Skocz do zawartości

Ta sama strona w subdomenie i glownym serwisie

mihau_r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem na etapie projektowania funkcjonalności serwisu i mam pewien dylemat co do kwestii późniejszego pozycjonowania. Problem polega na tym, że serwis można pozycjonować na dziesiątki fraz i w jego przypadku jest to wielce wskazane. Jest bardzo duża grupa potencjalnych klientów serwisu i muszę wybrać kilka najkorzystniejszych fraz. Mam pomysł aby tą kwestię rozwiązać na wzór serwisu www.meble.pl (www.krakow.meble.pl, www.poznan.meble.pl www.mlodziezowe.meble.pl). Czy możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób u nich jest rozwiązana kwestia duplicate conntent? Ta sama podstrona katalogu firm jest w domenie meble.pl i np. krakow.meble.pl

Może są jakieś inne sposoby na pozycjonowanie tak wielofrazowych serwisów?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie

jak to? pod każdym z tych adresów będzie to samo? po co? :)

adres daje niewiele w google. a kilka domen z dokładnie tym samym to zły pomysł, bo grozi duplicate contentem...

muzyka jest dla mnie bardzo ważna. Zwłaszcza, jeśli jest to dobra muzyka :)

Jedni lubią, inni nie... Ja mimo wszystko lubię czytać ebooki. Audiobooki też.

Zainwestuj w swobodę. Karty kredytowe dopasowane do każdego portfela.

Dokładniej mówiąc plan jest taki:

1) Stworzyć serwis główny z katalogiem firm

2) Pozycjonować serwis na wybrane dwie frazy główne

3) W subdomenach stworzyć np. krakow.xxx.pl i powiązać go z katalogiem firm pochodzących z krakowa

4) Pozycjonować subdomenę krakow.xxx.pl pod frazy związane z kraków. Conntent na stronie krakow.xxx.pl przygotowany pod frazy związane z krakow

5) Ponieważ w całym zamieszaniu ważne jest aby każdy trafił na stronę główną serwisu na stronie krakow.xxx.pl zrobić wyraźny odnośnik do serwisu głównego

6) Tak postępować dla pozostałych fraz

Doskonałym przykładem tego o co mi chodzi jest strona meble.pl

Oni w jakiś sposób to rozwiązali. Być może część stron z serwisu głównego jest wyłączona z indeksowania i dzięki temu unikają duplicate...??? Indeksuje się tylko strona z krakow.xxx.pl ???

Chodzi o to, że tematyka mojego serwisu jest baaaarrrdzo obszerna i bez wejść z wielu fraz, serwis nie ma szans istnienia. Mógłbym to rozwiązać płatną reklamą (co z pewnością będzie miało miejsce w początkowej fazie istnienia serwisu) ale w dłuższej perspektywie chciałbym część fraz osiągnąć w wynikach naturalnych.

Liczba wyświetlanych wyników (guuglee) na każdą z fraz wacha się ok 1.200.000 do 2.400.000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności