Skocz do zawartości

Zabawy z nofollow

soomal

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę z filmami w schemacie:

Linki z menu

Linki poprzedni, nastepny

Film

Linki do podobnych filmów

Chcę poprawić ją, żeby google bot jakoś lepiej indeksował strony. Często jest tak, że gdy dodam nową podstronę to nie jest zaindeksowana nawet po tygodniu.

Wymyśliłem, że nadam nofollow linkom, które są zbędne. Czyli linkom z menu i linkom do podobnych filmów (bo nie są statyczne, tylko losowe za każdym razem).

W związku z tym na każdej podstronie zostanie mi tylko link do następnego i poprzedniego filmu.

Czy po wprowadzeniu takiego zabiegu stracę czy zyskam?

Poczytaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=58

Tam znajdziesz wszelkie informacje na temat map google, twrzenia, atrybutów itd...

Ale na twoim miejscu poszedłbym bardziej w stronę propozycji Devourer'a to przyspieszy indeksacje serwisu a z mapami to raczej jest taki połowiczny sukces ;)

Pozdrowienia

Z tego co piszesz, to wewnątrz linkowanie masz w porządku. Odpowiedzialności za słabą indeksacje nie ponosi tutaj sitemap czy jego brak, raczej zbyt słaby link power. Popracuj nad tym, kilka silnijszych linków i wszystko będzie ok. :)

W porządku? Skoro mam na każdej podstronie 10 linków do innych filmów generowanych losowo, za każdym wejściem innych to wydaje mi się, że są one zupełnie bezużyteczne, czy nie?

A co do zewnętrznych linków to czy zapewnienie dobrego pr stronie głównej wpłynie na indeksowanie podstron? Bo jakoś nie widzi mi się dodawanie każdej możliwej podstrony do del.icio.us

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności