Skocz do zawartości

Gdybyście kiedyś chcieli korzystać z usług firmy Stolica (UPS Polska)

c2h5oh

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedys przez rok czasu prowadziłem magazyn i wydawałem / przyjmowałem paczki kilka razy w tygodniu, korzystając z usług Stolicy. Nigdy nie zawiedli :)

PS, lat temu 4

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Paczka nadal nie zostala dostarczona i dziesiaj nie zostanie.

Dzwonilem dzisiaj lacznie 3 razy:

• rano, zeby sie dowiedziec o ktorej dzisiaj bedzie (wieczorne dostarczenie) i poprosic o przesuniecie na wczesniejsze jesli to bedzie mozliwe (ale z zaznaczeniem ze przez caly dzien lacznie z dostarczeniem wieczornym ktos bedzie czekal na paczke)
  • w okolicach 16 zeby dowiedziec sie czy paczka wyjedzie (w trackingu, ktory zaczal juz dzialac, bylo tylko info o przekazaniu do magazynu w Wawie - w weekend gdzies ja do skladowania wywiezli). Dowiedzialem sie, ze tak a nawet w ramach specjalnej procedury po piatku zostala przydzielona specjalna osoba, ktora ma tego dopilnowac.
  • przed chwila bo w trackingu nadal brak zmian

I dowiedzialem sie, ze:

• Paczka nie zostala wydana kurierowi - lezy w magazynie. Moja rozmowczyni nie wie dlaczego
  • Osoba odpowiedzialna za dopilnowanie wszystkiego polozyla na to wszystko laske
  • Kurierzy wyjechali juz jakis czas temu i nie wroca dzisiaj
  • Paczka nie zostanie wiec doreczona
  • Paczki nie moge odebrac osobiscie - punkt wydawania jest czynny do 18-tej
  • Nie moge rozmawiac z przelozonym rozmowczyni bo nie ma nikogo powyzej. Pracuja do 18.
  • Dzial interwencji stworzony do zajmowania sie tego typu wpadkami zajalby sie nia natychmiast i dostarczyl paczke w zebach, gdyby nie fakt... ze pracuje do 18-tej
  • Moja rozmowczyni nie jest w stanie przeslac sprawy wyzej, skontaktowac sie ze specjalnym numerem kontaktowym (bo go nie ma) ani w zadne inny sposob doprowadzic do dostarczenia paczki. Moze co najwyzej informowac i przyjac skarge. Przyjela
  • Kurier twierdzi, ze byl u mnie w piatek - a nie byl, przez caly dzien ktos czekal (bo paczka miala byc juz rano), domofon byl sprawny (az poszedlem sie zapytac ochrony). Co wiecej bezczelny twierdzi ze zostawil awizo. Chyba w samochodzie w popielniczce.

Dzieki cudownej firmie Stolica moje straty rosna. I moge liczyc na 2zl odszkodowania. Z drugiej strony nie maja w regulaminie, ze nie odpowiadaja za straty na zdrowiu - bede musial im wyslac rachunek za leczenie wrzodow.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Bonus - ryba psuje sie od glowy. Stwierdzilem ze wysle skarge wyzej, oto efekt:

This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed.

carsten.helssen@europe.ups.com

bez komentarza.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Przesylka po raz kolejny miala byc dostarczona dzis rano, przed godzina 12. Poki co dowiedzialem sie ze nie zostala wydana kurierowi a jednak ktos dzwonil w sprawie potwierdzenia terminu dostarczenie do osoby, ktora nie jest ani jej adresatem ani nadawca. Do przelozonego pan zajmujacych sie kontaktem z klientem udalo mi sie dotrzec juz po trzech telefonach z mojej strony. Mial oddzwonic w ciagu 30 minut, bylo 90+. Ten pan rowniez okazal sie malo pomocny - nic nie wie, nie moze przyspieszyc, nie jest w stanie zagwarantowac dostawy w najblizszym czasie, co wiecej nie jest nawet w stanie powiedziec o ktorej beda probowac przesylke dostarczyc.

c2h5oh

...

[*]OK godziny 17:15 zainteresowany losem przesyłki odwiedziłem stolica.pl i wbiłem numer listu przewozowego - dowiedziałem się że nic dowiedzieć się nie moge, bo ustawa o ochronie danych osobowych i najpierw musze się zarejestrować. Pola obowiązkowe nie zawierają chyba tylko numeru buta - musiałem podać nazwe firmy i nip - po co? nie wiem. A gdybym tak nie mial dzialalnosci? Po rejestracji i logowaniu zmienia się... uwaga uwaga.. nic. nadal się niczego nie dowiem

O tym obowiązku wypełniania bzdurnych formularzy, Waiss zrobił audycję miesiąc temu, dzwoniąc właśnie do Stolicy. Po wielu skargach od słuchaczy...;)

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

bonus:

dowiedzialem sie, ze nie wiedza nawet czy dzisiaj beda probowac dostarczyc.

Wlasnie gadalem sie z firma, ktora wysylala mi paczke: sprobuja mi na dzis przygotowac druga paczke o identycznej zawartosci, ide ja odebrac sam a UPS/Stolica otrzyma ode mnie cieple sp*******j. Tak bedzie szybciej.

c2h5oh

niestety nie udalo sie skompletowac towaru - dalsze 10 dni opoznienia to dla mnie ok 8000 w plecy (ponad dotychczasowe 4500) - ciag dalszy z UPS

wtorek, 14:45

Dzwoni pan Przelozony zeby oznajmic mi, ze kurier bedzie za 15 min. Przepraszam nie uslyszalem.

wtorek, godzina 15:30

Paczki nie ma, miala byc przed 15:00. Telefon - nikt do mnie nie dzwonil, a paczke zgubili i trwaja poszukiwania. Po 10 min rozmowy: jednak ktos do mnie dzwonil, bo kurier ponoc mial ja miec, ale jednak nie mial. Nie wiedza gdzie jest. na 95% dzis jej nie dostane, postaraja sie ze mna jeszcze skontaktowac dzisiaj.

wtorek, godzina 16:00

Telefon z UPS - przesylka zostala dostarczona o 15:00. Zastanawia mnie komu... Proby nawiazania kontaktu z kurierem trwaja.

Czesc druga tej fascynujacej opowiesci bedzie dramatem sadowym, poniewaz zamierzam dochodzic odszkodowania za straty wynikajace z zaniedban po stronie firmy kurierskiej, a ich regulamin sprytnie i zupelnie niezgodnie z zaleceniami UOKiK ogranicza wysokosc odszkodowania w przypadku opoznienia do kosztu wysylki.

c2h5oh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności