odpowiednich informacji, co również przyczyni się do tego, iż nasz katalog stanie się odpowiednim miejscem na zamieszczenie reklamy dla wszystkich, którym zależy na promocji swoich serwisów. Główny nacisk kładziemy na moc linków oraz ich ilość, pomijając serwisy mało wartościowe i nie przydatne wirtualnemu społeczeństwu.

Podstrony naszego serwisu, na których umieszczane są Państwa linki mają wysokie pozycje we wszystkich wiodących wyszukiwarkach internetowych, są to strony o wysokim PR, dzięki czemu umieszczenie u nas linku jest gwarancją poprawienia własnych pozycji. Z punktu widzenia pozycjonowania jeden link w naszym serwisie jest wart więcej niż 100 linków w katalogach, których podstrony z racji dużej ilości podstron często posiadają PR=0 lub wogóle nie znajdują się w google.

Maksymalnie dodajemy 5 wpisów tygodniowo, co sprawia, że w dziale "ostatnio dodane strony" każdy wpis widoczny będzie minimum 7 dni, przez co szybciej zostanie zaindeksowany przez roboty wyszukiwarek.

Proszę o opinię oraz uwagi, być może posłużą jako pomocne wskazówki ...

Podstrony naszego serwisu, na których umieszczane są Państwa linki mają wysokie pozycje we wszystkich wiodących wyszukiwarkach internetowych
Proszę podaj przykład.
Za tą kwotę wpis zostaje umieszczony w naszym serwisie dożywotnio

Co to znaczy? Rok, 5 lat, 1000 lat?

Gdzie jasny link do regulamin?

Adres, NIP firmy itd.?

Edit: Proszę do kosza - tylko nie mój post ale cały temat.

Podstrony naszego serwisu, na których umieszczane są Państwa linki mają wysokie pozycje we wszystkich wiodących wyszukiwarkach internetowych
Proszę podaj przykład.
Za tą kwotę wpis zostaje umieszczony w naszym serwisie dożywotnio
Co to znaczy? Rok, 5 lat, 1000 lat?

Gdzie jasny link do regulamin?

Adres, NIP firmy itd.?

Edit: Proszę do kosza - tylko nie mój post ale cały temat.

TISEO

Słuszne uwagi jeśli chodzi o link do regulamin, Adres, NIP firmy itd. Obiecuję że niebawem się to zmieni

uwaga druga - Co to znaczy? Rok, 5 lat, 1000 lat? - a więc odpowiadam - link stały, oparty na bazie linku pozycjonującego, ale nie mający terminu upływu ważności, płacisz za link, który dodajesz na stałe, to chyba logiczne, katalog MebS nie będzie farmą linków, stąd takowa opłata, ma być pożyteczny dla grona pozycjonerów - co w tym złego?

Jeśli chodzi o przykład pozycji powiem tak

Zadbamy o ten katalog, pozycjonujemy nie tylko sam katalog, ale również jego podkategorie typu

https://www.katalog.mebs.pl/meble - adres kategorii MEBLE pozycjonowany na słowo meble

Myślę, że za jakiś czas, będę mógł Ci podać jasny przykład - cierpliwości

Wydaje mi się, że ważniejsze jest to, jaka jest Idea Katalogu

pozdrawiam

https://www.katalog.mebs.pl/meble - adres kategorii MEBLE pozycjonowany na słowo meble
Ale na co? Na meble? Mam G tak ustwione, że patrzę TYLKO NA TOP100 - pierwszy 10 stron.

I tam nie znajdę.

Jak mam poszukać - od 100, 250, 510, 666?

TISEO - katalog jest nowy, prosiłem o CIERPLIWOŚĆ, a z pewnością zobaczysz za jakiś czas - to nie wyścigi ;)

To chyba raczej powinno być: mają mieć wysokie

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

To chyba raczej powinno być: mają mieć wysokie

Widzę, że nie dacie mi spokoju i takowe informację będe zmuszony uściślić ...

A ja głównie pytałem o sam "sens" , no ale prosiłem o uwagi, na wszystkie jestem otwarty

Sens jest, ale chętnych to za dużo nie będzie za te cenę, no może w branzy meblowej, bo to przecież twoja działka. PR chyba nowy bo kategorie maja nadal 0, ale miejmy nadzieję, że sie rozniesie.

Zrób sobie jakieś szczegóły wpisu i dodane strony linkuj na pierwszej stronie do szczegółów. Jak ktoś doda świeżą stronę to sobie może krzywdę zrobić tym page rankiem. A i wychodzących będziesz miał mniej, bo tak to jest na starcie 10.

Eksperyment Discover.pl

Przydałaby się jakaś wewnętrzna wyszukiwarka :(

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Sens jest, ale chętnych to za dużo nie będzie za te cenę, no może w branzy meblowej, bo to przecież twoja działka. PR chyba nowy bo kategorie maja nadal 0, ale miejmy nadzieję, że sie rozniesie.

Zrób sobie jakieś szczegóły wpisu i dodane strony linkuj na pierwszej stronie do szczegółów. Jak ktoś doda świeżą stronę to sobie może krzywdę zrobić tym page rankiem. A i wychodzących będziesz miał mniej, bo tak to jest na starcie 10.

Yeden

Zapewne masz rację, cena nie jest niska i być może nie każdy się na taki wpis zdecyduje, ale ...

Generalnie chodzi o to, aby wpisy były ograniczone, a konkretne, być może to sprawi, iż katalog znajdzie zainteresowanie wśród tych osób, którym zależy na treściwym promowaniu własnej firmy lub serwisu, a takie jest właśnie nasze zamierzenie - w tym celu została wprowadzona opłata, tu nie do końca chodzi o zysk, bardziej o pozyckanie środków na promowanie katalogu w taki sposób, aby warto było wydać tyle ile widać na wpis

PR rzeczywiście nowy, bo i katalog dopiero zaczyna swój marsz w sieci, ale nasze zamierzenia to minimum pr4 w poszczególnych kategoriach, przy ograniczonej ilości wpisów inwestycja w link z pr4 na czas nieograniczony, to chyba nie dużo :D, biorąc pod uwagę wpisy w podobnych katalogach, gdzie pr niekiedy to max 1 a wpisów cała masa, to chyba tłumaczy nasze przyszłe zamierzenia, a opłatę wprowadziliśmy od zaraz mimo iż kategorie mają jeszcze pr0 w tym celu, aby już nie zapełniać katalogu, nietreściwymi wpisami

Mówisz o stworzeniu szczegółów wpisu - być może patrząc pod kątem ilości linków wychodzących to dobry pomysł, nie wykluczone, iż to zrobimy jeśli będzie taka konieczność /proszę o opinie/ docelowo zrobiliśmy to w taki sposób, iż nowo dodany wpis w "ostatnio dodanych" będzie widniał minimum 7 dni, co przspieszy jego indeksację, i w pewnym sensie może wpłynąć jakoś na linkowaną stronę, mam nadzieję, że nikomu to nie zaszkodzi, ale też czekam na opinie w tej sprawie ...

pozdrawiam

Przydałaby się jakaś wewnętrzna wyszukiwarka :D

MartinB

Wyszukiwareczkę możemy dać, to nie problem - chcięliśmy zmusić potencjalnych poszukujących do szybowania po odpowiednich kategoriach, ale jak jest taka potrzeba, i jeśli ktoś jeszcze poprze Twoją prośbę, wyszukiwareczkę zrobimy ;)

P.S.

Niebawem skrypt katalogu zostanie udostępniony do pobrania, ta wersja napewno będzie miała wyszukiwareczkę w wersji podstawowej, i wiele wiele innych funkcji, z których zrezygnowaliśmy w "macierzystej" wersji :)

pozdro

MebS - skoro nie chodzi tak za bardzo o kasę, to może jakaś mała promocja ?

Dobra promocja nigdy nie jest zła. Np. dla pierwszych 10 chętnych 50% zniżki ?

Imagine

Mam inną propozycję, dam 50% zniżki dla pierwszych dwóch wpisów w danej kategorii, co Ty na to?

Jeśli ktoś poprze tą propozycję, info jeszcze dzisiaj pojawi się w katalogu :D

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności