Skocz do zawartości

Co doradzic oszukanemu przez "pozycjonera"

GEGE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kilka dni temu znajomy poprosil mnie o rade. Posiada serwis www.szkoleniepsy.pl Wg jego słów serwis przez ok. rok czasu był pod opieką osoby, która zapewniała go, że pracuje nad jej pozycją w sieci. Oczywiście nie za darmo. Wg mnie nikt nad tą stronąnie pracował (brak podstawowych metatagów, brak altów, brak linków w Google, BRAK WYNIKÓW na podstawowe słowa kluczowe).

Jakie są Wasze sugestie co do rocznej pracy pozycjonera tego serwisu? Czy jeśli właściciel został oszukany to powinien walczyć o zwrot kosztów czy nie ma szans na wygraną w sądzie?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chodzi o rok czasu. Po prostu ta osoba tlumaczyla mi sie, ze nie zna sie na pozycjonowaniu i po prostu przyjmowala tlumaczenia pozycjonera. Umowa jest podpisana.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zazadalbym zwrotu pieniedzy lub sprawa do sadu.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Słowa kluczowe: hodowla psów, szkolenie psów, tresura psów.

Z www nie ma ich w pierwszej 100. Bez www nie sprawdzałem, ale z tego co teraz widze to także lipa.

Czy wg Was ktoś pracował nad tą stroną? I czy Wy po ok. rocznym płaceniu podalibyście osobę odpowiedzialną za wyniki strony do sądu?

nie po roku a po max 3 miesiącach- pismo dla polubwnego załatwienia sprawy - a jak nie do sądu - ale to też jest kwestia umowy - co było w jej treści - za co brane były pieniądze

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Wg mnie nikt nad tą stronąnie pracował (brak podstawowych metatagów, brak altów, brak linków w Google, BRAK WYNIKÓW na podstawowe słowa kluczowe).

Kłania się szklana kula - Linki w G: są okrojone co do wartości - sprawdzaj na MSN [Da rade] lub na Yahoo.com

Można śmiało wypozycjonować stronę bez META-Tagów czy optymalnej optymalizacji kodu.

NIE ma rzeczy niemożliwych, choć przyznam że odpowiednia optymalizacja kodu i unikalny Content + Kilka wartościowych tagów wewnątrz strony - podbija znacznie pozycje w G:.

Obecnie Content odgrywa większą rolę niż przypadkowe linki na stronach nie spokrewnionych tematycznie. [systemy wymiany]

Jednak "Link power" jest nadal Linkiem pozycjonującym - czy w większym czy mniejszym stopniu jego położenia.

jazon, ja to wiem. Tylko efektów brak.

Jak w takim razie zebrać dowody, że praca nie była adekwatna do opłaty? Zrobić screeny?

robić screeny?

Sam screen chyba nie moze byc dowodem w sadzie, chyba ze zrobiony w towarzystwie notariusza ktory sie pod tym podpisze. Tak mi sie wydaje przynajmniej.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

To nie była praca, tylko skonfigurowanie dodawarki do katalogów - resztę robił cron; jeżeli w ciągu miesiąca można się wybić do top 10 na 2x trudniejsze frazy, to tym bardziej można to zrobić z frazami, które przedstawiłeś - najpierw niech znajomy skontaktuje się z pozycjonerem o zwrot kasy (jednocześnie można się zorientować jak wniosek do sądu w takiej sprawie wygląda, albo poszukać papugi); jeżeli nie będzie zwrotu kasy (na obietnice, że strona jeszcze będzie nie ma co liczyć) to zostaje tylko jedno wyjście.

Koleś się przeliczył z mocą qlwebów i tyle.

Przez Rok czasu to można nawet frazę "Hosting" mocno podbić w Serpach - z tego co wynika Pseudo pozycjoner brał kase praktycznie za nic.

Nie wiem na jakich warunkach dokładnie opierała sie umowa, ale okres czasu pozycjonowania na taka frazę wydaje sie absurdem.

Moje zdanie jest takie - zdarł kase praktycznie za nic! - Proste frazy, słabo konkurencyjne, kilka dobrych wpisów i mamy pozycje.

Zależy też jaka kasa wchodzi w rachubę. Bo może nie warto się szarpać.

Daj mu namiary na liste katalogów i listę preselli. Kilka wpisów do katalogów jeden do presla na dzień to chyba da rade zrobić. Albo lepiej dwa wpisy do precli, a katalogi na póżniej. Przy takich słowach kluczowych efekt będzie szybki. Pisanie łatwo mu przyjdzie, bo tematykę zna i może pisać z głowy.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności