Skocz do zawartości

Jak ustawic reklamy adsense

bilo22

Rekomendowane odpowiedzi

Testuj testuj i jeszcze raz testuj :)

Najlepszym wskaźnikiem który mówi czy reklama jest dobrze dopasowana jest CTR, wiec zmień kolory na 1-2 dni (w sumie lepiej jest dłużej testować, bo 1-2 dni mogą nie oddać prawdziwych średnich wartości), zapisz wynik, zmień znowu zapisz wynik po kilku dniach/tygodniach/miesiacach (niepotrzebne skreślić ;p ) będziesz widział która jednostka, i jaki kolor u Ciebie sprawdza się najlepiej !

Ps. Z tego co widzę strona ma małą oglądalność i jest nowa, na mój gust w tej tematyce nie masz co liczyć na zarobki z adsense, po 1 ciężko będzie Ci się wybić w google, a po 2 tego jest już za dużo. Podlinkuj to trochę i trzymaj na zaplecze przy odrobinie szczęścia zwróci Ci się za hosting - ale wydaje mi się że i z tym może być ciężko.

Nie masz gdzie stawiać zaplecza? - Darmowe serwery dla webmasterów ?

Czy aby napewno linki po lewej stronie są okej? Z tego co pamietam, ktoś mi radził na tym forum, zeby linki oddzielic od menu (miałe podobne ustawienie). Jesli chodzi o kolory (zmiana, testowanie), w moim przypadku dało to lepszy efekt, napewno warto próbowac :)

Najlepszym wskaźnikiem który mówi czy reklama jest dobrze dopasowana jest CTR, wiec zmień kolory na 1-2 dni (w sumie lepiej jest dłużej testować, bo 1-2 dni mogą nie oddać prawdziwych średnich wartości), zapisz wynik, zmień znowu zapisz wynik po kilku dniach/tygodniach/miesiacach (niepotrzebne skreślić ;p ) będziesz widział która jednostka, i jaki kolor u Ciebie sprawdza się najlepiej !

To już lepiej zrobić test równoległy. Pisałem o tym u siebie na blogu.

dzieki za komentarze narazie zauwazylem ze klikalnosc po zmianie na taki uklad troszke sie zwiekszyla szczegolnie klikniecia w srodkowej czesci

mam jeszcze jedno pytanko w reklamy po prawej stronie nikt nie klika czy usuwajac je CTR strony sie zwiekszy bo do konca nie rozumiem jak je zwiekszyc

Sorry, ale po co tyle myślenie na strony bez ruchu?

https://www.alexa.com/data/details/traffic_...gg.servery24.pl

W tej tematyce (tani kliki) potrzebejesz dużo oglądalność (co najmniej 100 razy tyle) i nowi gości, ktore nie znają układ stron, żeby zwiększyć CTR.

Pozatym:

opisygg.servery24.pl/opisy,show,4.html i opisygg.servery24.pl/opisy,show,26.html nie są zgodne z regulaminem AS - często akceptują, ale też dają czasami bany dla takich domen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności