Skocz do zawartości

[PHP+MYSQL] CMS - cos dobrego i free

webfly

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@webfly

utworz nie temp tylko tmp

Generalnie moim zdaniem nie ma dobrego systemu cms, ktory zawsze daloby sie dopasowac do kazdych potrzeb. Najlepszy to taki napisany od podstaw. Bardzo dobrze, jezeli jestesmy jego autorem, bo przynajmniej wiemy co sie dzieje w kodzie.

Co do mambo to wg mnie niezbyt optymalne rozwiazanie. System jest nawet ciekawy, typowo portalowy, ale jak przyjdzie wprowadzic jakies zmiany, to juz robie sie nieciekawie.

Pozdrawiam,

Bartek

www.CDRinfo.pl - o nagrywaniu CD/DVD wiemy wszystko!

Jak najbardziej polecam napisanie wlasnego. Chociaz, zeby to zrobic to trzeba sie troche pouczyc.

Ja pierwszy raz zetknalem sie z php przy okazji php-nuke, ktorego nie polecam. Ale, jak to zwykle bywa po pewnym czasie zaczelo mi brakowac roznych funkcji i zaczalem przegladac kod i powoli sie uczyc. Jak zrozumiesz kod jakiegos cms to napisanie wlasnego nie bedzie takie trudne.

Wpadl mi w rece tez E107 - nie testowalem go, ale wyglada w porzadku.

e107 jest chyba nabliższy temu czego potrzebuje.

B. podoba mi sie funkcjonalność i intuicyjnosc - włączasz to co potrzebne, określasz gdzie ma się znajdować - to jest to ;)

Niestety nie działa mi lokalnie (hehe znow cos lokalnie nie dziala) funkcja custom menu, ktora mnie interesuje ;) No i sam system jest niewielki ~ 3mb w porownaniu do typo3 to naprawde malutko :idea: ;)

Typo3 mnie przerazilo - 30 mega, funkcyjne menu, brak podpietej dokumentacji (wiem, ze jest online i to nawet w formacie video - ale brak jej w samym systemie jest troche dziwny) - napewno to profesjonalny CMS ale nie wiem czy nie przekombinowany i przeladowany.

Ciekawym rozwiązaniem wydaje się ezpublish - ktory jest obecnie na tapecie ;)

ezpublish - chyba jeszcze bardziej krowiaste od typo3, panel admina kompletnie nieczytelny i niezrozumialy dla mnie. pomieszanie z poplataniem. na wejsciu stworzyl mi 100 tabel w domyslnym databasie mysql, i znienawidzilem go za to od pierwszego wejrzenia ;)

e107 - bardzo fajne.

"i can handle it without linking :)"

ezpublish - chyba jeszcze bardziej krowiaste od typo3, panel admina kompletnie nieczytelny i niezrozumialy dla mnie. pomieszanie z poplataniem. na wejsciu stworzyl mi 100 tabel w domyslnym databasie mysql, i znienawidzilem go za to od pierwszego wejrzenia ;)

e107 - bardzo fajne.

Tyle, ze ezpublish jak mnie pamiec nie myli ma aplilacje dzialajaca np pod Windows do publikacji danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności