Skocz do zawartości

duża baza danych

zoozool

Rekomendowane odpowiedzi

Na Twoim miejscu zrobiłbym tak:

otworzył bazę w jakimkolwiek notatniku czy coś takiego

poprawił ew. krzaczki używając funkcji find and replace

zapisał w odpowiednim kodowaniu

zamknął program

Programy się wieszają przy otwieraniu czysty sql ma ponad 100mb

jezli jakis blad masz to go tu wklej to moze bedzie jasniej

Jakie kodowanie masz na bazie a jakie w pliku ?

Moze podziel plik na kawałki ?

Błąd:

1064: Something is wrong in your syntax obok 'DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=17' w linii 19

co do podziału to czym najlepiej ? bo mam ograniczenie do 2,5 mb :/ prosiłem o zwiększenie ale olewka

sygnaturka.png

Potrzebuję pomocy i dlatego zwróciłem się do was
Też napisałem jak to można zrobić...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

PO CO CYTUJESZ CAŁE WYPOWIEDZI ;)

Poza tym na tym forum jest topić o przenoszeniu dużych baz wiec dokonaj eksportu bazy I będziesz miał plik tekstowy którego możesz np. w Edit + otworzyć, dokonać edycji i podziału na mniejsze i sukcesywnie importować po kawałku w phpMyAdmin

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Napisałem, że nie jestem w stanie edytować pliku 100mb !!
... ;)

EOF

Napisałem, że nie jestem w stanie edytować pliku 100mb

Jest takie coś mysql adinistrator z SQL AB https://www.mysql.com/products/administrator/ weź zrób tym backup odpowiedniej części bazy, potem otwierasz plik backupu EditPlus https://www.editplus.com/ zmieniasz i robisz restore tak zmienionego backupu w mysql administrator.

Kodowanie tego pliku będziesz miał UTF-8.

Swoją drogą jak masz problemy z otwarciem pliku to może nie powinieneś się w to bawić i lepiej komuś zlecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności