Skocz do zawartości

Willow - hit czy kit?

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie hit ale też nie kit :D  Jak dla mnie warto patrzeć szerzej aniżeli tylko skupiać się na 1 ogłoszeniu. Zapewne większość zainteresowanych widziała nagłówki jak CEO Google zapowiada ogromne zmiany w wyszukiwarce od 2025 roku. Byłem pewny, że za tym kryje się coś więcej niż zwykła przebudowa Google. Ogłoszenie tego chipu niesie takie konsekwencje, że Google będzie analizował więcej i szybciej. Pozostaje tylko pytanie czy lepiej i dokładniej, bo jak jest teraz to (chyba) każdy zdaje sobie sprawę :D Na pewno AI w wyszukiwarce / googlebota dostanie potężny boost, co bezpośrednio przełoży się na przyspieszoną analizę, ocenę treści i udoskonalenie NLP, czyli ogólną semantykę. Ciekawy jestem czy rykoszetem dostanie Claude(?).

Tak to właśnie widzę, a ty @SzlafRock jakie masz zdanie? bo temat założyłeś ale ciekawy jestem opinii :D

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

42 minuty temu, Harry napisał(a):

jakie masz zdanie?

To jest jakiś przełom ale do zastosowania w praktyce jeszcze daleka droga. Jest jeszcze dużo wąskich gardeł jeśli chodzi o komputery kwantowe i przesył oraz magazynowanie informacji. Chociaż gdzieś czytałem, że Polacy opracowali coś na wzór dysku do przechowywania informacji na potrzeby komputera kwantowego. Także rozwój idzie pełną parą i dobrze.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.