Skocz do zawartości

NASK znów podnosi ceny, 50% w górę od 1 stycznia rejestracja domen .pl

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny rejestracji są wyrównane dla każdego rodzaju. Wniosek nasuwa się raczej sam. Ale nie widziałem żadnego oficjalnego komunikatu, na razie tylko domeny.tv wypuściło parę.

hrd.pl:

Cytat

Rejestr domen polskich NASK wprowadza nowe ceny dla rejestracji wszystkich domen polskich – krajowej (.pl), domen funkcjonalnych oraz regionalnych. Od 1 stycznia 2025 roku ceny te wyniosą 15 zł netto za każdą zarejestrowaną domenę.

• Like 1

Premium.pl potwierdza zmiany w cennikach od 1 stycznia.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Za to w OVH sa obecnie tanie ja barszcze 🤠

9,89 zł > 4,99 zł następnie 58,99 zł/rok

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

2 godziny temu, Mion napisał(a):

OVH

Przeniosłem się do nich po 10 latach w Nazwa. Teraz nie wyniosę się choćby z lenistwa.

W dniu 16.11.2024 o 14:26, Skalmar napisał(a):

Większość ludzi ma pewnie tylko 1 domenę. A przy jednej domenie taka podwyżka nawet dla małej firmy jest niezauważalna. 

• Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

HEHA Większość ludzi pewnie wcale nie ma domeny ;)

Potem będą klasyczne firmy zapewne z jedna do kilku domem.

I tak dochodzimy do pozycjonerów z kilkunastoma, a nawet setkami domen zaplecza, dla których wszelkie podwyżki, to realny dodatkowy koszt do poniesienia który zapewne zrekompensują na klientach 😁

Co do OVH to IMHO wydaje się dobrym rejestratorem domen.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1 godzinę temu, Mion napisał(a):

Co do OVH to IMHO wydaje się dobrym rejestratorem domen.

Może dziwnie to zabrzmi, ale brałem udział w ogarnianiu ich pierwszego biura we Wrocławiu. Kasę dostałem na czas, ale nie jest to tekst sponsorowany :D

• Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...

Kolejny rejestrator informuje, że ceny będą podnoszone ale dla rejestratorów.

Cytat

Rejestr domen polskich NASK wprowadza nowe ceny dla rejestracji wszystkich domen polskich - krajowej (.pl), domen funkcjonalnych oraz regionalnych. Od 1.01.2025 roku ceny w NASK wyniosą 14,90 zł netto za każdą zarejestrowaną domenę. Bazowe ceny odnowień pozostają bez zmian. Nowe ceny rejestracji domen polskich w naszym systemie będą wynosiły 15 zł. Planowa zmiana cen, ze względów technicznych nastąpi w naszym systemie dnia 27.12.2024 r.

Źródło: masternet.pl/?go=infoprasowe#id=160

Podlinkowany wcześniej hrd.pl przez @okazwłoka też informuje o tej dacie

Cytat

Rejestr domen polskich NASK wprowadza nowe ceny dla rejestracji wszystkich domen polskich – krajowej (.pl), domen funkcjonalnych oraz regionalnych. Od 1 stycznia 2025 roku ceny te wyniosą 15 zł netto za każdą zarejestrowaną domenę. Bazowe ceny odnowień pozostają bez zmian. W programie partnerskim nowe ceny rejestracji domen polskich będą wynosiły również 15 zł. Planowa zmiana cen, ze względów technicznych nastąpi 27.12.2024 r.

hrd.pl/aktualnosci/ceny-rejestracji-domen-pl-od-1-01-2025-r/

Także za 10 dni okaże się jak realnie wzrosną ceny, bo ostatecznie to klient płaci. Widzę 3 scenariusze

• wzrośnie cena rejestracji
  • wzrośnie cena przedłużenia
  • wzrośnie cena rejestracji i przedłużenia

🤷‍♂️

• Like 1

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Wszędzie temat gotowany w UE też podwyżki..siedzę na angleiskich, hiszpańskich, czeskich, niemieckich forach o SEO to samo..

Ge8Olz0bwAY9NtK?format=jpg&name=small

Daje @okazwłoka bo grzeje temat..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków