Skocz do zawartości

BAN

Qrcio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Mam (a własciwie mialem) konto google adsense 4 miesiace w ciągu których zarobiłem ok. 1000zł. Przez 4 miesiace CTR strony bylo stałe i praktycznie sie nie zmieniało. Pewnego dnia loguje sie i zonk okazuje sie ze moje konto zostało zamkniete.(stracilem ponad 140$ z kwietnia) Powód: wykryto nieprawidlowe kliknięcia.

1.Jakie nieprawidlowe kliknięcia? Jakies konkrety ?? ;)

2.Czy jest możliwe, ze ktos robiąc na złość klikał bez przerwy w reklamy przez co ten ban?

1. Nieprawidłowe kliknięcia wykryte przez SUPER TAJNY ALGORYTM GOOGLE do wykrywania nieprawidłowych kliknięć.

Konkretów nie podadzą, ponieważ w ten sposób złamaliby tajemnicę wielkiego googla.

Wiele osób twierdzi że "nieprawidłowe kliknięcia" to zwykła ściema uzasadniająca bezpodstawne blokowanie kont.

2. Teoretycznie jest to możliwe. Ktoś coś tam pisał, że po drugim kliknięciu tego samego user'a w tę samą reklamę kliknięcie nie jest zliczane. Jeśli tak, to jakim cudem wciąż są nieprawidłowe kliknięcia.

Podsumowując. Możesz pisać do google w tej sprawie, masz 0,01% szans że odblokują twoje konto jeśli się dobrze wytłumaczysz.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Wiele osób twierdzi że "nieprawidłowe kliknięcia" to zwykła ściema uzasadniająca bezpodstawne blokowanie kont.
To by było be sensu z uwagi na to że przecież jezeli osoba X zarabia to razem z nią Google dostaje swoją część z zysków ;)

Podsumowując. Możesz pisać do google w tej sprawie, masz 0,01% szans że odblokują twoje konto jeśli się dobrze wytłumaczysz.

aleś go pocieszył ;P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

2.Czy jest możliwe, ze ktos robiąc na złość klikał bez przerwy w reklamy przez co ten ban?
IMHO ogólnie nie, ale może czasami tak.

W końcu podstawy jest algo!

Jęsli masz np 10 stron w AS i 10000 uu dziennie to jedna osoba nie ma bardzo dużo wpłów na statystiki.

Dla stron z małych uu to ryzyko jest dużo więciej.

I w końcu G to bardzo duża firma - mają system dla przeciętnego klienta (w swoich oczach) - nie interesuje ich, że tracisz 50$ - mają klientów za 500$, 5000$ i jeszcze więciej miesięcznie - i to w konću rozsądnie ekonomicznie myślenie

Ja mam pytanie, co według wątkotwórcy da założenie takiego wątku? Przecież nie podpiszemy się pod petycją do Google z prośbą o nieblokowanie kont. Nie widzę też prośby o pomoc, więc nie wiem, co mam odpisać... Jestem zdania, że Google nie blokuje kont bezpodstawnie. I gdyby mnie spotkała taka sytuacja, napisałbym do Google, że z nieprawidłowymi kliknięciami nie mam nic wspólnego i jestem gotów przedstawić na to wszelkie dowody. I że proszę o informację z jakiego IP pochodzą te kliknięcia, by zablokować mu dostęp do strony.

I gdyby mnie spotkała taka sytuacja, napisałbym do Google, że z nieprawidłowymi kliknięciami nie mam nic wspólnego i jestem gotów przedstawić na to wszelkie dowody. I że proszę o informację z jakiego IP pochodzą te kliknięcia, by zablokować mu dostęp do strony.

A google odpisałoby, że nie poda Ci żadnych danych z powodu tajności swojego algorytmu. Koniec, kropka.

Spis stron

A google odpisałoby, że nie poda Ci żadnych danych z powodu tajności swojego algorytmu. Koniec, kropka.

Wiem, ale nie ma to znaczenia. Bo tak naprawdę celem takiego tekstu miało być uświadomienie Google'owi, że mnie zależy na uczciwej z nimi współpracy i eliminowaniu nieprawidłowych kliknięć.

Wiem, ale nie ma to znaczenia. Bo tak naprawdę celem takiego tekstu miało być uświadomienie Google'owi, że mnie zależy na uczciwej z nimi współpracy i eliminowaniu nieprawidłowych kliknięć.

Uwierz mi, google ma w nosie co Ty myślisz na temat współpracy. Możesz im wysłać nawet certyfikat uczciwości wystawiony przez jakiś urząd :D, a oni i tak nie odblokują konta.

Nie życzę Ci, abyś się o tym przekonał.

Spis stron

I że proszę o informację z jakiego IP pochodzą te kliknięcia, by zablokować mu dostęp do strony.

jakbyś to zrealizował z wyłączonym kontem? ;)

eh jakiś mod powinien zrobić temat do przyklejenia "muszę popłakać, że mam bana" tak jak jest już z przelewem :D

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Ja mam pytanie, co według wątkotwórcy da założenie takiego wątku? Przecież nie podpiszemy się pod petycją do Google z prośbą o nieblokowanie kont. Nie widzę też prośby o pomoc, więc nie wiem, co mam odpisać... Jestem zdania, że Google nie blokuje kont bezpodstawnie. I gdyby mnie spotkała taka sytuacja, napisałbym do Google, że z nieprawidłowymi kliknięciami nie mam nic wspólnego i jestem gotów przedstawić na to wszelkie dowody. I że proszę o informację z jakiego IP pochodzą te kliknięcia, by zablokować mu dostęp do strony.

Chcialem spytac po prostu czy ktos wie, czy mozliwe jest, ze ktos sie uwziął na mnie i zacząl non-stop klikac. Jesli rzeczywiscie banują za takie cos, to uważam, ze jest to niepowazne :)

Panowie, ale tak nie może być. To co robi Google to, jedne wielkie oszustwo. Po pierwsze do każdego 7, danego miesiąca, (jak ktoś ma firmę) musi wystawić fakturę dla google. A jak raz wystawisz fakturę to koniec. A tu google ci 20 banuje konto, i . Wystawiłeś fakturę, masz dochód (na papierku) i podatek trzeba wystawić. Inny przykład, ustawiasz sobie na koncie aby kasę ci przelewali np co pół roku. Stycznie do kwietnia jest oki, a w maju ktoś ci nadklika, i masz bana. A co za kasą za poprzednie miesiące? Poszła się je... A co z kasą za programy partnerskie, też się idzie je... Ja osobiście, planuję zrobić jakąś petycję, i wysłać ją do jakieś komisji/organizacji w naszym kraju co może trochę Google przytępić. To może się udać, w jedności siła. Ci co nie dostali bana, nawet nie wiecie jakie to jest uczucie. Ja już dostałem dwa bany. Pierwszy słusznie, drugi nie. Teraz mam trzecie konto, i się modlę abym nić nie dostał. lukam w staty co 1h.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności