Skocz do zawartości

Flash - Banner

kubap10

Rekomendowane odpowiedzi

hmmmm sam przyklad nie byl we flashu robiony ;]

obstawiam na swisha ... swish max ... duzo prostsze niz flash ... zakladam ze jesli ktos pyta w czym zrobic animacje to nie zna flasha wiec nie ma bata zeby cokolwiek sensownego zrobil hehe

aczkolwiek swish jest tez duzo bardziej ograniczony,

troszke na swishu robilem ale wkoncu zbyt mocno mnie ograniczal hehe

Klimatyzacja do domu i biura.

Apartamenty nad morzem w Rowach.

• 1 miesiąc temu...

# Maximus-Rex

zakladam ze chcesz z tego jakis siano trzepac ... nie lepiej naprawde uczciwie poswiecic kilka dni na swisha niz z gotowcow jechac ...

normalnie jak ktos cisnie na progsach ktore daja gotowe efekty i bierze za to siano .... to az mi zal takich ludzi ...

Klimatyzacja do domu i biura.

Apartamenty nad morzem w Rowach.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

edit- Hehe nie przeczytałem, że temat jest z maja, stąd poniższa treść jest nieaktualna

koniec edyta

Ja polecam jednak Flasha. Przyznam się szczerze, że nigdy nie korzystałem ze swish maxa, ale taki efekt naprawde nie jest trudny to uzyskania.

Ja mam wersję 8 (bo taką zakupiłem) (jeszcze macromedia :) ) i uzyskanie tego efektu to ok. 30sek.

Poszukaj triala bo jest na bank, choć nie na oficjalnym serwerze.

Robisz to tak : (mam angielską wersję, flash pro)

Modify -> document ( i tutaj ustalasz sobie parametry tj. wysokość, szerokość)

Następnie odpowiednio formatujesz obrazek, tak, aby jego wysokość wykraczała poza obszary widoczne podczas animacji (zabrakło mi słowa, ale mam nadzieję, że wiesz o co chodzi).

Na listwie czasu ustawiasz kursor na np. 30 klatce i robisz tam keyframe.

Ustawiasz się z powrotem na pierwszą klatkę i tak "układasz" obrazek, aby jego górne krawędzi dotykały tego górnego obszaru animacji.

Na ostatniej klatce natomiast obrazek ma dotykać dolnej krawędzi.

Teraz kliknij np. na 15 klatkę prawym przyciskiem i wybierz "create motion twean"

Jeśli chcesz zanimować więcej zdjęć klikasz insert -> scene i lecisz od początku ew. zamiast górnych krawędzi niech najpierw dotyka dolnych, dzięki czemu zdjęcie będzie "przewijać się" w drugą stronę.

I tak powstał chocapic :)

Mam nadzieję, że zrozumiałeś, jak nie to podeślij zdjęcia to zrobię Ci taką animację , bo to naprawdę kilka sekund.

A teraz klikaj w pajacyka! :)

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności