Skocz do zawartości

[PHP+MYSQL] CMS - cos dobrego i free

webfly

Rekomendowane odpowiedzi

W porownaniu do mozliwosci to chyba jest mniej krowiaste niz typo3.

Ale ma wymagania musi byc np. image magic, alokacja pamieci.

Sama instalacja trwa strasznie długo...

Poki co Mambo, Typo3 i Ezpublish odpadaja wiec ;)

@

Piotrek - no taki prosty...

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource 

Sprawdze e107 - choc nie robie juz sobie zbyt wielkich nadziei i zaczna dlubac cos swojego.

Dzieki wszystkim za pomoc i wskazowki.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

tak tak, prawdopodobnie brakuje :

$db_connect=mysql_connect("#ip#","#user#","#pass#") or die ("Nie moge sie polaczyc z baza SQL!");

mysql_select_db("#database#") or die ("Nie moge sie polaczyc z baza SQL!"); 

lub tez potrzeba ci

$row = mysql_fetch_array($result);

$num = mysql_num_rows($result);

https://www.php.net/manual/en/function.mysq...ql-num-rows.php

"i can handle it without linking :)"

Webfly,

skoro masz tyle problemow z lokalna instalacja cms'ow, to moze powinienes przeinstalowac Apache, Mysql i PHP.

Jezeli sciagasz te wszystkie rzeczy i chcesz je zainstalowac tak aby dzialalo to na poczatku jest to troche skomplikowane. To wiem sam po sobie. Kiedys nie moglem przejsc przez instalacje Apache i PHP, ale znalazlem fajna aplikacje XAMPP. Jednym nacisnieciem guziczka zainstaluje Tobie wszystkie potrzebne rzeczy, a jezeli bedziesz chcial cos zmienic to mozesz tak jak zwykle edytowac np. httpd.conf lub php.ini itd.

@piotrek - napisalem czysto z rozpedu :P

@michal - pisalem juz kilkanascie postow wyzej o automatycznych pakach do instalacji wszystkiego czego admin www potrzebuje. wlasciwie to nie wydaje mi sie zeby instalacja samemu byla skomplikowana. robilem to juz wielokrotnie. w przypadku php, mysqla i phpmyadmina sprowadzalo sie do do ... rozpakowania zipa :) apache to tez tylko klikanie w 'next' na instalatorze :). W razie potrzeby sluze swoimi configami. nawet najbardziej zlozone cmsy dzialaja bez zarzutu i nie zdolaly mnie pokonac :P

"i can handle it without linking :)"

Nie chodzilo mi o to, ae jest to fizyka nuklearna. Sam mam lokalnie kilka instalacji Apache, PHP i Mysql, kazda odpowiada innemu hostingowi (bo mam strony na roznych serwerach).

Chodzilo mi o to, ze jak pierwszy raz sie zetknalem z PHP i Mysql to nie wiedzialem wogole co to jest i jak sie za to zabrac. Wtedy XAMPP byl dla mnie zbawieniem :). Z czasem jak moja wiedza sie poglebiala to i moje wymagania sie poszerzaly i instalacja kazdej rzeczy z osobna nie sprawia mi juz problemu, a wrecz jest konieczna.

Jezeli chodzi tylko o to zeby zainstalowac sobie CMS i zapoznac sie z PHP to wydaje mi sie ze jest to bardzo duze ulatwienie, tym bardziej ze w pakietach przychodza raczej stabilne wersje i do tego nowe.

No ale ja mam lokalny i dzialajacy system chlopaki :) :!:

Uzywam Foxserv od jakiegos czasu.

Znalazlem cos co posrednio rozwiaze moj problem z newsami (bo te sa najbardziej klopotliwe) - prosty i lekki systemik z prostymi templatami, ktore nawet ja bede potrafil okielznac :))

A docelowo - biore byka za rogi i robie cos wlasnego.

A docelowo - biore byka za rogi i robie cos wlasnego.

I też dobrze :) ja do swojego bez problemu dodałem przed chwilą moduł katalogu https://www.webwweb.pl/szablon_teksty/ - a może oprócz udostępniania samego katalogu udostępnić cały szablonik z gotowym katalogiem? :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności