Skocz do zawartości

Czy istnieją szlachetni ludzie?

frajer

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny temat a ty znowu @Nikonem prawactwo, lewactwo i swoje trzy grosze.. itd rozpoczynasz wojenki polityczne (zostaw sob ie je na swój dział gdzie każdy o innych poglądach ci przeszkadza) 

Ma pełną rację kolega, bogaci się z Ukrainy świetnie bawią a mądrzy i oddani giną za kraj (do tego w kraju korupcja, przekręty itd), tylko ślepy tego nie widzi..

Rozwalę cię Nikos, kiedyś głosowałem na Kwacha i SLD bo dzięki nim wpadliśmy do UE i NATO, ale ty wiesz lepiej kto ma jakie poglądy i ktoś kto nie ma takich jak Ty jest zły i mu nie pomożesz (przypierniczysz się nawet o plusa, to już naprawdę chore!!! człowieku!!) Nie musisz wszędzie ziać złością i jadem, czy ja ci coś złego zrobiłem? albo kolega powyżej prowadziliśmy dyskusje na konkretny temat a TY JUŻ WSZYSCY ŹLI CO MAJĄ INNE POGLĄDY) 

Wszystkiego dobrego życzę 

A teraz idę pani sprzątaczce u nas na jednym obiekcie zanieść gołębie które sam robiłem (może jest lesbą, może cyganką, może kocha LGBT nie wiem, ale wspólnie mamy przerwę w nocy i częstą z nią gadamy :) zawsze nam ciasto zostawia ;) 

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

2 godziny temu, Mion napisał(a):

Jezus

Koleżanka rzuciła tekstem, że Jezusów było wtedy wielu. To, że ostatni chrześcijanin umarł na krzyżu też stare. Można uznać, że KK za "Komuny" czasami pełnił pożyteczną rolę. Od '89 wyłącznie szkodzi Polsce i Polakom okradając ich przy okazji.

Sorry @Mion bo pewnie wciąłem się trochę nie w temat :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jezus występuje w każdej religii od Chrześcijaństwa, po Islam, Judaizm, Buddyzm, Hinduizm, Mormonów, Świadków Jehowy, wyznawców Bahá'í więc gdzieś taka osoba musiała być..ktoś coś inaczej spisany i zapisany..

I pomyśleć, że kiedyś na Geografii się pisało referaty o poszczególnych religiach :D 

14 minut temu, Herkules napisał(a):

głosowałem na Kwacha i SLD

Ja też i co z tego?

15 minut temu, Herkules napisał(a):

Fajny temat a ty znowu

No, na razie to dopiero druga strona. Pewnie potrzebujesz wyżyć się gdzieś na tych okrutnych Ukraińcach :D

Bardzo proszę, postaram się nie burzyć Twoich zamków na piasku, ale niczego nie obiecuję, żeby nie było.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

9 minut temu, Nikonem napisał(a):

to prawackie teksty

Zawsze jak usiłuję być krytyczny i w miarę obiektywny to mnie wyzywają od prawaków lub lewaków. Trudno. Ja stoję pośrodku.

9 minut temu, Nikonem napisał(a):

Świat wcale nie jest czarno-biały.

Skąd ci to przyszło do głowy, że oceniam świat i ludzi w czarno białych barwach. Ja oceniam jakby to ując "dziejowo" człowieka i ludzkość w bardzo długiej perspektywie czasu. Do przodu to niestety idzie szary świat i szary człowiek. Jakby wszyscy ludzie byli absolutnie dobrzy to byłaby nienaturalna utopia. Przyjmuję, że każdą obecną ideologię, która wymyśliła ludzkość jest niedoskonała. Tak samo ludzie są i jeszcze długo pozostaną niedoskonali i będą się różnić, co ma swoją duża wartość. Te różnice determinują postęp, bo ci "źli ludzie" zmuszają tych "dobrych" do reakcji i vice versa.

• Like 1

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

3 minuty temu, Nikonem napisał(a):

Pewnie potrzebujesz wyżyć się gdzieś na tych okrutnych Ukraińcach

Dla mnie jak już napisałem te pierwsze dni wojny były sprawdzianem, że tak powiem człowieczeństwa, którego Polacy zdali celująco. I to jest odpowiedź w na tezę "Czy istnieją szlachetni ludzie" :hi:

• Like 1
  • Thanks 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

58 minut temu, Grey Ronin napisał(a):

Natura jest bezwzględną suką i nagrodzi egoistów.

Nie do końca. Egoizm ma to do siebie, że nigdy nie jest nasycony.
Egoizm nie przyniósł nikomu szczęścia. 

Godzinę temu, Grey Ronin napisał(a):

Altruiści, których należy oczywiście chwalić, zwyczajnie zamordują się na śmierć

Pewnie się tacy zarażają, wielu jedynaka dożywa późnej starości.
Pewnie ogarnęli, że więcej zdziałają żyjąc długo i zdrowo :)    

@Grey Ronin zgadzam się z @Nikonem w tym, że widzisz świat zbyt zero-jedynkowo i umykają  Ci odmiennie szarości.

• Like 1
  • Sad 1

2 minuty temu, Mion napisał(a):

"Czy istnieją szlachetni ludzie" :hi:

Przyznaję Ci rację choć, bardziej przekonałaby mnie nasza szlachetność gdybyśmy przyjęli nie milion, a 100 000 ludzi "kolorowych" obcych nam kulturowo np. z Syrii do naszych domów. Ale i za to, co było jestem z nas dumny.

Podejrzewam, że jak by to byli faktyczni uchodźcy wojenni z Syrii z początku wojny,  a nie migranci zasiłkowi to też "byśmy" wielu przyjęli.

• Like 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

17 minut temu, Nikonem napisał(a):

Jezusów było wtedy wielu

Jezus Chrystus to nie była pierwsza i jedyna osoba nosząca imię "Jezus".
Ale postać Chrystusa jest bardzo mocno udokumentowania w źródłach poza

20 minut temu, Nikonem napisał(a):

To, że ostatni chrześcijanin umarł na krzyżu też stare.

Chęcinianie na krzyżu umierali ostanie raz w XXI wieku.
Widzę @Nikonem,  że nie objrzałeć filmu z kmdr. ppor. rez.  Bartoszem Rutkowskim.

28 minut temu, Skalmar napisał(a):

Proszę wytłucze łaskawie, prostym ludziom jak to należy rozumieć

w zasadzie nie należy tego brać dosłownie ponieważ nie ma żadnych faktów na potwierdzenie.

znasz jakieś?

ale to chyba nie ten wątek

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

1 minutę temu, SzlafRock napisał(a):

w zasadzie nie należy tego brać dosłownie ponieważ nie ma żadnych faktów na potwierdzenie.

znasz jakieś?

1) Napisałeś "nie należy tego brać dosłownie" - a więc rozumiem jest to przenośnia. 
Tak, że proszę o jej wytłuczenie. :) 

2) Faktów na powiedzenie czego?

2 godziny temu, Mion napisał(a):

Podejrzewam, że jak by to byli faktyczni uchodźcy wojenni z Syrii z początku wojny,  a nie migranci zasiłkowi to też "byśmy" wielu przyjęli.

Chwila, a czy z uchodźcami nie jest tak? Ze powinno ich się ewakuować do 1 bezpiecznego kraju poza ich granicami? Więc czemu do Polski i Europy? 

Turcja, Irak, Jordania..

Ilu oni przyjeli ludzi z Ukrainy czy tam Europy? nic..

Pamiętam jak 30 lat temu w szkołach kazano zbierać na dzieci z Afryki, rozwój ich edukacji, czy obronę przed HIV 

I co? gdzie nie ma białego tam jest burdel

W PL i Czechach 80% nowych przypadków HIV to wschód :) 

Tylko w 2023 70% (wzrost o 140%)  nowych zakażonych "leczonych za darmo bo na Ukrainie nikt ich nie leczy" (pewnie wpuście ich wszystkich chorych na HIV zboczeńców morderców potem się sprawdzi) stanowili mieszkańcy Ukrainy, 17% innych krajów wschodnich 10% Azjatyckich i Afrykańskich

W Czechach to samo choć tam krótko masz ubezpieczenie to pomożemy, nie masz pesel się nie liczy (temu lecą do PL) 

Czemu wciąż my pracujący mamy pomagać innym, skoro oni nie tylko nie pomagają ale nic wspólnego z naszym krajem, historią i kulturą nie mają wspólnego?

Mieć trzeba dobre serce, ale i twardą (_I_) 

PS

Wpuszczanie wszystkich z Gruzji, Ukrainy czy krajów spoza UE doprowadzi nas do katastrofy i lat 90tych!!!

Oficjalna strona rządowa walki z AIDS

Jedną z wielu konsekwencji napływu ludności cywilnej z Ukrainy z powodu trwającej tam inwazji wojsk rosyjskich jest konieczność objęcia opieką polskiego systemu ochrony zdrowia osób przewlekle chorych, w tym także osób żyjących z HIV. Według danych ECDC w 2021 roku w Ukrainie żyło 244 900 osób z rozpoznanym zakażeniem HIV, co odpowiadało 0,6% całej populacji tego kraju. Ponieważ obecnie 4,2 mln osób pochodzenia ukraińskiego korzysta z mechanizmu tymczasowej ochrony w UE (dane z września 2023), może to oznaczać, że na terenie państw Unii Europejskiej przebywa co najmniej 25 000 dodatkowych pacjentów żyjących z HIV, a także bardzo wiele osób jeszcze niezdiagnozowanych.

Edytowane przez Herkules

Zauważyliście jak bardzo pesymistyczni są prawacy? Jak straszą?

Na łące pełnej kwiatów pracowicie szukają kupy i pokazują ją wszystkim. Żyjemy w najlepszych czasach, w najlepszym miejscu w naszej historii, a oni pracowicie szukają minusów. Smutni ludzie.

O końcu Konstytucji mówią Ci, którzy wielokrotnie ją złamali. Kopulujących z kozami emigrantów pokazują Ci, którzy wpuścili ich do Polski w setkach tysięcy. O zbyt dużej subwencji na mieszkanie małżeństwa Posłów mówią Ci, którzy okradli nas na miliardy.

Ze straszenia zrobili religię i otumanili nią swoich wyznawców. I nadal mają swoje 30%. Ciekawe, co?