Skocz do zawartości

Strona linkowana niżej niż strony które ją linkują

GEGE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na pewną frazę jedna z moich stron była w top 10. Fraza nie jest trudna, bo zawiera także miasto. Od kilkunastu dni spadla na ok. 20 miejsce a w top 10 pojawily sie 3 strony, ktore linkuja do niej (2 precele i 1 qlweb). Strony linkujące mają zróżnicowany tekst (podobny ze względu na branżę, ale na pewno nie identyczny - różny także od strony, którą linkują).

Strona istnieje od ok. 8 miesiecy, pozycjonowana jest od ok. 6 miesiecy.

Jak wytłumaczyć takie zachowanie Google?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Mam podobnie ze stroną z końcówką .info :) Męczę się z nią i cuduje a dalej nic. Kilka dni temu dodałem do nowo stworzonego katalogu link w bloku reklamowym z anchorem jak tytuł strony i po dwóch dniach katalog był wyżej na te słowa niż sama strona :)

Za mało pracy to wkładasz i źle dobierasz katalogi !!! Ja zawsze zaczynam od tych świeżo powstałych + wymiana + zakup a w miarę czasu dodaję do tych o większej wartości :)

Obrałeś złą taktyke :)

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

Za mało pracy to wkładasz i źle dobierasz katalogi :P Ja zawsze zaczynam od tych świeżo powstałych + wymiana + zakup a w miarę czasu dodaję do tych o większej wartości :P

Obrałeś złą taktyke :)

No to tak - jest sobie taka strona https://www.bialydworek.info Chciałem żeby przynajmniej na najprostszą frazę strona wspięła się do Top10, a mianowicie "Biały Dworek Wisła" - czyli nazwa i miasto instytucji, co znajduje się w kilku miejscach witryny (w tytule, stopce, itp). Po wpisaniu tej frazy w google wyprzedza ją prócz kilka starych katalogów gdzie ją dodałem także 1,5 miesięczny, przeze mnie postawiony katalog https://www.as-instal-bud.pl i kilkunastodniowy https://seodir.caddo.pl :placze: No szlag mnie trafia. Jeszcze niedawno pod tą frazą co dziennie strona dźwigała się o 1 poz. i była już na 11, a teraz znowu szlag wszystko trafił. Żadna inna strona nie sprawiała mi takich trudności. Większość witryn szybko wędrowała do top10, a tu się wysilam i nic z tego. Może już coś przedobrzyłem? Wcześniej stronę robiła inna firma i mimo, że klient zadeklarował chęć pozycjonowania jej (za wcale nie niską cenę), to po kilku miesiącach jej istnienia google jej nie widziało nawet w po wpisaniu adresu ;) Co robiłem z tą stronką:

- dodawanie do katalogów (do 10 dziennie)

- dodawanie do preselków (właściwie do 3-4, które po dwóch dniach były wyżej niż sama strona)

- dodanie w podpisie w katalogu i w blokach reklamowych

- różne zmiany w budowie strony (po 2-3tyg bez rezultatów kolejne zmiany)

Właściwie robiłem z tą stonką to co z innymi, ale inne się wspięły bardzo szybko (nowo tworzone strony nawet po 3 tyg były na łatwe słowo w TOP10), a ta nie chce ruszyć na totalnie prostackie frazy jednoznacznie ją identyfikujące (nawet wpisując adres: biały dworek wisła 1 maja 6). Czego to wina? :placze:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności